Gregory House

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare
Gregory House
Hugh Laurie 2009.jpg
Apariții
Creat de David Shore[*][[David Shore (Canadian writer, and former lawyer)|​]]  Modificați la Wikidata
Jucat deHugh Laurie  Modificați la Wikidata
SerialDoctor House  Modificați la Wikidata
Profil
Sexulbărbat[*]  Modificați la Wikidata
Data nașterii  Modificați la Wikidata
Ocupație internist[*][[internist (physician with medical specialty internal medicine; is skilled in the management of patients who have undifferentiated or multi-system disease processes; cares for hospitalized and ambulatory patients)|​]]
medic  Modificați la Wikidata
LocuințăPrinceton, New Jersey, SUA
Relații

Gregory House (numit mai ales House, rareori Greg) este personajul principal și protagonist a serialului House. Rolul lui este jucat de Hugh Laurie.

Biografie[modificare | modificare sursă]

House a fost născut în , conform permisului său de conducere și a informațiilor lipite pe peretele băii sale. Copilul unui bărbat necunoscut și a lui Blythe House, o soție care s-a căsătorit cu un marinar, John House. În timp ce John era pe ocean, Blythe avea o aventură cu Thomas Bell, despre care House crede că este tatăl lui biologic deoarece împărtășesc aceleași caracterstici și semne de naștere. House este clar un copil deștept, o binecuvântare astfel tatăl său aspru iar mama sa îngăduitoare aveau așteptări mari de la el. A dezvoltat o serie de pasiuni precum chimia, cântatul la pian și la chitară. Oricum, se pare că izolarea sa față de alți copii de vârsta lui și relația deficitară cu părinții săi l-au condus pe House să devină un singuratic.

Invaliditate[modificare | modificare sursă]

Cu 5 ani înainte să înceapă serialul, House a suferit fractură la picior în timp ce juca golf. Din păcate, singurul simptom a fost durerea de picior și până când House a realizat că are un nerv obturat, piciorul ajunsese într-o stare atât de gravă încât i se recomandase amputarea lui. Oricum, House refuză această recomandare, iar în loc de asta sugerează să conceapă o procedură prin care să forțeze sângele să ajungă în mușchi. Acest lucru nu îi reușește, astfel el devinde dependent de Vicodin, un analgezic puternic. Acesta se deplasează doar un cu ajutorul unei cârje, acest lucru fiind caracteristica principală a personajului.

Personalitate[modificare | modificare sursă]

Echipat cu un simț al umorului negru și acerb, House este enigmatic, ascunde multe fațete ale personalității sale cu un iz de sarcasm. Declară el însuși ca este narcisist (deși el arată și multe semne de disprețuire față de el însuși care ar fi imposibile pentru un narcisist), și se pare că are un dispreț pentru majoritatea oamenilor, prin urmare unii oameni în numesc misantrop. El are dispreț și pentru instituțiile sociale precum feminismul și religia. House este ateu. Aceste trăsături îl fac pe House un fel de erou cinic.

Trivia[modificare | modificare sursă]

House este singurul personaj care apare în toate episoadele serialului. House o metrică de eroare de 0.17 când vine vorba de punerea unui diagnostic, aceasta fiind mult mai bună ca a întregului spital cu o medie 0.32. House este singului medic din spital care refuză să poarte echipament medical.

Replici celebre[modificare | modificare sursă]

“Toată lumea minte.” “Nu este lupus.” “Tu/El/Ea ești/este un/o idiot/idioată.” “Oamenii nu se schimbă”.

Înscenarea morții[modificare | modificare sursă]

În finalul serialului, acesta își schimbă fișa medicală cu a unui pacient care era pe moarte, făcând în așa fel încât corpul pacientului să fie identificat ca fiind al lui în rămășițele unei clădiri arse. El își încheie serialul ca fiind mort, doar Wilson, prietenul său cel mai bun și Foreman știind că el este în viață.

Note[modificare | modificare sursă]