Houseparty

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Houseparty a fost o rețea de socializare care permitea conversațiile video de grup prin intermediul unei aplicații disponibile pentru dispozitive mobile și desktop. Utilizatorii primesc o alertă atunci când prietenii lor sunt online și disponibili pentru conversație video de grup.[1] [2] Timpul mediu de utilizare al Houseparty a fost de peste 60 de minute per conversație în cadrul conversațiilor de grup sau private.[3] Serviciul a fost lansat de Life on Air, Inc. în 2016[4][5] și a fost disponibil pentru iOS, Android, macOS și Google Chrome.[6] Sima Sistani este directorul executiv și co-fondator al companiei.[7] Epic Games a anunțat decizia de închidere a aplicației Houseparty pe 9 septembrie 2021,[8] după care a eliminat-o din magazinele de aplicații în aceeași zi. A continuat să funcționeze pentru utilizatorii care descărcaseră aplicația anterior lunii octombrie 2021.

Dezvoltare[modificare | modificare sursă]

La începutul anului 2015, Life On Air, Inc., echipa fondatorului și CEO-ului Ben Rubin, lansează aplicația de streaming Meerkat, care obține finanțare în valoare de 12 milioane de dolari din partea fondului de investiții cu capital de risc Greylock Partners.[9][10][11] [12] Ulterior, echipa a început să dezvolte o nouă aplicație denumită Houseparty dedicată chaturilor private, și nu transmisiunile live publice.[13][14]

Houseparty a fost lansată în App Store și Play Store în februarie 2016 sub pseudonim.[15] Echipa a avut nevoie de 10 luni pentru dezvoltare, cu website redirecționat către aplicația Houseparty în octombrie 2016.[14] La sfârșitul anului 2016, compania acumulase finanțare în valoare de 52 de milioane de dolari din partea fondului de investiții cu capital de risc Sequoia Capital.[16][17] Aplicația a devenit disponibilă pentru macOS din 2018.[18]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „Houseparty: the teen video chat app taking on Facebook”. Financial Times (în engleză). Accesat în . 
  2. ^ Bell, Karissa. „The video chat app that should scare the hell out of Facebook and Snapchat”. Mashable (în engleză). Accesat în . 
  3. ^ „Houseparty reports 50M sign-ups in past month amid COVID-19 lockdowns”. TechCrunch (în engleză). Accesat în . [nefuncțională]
  4. ^ „Houseparty brings its group video chat app to Mac”. The Verge. Accesat în . 
  5. ^ „What is the Houseparty app and how does it work?”. Metro (în engleză). . Accesat în . 
  6. ^ „Here's how to use Houseparty, the live video app that teens are going crazy for”. Business Insider. Accesat în . 
  7. ^ „Houseparty CEO Sima Sistani meets the 'massive technical challenge' of coronavirus video chat demand”. Fortune (în engleză). Accesat în . 
  8. ^ „Saying Goodbye to Houseparty!”. houseparty.com. . Arhivat din original la . Accesat în . 
  9. ^ „Meerkat, star app of 2015, is officially dead”. [nefuncțională]
  10. ^ Johnson, Eric (). „Meerkat was the darling of SXSW in 2015. Here's why it pivoted three months later and became Houseparty”. Vox. 
  11. ^ „Meerkat raises $12 million - Business Insider”. Business Insider. . 
  12. ^ „Ben Rubin”. Fast Company⁠(d). Accesat în . 
  13. ^ Newton, Casey (). „Meerkat is a little app that's turning live video into a big deal again”. The Verge. 
  14. ^ a b „Meerkat live-streaming app 'dead'. BBC News. . 
  15. ^ „Meerkat built a new app in secret, and almost 1 million people are using it”. The Verge. . 
  16. ^ „With 1 Million Daily Users, Group Video App Houseparty Could Overtake Snapchat In Race To Attract Post-Millennials”. NoCamels - Israeli Innovation News (în engleză). . Accesat în . 
  17. ^ „A startup founder's 'comeback' app is catching fire with teens — and it just got a $50 million check”. Business Insider. Accesat în . 
  18. ^ „These apps give you the best features of iOS 12 before the update rolls out”. Popular Science. .