FreakaDaDisk

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
FreakaDaDisk
Informații generale
Nume naștere Petre Urda
Data și locul nașterii 22 februarie 1975 (1975-02-22) (40 de ani)
România România
Gen muzical Hip hop
Ocupație DJ
Ani de activitate 1992 - prezent
Interpretare cu Morometzii, Paraziții, B.U.G. Mafia, La Familia, R.A.C.L.A., Don Baxter, Hi-Q, Loredana, Nicola, Deliric 1
Breakdance-oldschool.png Proiect:Hip hop

Petre Urda alias DJ FreakDaDisk (22 februarie 1975) este membru al trupei Paraziții; a făcut parte și din formația Morometzii. Intră in trupă in luna aprilie 1999 - imediat dupa ce părăsește grupul Morometzii. Prin '92 - '93 a fost fascinat de arta scratch-ului - primul pick-up a fost un TEHNOTON - pe care a facut scratch-urile la piesa 'Ucigasi in serie' a celor de la B.U.G. Mafia. Respectivul mixer a fost făcut acasă dintr-o cutie de plăcuțe de frână din plastic și avea drept crossfader un buton de sonerie.

Printre artiștii cu care a colaborat se numără B.U.G. Mafia, Loredana, La Familia, Morometzii, R.A.C.L.A., Don Baxter, Hi-q sau Nicola - fiind unul dintre cei mai prestigiosi DJ din Romania.

In anul 2012 el a produs super hit-ul "Maidanez" alaturi de Puya. In 2013 el a facut un remix legendar al super hit-ul numit "Maidanez (Underground Remix- Don't let the music die)".