Sari la conținut

Ghostface Killah

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Ghostface Killah
Date personale
Nume la naștereDennis Coles Modificați la Wikidata
Născut (54 de ani)[3] Modificați la Wikidata
Staten Island, New York City, New York, SUA Modificați la Wikidata
Cetățenie Statele Unite ale Americii Modificați la Wikidata
Religieislam Modificați la Wikidata
Ocupație
  • Rapper
  • textier
  • producator muzical
Limbi vorbitelimba engleză Modificați la Wikidata
Alte numeGhostface[1], Tony Starks[2], D-Love  Modificați la Wikidata
Gen muzical
Instrument(e)voce[*]  Modificați la Wikidata
Case de discuriTommy Boy Records[*][[Tommy Boy Records (American independent record label)|​]]
Epic Records
Soul Temple Records[*][[Soul Temple Records |​]]
Def Jam Recordings  Modificați la Wikidata
Discografie
Listă completăGhostface Killah discography[*][[Ghostface Killah discography (American rapper discography)|​]]  Modificați la Wikidata
Prezență online

Dennis Coles (n. 9 mai 1970), mai cunoscut după numele de scenă Ghostface Killah, este un rapper american și membru al trupei Wu-Tang Clan. După ce formația a cunoscut succesul odată cu lansarea albumului Enter the Wu-Tang (36 Chambers), membrii acesteia și-au lansat materiale solo iar cel al lui Ghostface Killah, Ironman, din 1996 a fost și el bine primit de către critici. În paralel cu activitatea în Wu-Tang Clan, și-a continuat cariera solo lansând albume de succes ca Supreme Clientele (2000) și Fishscale (2006). Și-a luat numele de scenă după un personaj din filmul kung fu din 1979 Mystery of Chesseboxing.

Ghostface Killah este apreciat pentru vocea agresivă, flowul rapid și versurile dominate de jargoane criptice și argumente non sequitur. În 2006, MTV l-a inclus în lista celor mai buni MC ai tuturor timpurilor, în timp ce About.com l-a inclus în lista lor de "Top 50 MC ai timpurilor noastre (1987-2007)", caracterizândul ca "unul dintre cei mai creativi povestitori ai timpurilor noastre".

  1. ^ http://pitchfork.com/reviews/albums/3636-the-pretty-toney-album-as-ghostface/, accesat în   Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  2. ^ http://www.mtv.com/news/articles/1574693/ghostface-killah-lands-cameos-iron-man-walk-hard.jhtml, accesat în   Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  3. ^ „Ghostface Killah”, Gemeinsame Normdatei, accesat în