Guf (rapper)

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Guf
Guf2.jpg
Date personale
Nume la naștereAlexei Dolmatov
Născut (40 de ani)
Ivanteyevskaya Street[*], Rusia Modificați la Wikidata
Cetățenie Ivanteyevskaya Street[*][[Ivanteyevskaya Street (street in Moscow, Russia)|​]]
Flag of Russia.svg Rusia Modificați la Wikidata
OcupațieRapper, compozitor
Activitate
Alte numeGuf, Rolexx
OrigineMoscova, Rusia
StudiiUniversitatea Pedagogică de Stat din Moscova[*]  Modificați la Wikidata
Gen muzicalHip-hop
Ani de activitate1998–prezent
Case de discuriZM Nation (2009 — prezent),
Gazgolder (2010—2011),
«ЦАО Records» (2006—2009)
Prezență online

Alexei Dolmatov (n. 23 septembrie 1979, Moscova) este un rapper rus cunoscut în Rusia după numele de scenă Guf.

Biografie[modificare | modificare sursă]

Începutul carierei[modificare | modificare sursă]

Primul său cântec poartă denumirea de “Zidul Chinezesc” și l-a scris la vârsta de 19 ani. Acest cântec a fost scris împreună cu raperul Roma cunoscut ca Marlin, cu care Guf a învățat în aceeași grupă la Universitatea Pedagogică de Stat de la Moscova. Piesa a fost auzită pentru prima dată la postul de radio “2000”, după care raperul și-a luat o pauză creativă, ce a durat 2 ani.

Educație[modificare | modificare sursă]

Guf a absolvit două facultăți: "Facultatea de Economie" și "Facultatea de Litere". În cadrul Facultății de Litere a studiat limba chineză. În anii 90’ împreună cu părinții a trăit câțiva ani în China și a reușit să învețe la o universitate chineză.

În componența trupei Rolex-X[modificare | modificare sursă]

În lumea Hip-Hop-ului Guf a intrat în anul 2000 în componența trupei “Rolex-X”. Denumirea grupei provine de la numele participanților proiectului: Roma și Alexei. Anume după ce a fost în această trupă, raperul Guf este cunoscut ca Rolex-X.

Viața creativă[modificare | modificare sursă]

Multe dintre piesele lui Guf sunt dedicate vieții lui din trecut și anume aceste piese au devenit “cartea lui de vizită” în lumea Hip-Hop-ului, formându-și un nou stil specific.. În viața creativă a lui Guf mai este un personaj demn de menționat și anume bunica lui Tamara. El menționează despre ea în cântecul „Ориджинал Ба” în care povestește despre relația lor și caracterul ei. În luna aprilie a anului 2007 își publică albumul “Город дорог” (“Orașul drumurilor”). Tot în acest an înregistrează un duet cu raperul Basta, piesa cu denumirea “Моя игра” (“Jocul meu”). Pe lângă aceasta interpretul începe un program activ de concerte.

În componența trupei Centr[modificare | modificare sursă]

Tot în anul 2007 devine participant al trupei Centr, care își publică albumul cu denumirea “Качели” (“Leagăn”) la 25 octombrie.

După plecarea din trupa Centr[modificare | modificare sursă]

În anul 2009 renunță la trupa Centr, anunțând despre aceasta într-un interviu. Tot în 2009 a dublat unul dintre personajele desenului animat Девять (“Nouă”). La sfârșitul anului 2009, raperul Guf își publică cel de-al doilea album solo "Дома", (“Acasă”), ce s-a plasat pe primul loc după voturile date de către cititorii portalului Рэп.ру.

Viața personală[modificare | modificare sursă]

Raperul a fost utilizator de droguri, după cum a afirmat și singur, dar acum a renunțat la ele definitiv. În luna octombrie a anului 2008 Guf s-a însurat cu o fată pe nume Aiza. La data de 5 mai 2010 se naște băiețelul lor pe care tinerii părinți l-au numit Sami.

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Commons
Wikimedia Commons conține materiale multimedia legate de Guf