Hector Barbossa

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Hector Barbossa
Pirates of the Caribbean Geoffrey Rush (5729499465).jpg
Apariții
Creat deTed Elliott[*]
Terry Rossio[*]  Modificați la Wikidata
Jucat deGeoffrey Rush
Victor Kostetskiy[*]  Modificați la Wikidata
SerialPirații din Caraibe: Blestemul Perlei Negre
Pirații din Caraibe: La capătul lumii
Pirații din Caraibe: Pe ape și mai tulburi
Pirații din Caraibe: Cufărul omului mort
Pirații din Caraibe 5  Modificați la Wikidata
Profil
Sexulbărbat[*]  Modificați la Wikidata
Data nașterii  Modificați la Wikidata
Ocupațieofițer secund[*]
căpitan de vas[*]
corsar
crew member[*]
helmsman[*]
ofițer
mutineer[*]
spadasin[*]
fictional seaman[*]
fictional pirate[*]  Modificați la Wikidata
Univers fictivPirații din Caraibe[*]  Modificați la Wikidata
Relații
CopiiCarina Smyth[*]  Modificați la Wikidata

Capitanul (Hector) Barbossa este un personaj fictiv în seria de filme Piratii din Caraibe, portretizata de actorul australian Geoffrey Rush. Barbossa apare în toate filmele seriei. Începând ca un pirat nemaipomenit de strigoi în Blestemul Perlei Negre (2003), personajul moare la sfârșitul filmului. Cu toate acestea, el este revelat ca a fost readus la viata la sfarsitul filmului Dead Man's Chest (2006) si apare ca unul dintre cei noua lorzi ai piratilor in filmul La capatul lumii (2007), un corsar cu Royal Navy in filmul Pe ape și mai tulburi (2011) , și în cele din urma ca liderul bogat și influent al flotei sale de pirați în Razbunarea lui Salazar (2017). De-a lungul seriei, personajul a fost conceptualizat ca un "trickster întunecat" și omologul sau capitanului Jack Sparrow. [1] Geoffrey Rush a visat sa joace rolul lui Barbossa.

Numele Hector i se acorda lui Barbossa din cauza unei greseli neplanuite , Johnny Depp (Jack Sparrow) spunandu-i din greseala Hector in loc de Barbossa intr-o scena din Blestemul Perlei Negre (2003) , oamenii crezand ca acesta este prenumele lui Barbossa.

Informațiile despre copilarie și tinerețe ale lui Barbossa provin din actorul Geoffrey Rush, care a inventat un backstory pentru personaj pentru a-l descrie mai convingator. Potrivit lui Rush, Barbossa s-a nascut dintr-un tata necunoscut și a aparut din țara de vest a Angliei într-o nobila irlandeza saracacioasa, ceea ce se deduce și de Jack Sparrow, pe baza accentului sau în The Price of Freedom. Dorind sa scape de o viață de saracie, a fugit de acasa la vârsta de 13 ani pentru a-și desfașura viața de pirat. La început, Barbossa dorea sa fie un marinar cinstit negustor, dar vazând mareția cabinelor capitanilor pe navele pe care le servise, și-a dat seama ca un barbat de la postul sau nu și-a putut permite niciodata un astfel de stil de viață, un marinar cinstit, alegând în schimb o viața de piraterie [11].

Nimic nu se știe despre exploatarile sale timpurii ca un pirat înainte de Premiul Libertații. În roman, Barbossa, la începutul anilor '40, este capitanul schiorului pirat Cobra. Dupa ce a jefuit o barca franceza din fildeș, nava lui este atacata și scufundata de o echipa de pirați necinstiți și este salvata de înec de membrii echipajului sau Pintel și Ragetti. Dupa ce a reușit sa ajunga la Tortuga, Lordul de atunci al Piraților din Caraibe îi aduce la Shipwreck Cove pentru a raporta incidentul unui ansamblu de pirați [12]. Câteva luni mai târziu, Jack Sparrow descopera ca atacatorul este vechiul prieten al lui Barbossa, Boris Palachnik, Lordul Piraților din Marea Caspica. Atacatorii sunt aduși în fața unui tribunal de pirati care îl convine pe Davy Jones, care confirma vinovația lui Palachnik. Vizitându-l pe Palachink în închisoare, Barbossa i-a acordat în mod necunoscut titlul de Lord Pirat al Marii Caspice, deoarece Palachink îi da piesa lui Opt și nava lui. Cu toate acestea, înainte ca Barbossa sa-și poata revendica noua sa nava, pirații necinstiți ies din închisoare și scapa pe nava lui. Dupa aceea, el intenționeaza sa se alature partidului de vânatoare al capitanului Teague și îi spune că are o bucata de Opt, sculptata într-un ochi de lemn, pentru echipajul sau, mate Ragetti.La scurt timp dupa ce Jack Sparrow incepe sa detina Perla Neagra, Barbossa se alatura drept primul sau partener. În seria de carți Legends of the Brethern Court, Tia Dalma(Calypso) îi îndeamna sa asigure șapte flacoane de aur de umbra pentru a opri raul Domnului Shadow de a dobândi controlul total asupra marilor, distrugând Curtea Fraților cu armata Shadow. Pe parcursul romanelor, ei sunt capabili sa strânga toate flacoanele spulberate în întreaga lume prin alianța sau lupta împotriva celorlalți pirați. Ei îl pot învinge pe Lordul Umbrei cu eforturile combinate ale tuturor Lorzilor Pirați, cu promisiunea ca Jack va navigha spre Tortuga pentru a recruta un nou echipaj. Barbossa îl ofera sa se ocupe de el în locul lui, ceea ce înseamna ca el a recrutat pirati cu inteț?ia de a-i revolta împotriva capitanului sau.

Cu zece ani înaintea evenimentelor din Blestemul Perlei Negre, Barbossa a condus o revolta împotriva lui Jack Sparrow și l-a maronizat pe o insula neînsuflețita. Sosind la comoara lui Isla de Muerta, 882 de piese identice de aur aztec, ei îl colectează și îl cheltuie pe tot. Aceștia își dau seama prea târziu ca aurul blestemat i-a transformat în nemuritori. La scurt timp dupa revolta, Barbossa a fost ucis de catre Bootstrap Bill Turner, tatal lui Will Turner si pirat din echipajul lui Davy Jones prin atașarea unei ghișee la picior și aruncându-l peste bord. Echipa petrece în urmatorii ani sa recupereze aurul aztec și sa adune o comoara, în imposibilitatea de a gasi ultima bucata de aur, așa cum l-a trimis Bootstrap Bill fiului sau.