Freakadadisk

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la FreakaDaDisk)
Jump to navigation Jump to search
FreakaDaDisk
Date personale
Nume la naștere Petre Urda
Născut (43 de ani) Modificați la Wikidata
Ocupație DJ
Activitate
Alte nume FDD
Gen muzical Hip hop
Ani de activitate 1992 - prezent
Interpretare cu Morometzii, Paraziții, B.U.G. Mafia, La Familia, R.A.C.L.A., Don Baxter, Hi-Q, Loredana, Nicola, Deliric1, BAZOOKA, Gojira & Planet, IL-Egal
Breakdance-oldschool.png Proiect:Hip hop

FreakaDaDisk (n. 22 februarie 1975, București), cu numele real Petre Urda, este membru al formației Paraziții din 1999. A fost un membru al trupei Morometzii din anul 1997. Mai târziu, în 1999 FreakaDaDisk a decis să părăsească trupa. După ce a părăsit trupa el apare pe albumul "Nici o problemă" semnat de Paraziții. El apare pe 3 melodii de pe acel album: Nu mă schimbi, Omu' din liftu' tău și La intervenție. După colaborarea cu cei de la Paraziții, FreakaDaDisk a decis să intre în trupă. FreakaDaDisk a avut multe colaborări cu artiști precum: MarkOne1, Cheloo, Ombladon, Deliric1, Nimeni Altu', Anonim, Zale, C.I.A., Ad Litteram, Bitza, Unu' Doi, Guess Who, Grupa Mare, Drepturi Egale, Sarkastik, ALAN & KEPA, Morometzii, Maximilian, Mr. Levy, B.U.G. Mafia, IL-Egal, Gojira & Planet H.

În anul 2012 el a produs hit-ul "Maidanez" alaturi de Puya, pe care a remixat-o în 2013 cu titlul de „Maidanez (Underground Remix- Don't let the music die)”. Alături de Bitză și Omblandon a fost nominalizat la Romanian Music Awards 2012, la categoria „Best Hip-Hop”.[1] În 2016 acesta a colaborat cu trupa BAZOOKA în piesa "Textură pe Text".

Note[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]