HC Odorheiu Secuiesc

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
HC Odorheiu Secuiesc
Informații generale
Nume completHandbal Club Odorheiu Secuiesc
Nume precedent(e)Junior Kézilabda Club
Data fondării2005
Data desființării2018
Culori        
Palmares
NaționalLiga Națională (locul 2, 2011)
InternaționalCupa Challenge (2015)

HC Odorheiu Secuiesc (în maghiară Székelyudvarhelyi Kézilabda Club, abreviat deobicei SzKC) a fost o echipă profesionistă de handbal masculin din Odorheiu Secuiesc. Ea are în palmares un titlu de vicecampioană a României.

Istorie[modificare | modificare sursă]

Clubul Sportiv Handbal Club Odorheiu Secuiesc a fost înființat în anul 2005, și a fost construit pe baza echipei de juniori ai Clubului Sportiv Școlar care a câștigat titlul național în ediția 2004-2005. Din anul 2006 denumirea clubului a fost schimbată în Handbal Club Odorheiu Secuiesc. Prin înscrierea echipei în Divizia A, a campionatului național, Odorheiu Secuiesc, unde handbalul are tradiție încă din anii 1930, vrea să revină în elita handbalului românesc. Pe parcursul anilor, la echipa din Odorhei au jucat: Sándor Nagy, Ernő Páhán și Ferenc Danis, componenți ai lotului național în anii 50, Árpád Barabás, Zoltán Csavar, Csaba Bartók sau Ferenc Ilyés.

În ediția de campionat 2005/2006 echipa a evoluat în seria de vest a Diviziei A, ocupând locul șase. Lotul echipei era alcătuit numai din jucători tineri, cu vârsta cuprinsă între 18-20 de ani, având cinci jucători la lotul de tineret și un jucător la lotul de juniori. Echipa joacă partidele de pe teren propriu în Sala Sporturilor din Odorheiu Secuiesc, cu o capacitate de 1.300 de locuri. Pe parcursul campionatului a fost realizată szkc.ro pagina de web a clubului, precum și o emisiune TV de 30 de minute, intitulată Magazin de Handbal, difuzată pe postul local și la 12 posturi din județul Harghita.

Pentru ediția de campionat 2006/2007, obiectivul stabilit de către conducerea clubului a fost promovarea în Liga Națională. Pentru îndeplinirea acestui obiectiv lotul a fost întărit cu patru jucători cu experiență. Totodată, în colaborare cu Clubul Sportiv Școlar, au înscris cu patru echipe în campionatele de juniori, pentru a asigura în continuare jucători tineri pentru echipa de seniori. La sfârșitul campionatului, HC Odorhei a câștigat seria C cu 21 de victorii și trei înfrângeri.

Pentru ediția de campionat 2007/2008, obiectivul stabilit de către conducerea clubului a fost menținerea echipei în Liga Națională. Pentru îndeplinirea acestui obiectiv a fost numit în funcția de antrenor Constantin Ștefan (campion național cu Dinamo București), iar lotul a fost întărit cu zece jucători cu experiență. Echipa a întrecut mult așteptările, în toamnă fiind liderul Ligii Naționale după etapa a șaptea, iar în final clasându-se pe locul șase. Totodată, echipa a doua, bazată pe tinerii din zonă, a fost înscrisă în Divizia A.

Pentru ediția de campionat 2008/2009, obiectivul stabilit de către conducerea clubului a fost calificarea într-o cupă europeană și calificarea în semifinala Cupei României. Obiectiv pentru care au fost legitimați încă șase sportivi.

Palmares[modificare | modificare sursă]

Referințe[modificare | modificare sursă]


Legături externe[modificare | modificare sursă]