Frank Heinrich

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Frank Heinrich
Date personale
Născut (60 de ani)[4] Modificați la Wikidata
Siegen, RFG Modificați la Wikidata
Număr de copii4 Modificați la Wikidata
Cetățenie Germania Modificați la Wikidata
Ocupațiepolitician
teolog[*] Modificați la Wikidata
Locul desfășurării activitățiiBerlin Modificați la Wikidata
Limbi vorbitelimba germană Modificați la Wikidata
Membru supleant al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei Modificați la Wikidata
Deținător actual
Funcție asumată
[1]
Deputat în Bundestagul Germaniei Modificați la Wikidata
În funcție
 – [2]
CircumscripțiaChemnitz[*]
Legislaturălegislatura 2017–2021[*]
În funcție
 – 
Legislaturălegislatura 2013–2017[*]
În funcție
 – [3]
CircumscripțiaChemnitz[*]
Legislaturălegislatura 2009–2013[*]

Partid politicCDU
Prezență online

Frank Heinrich (n. , Siegen, RFG) este teolog, asistent social și politician german, membru al Uniunii Creștin Democrate germane (CDU).

Biografie[modificare | modificare sursă]

Frank Heinrich s-a născut în orașul Siegen. Pe când avea doar 3 ani, familia Heinrich se mută în sudul Germaniei, unde părinții săi încep să lucreze într-un azil de bătrâni pe care ajung, mai târziu, să îl conducă. După efectuarea serviciului civil, merge pentru un an în Canada, în calitate de student la teologie. Se dedica apoi studiilor în asistență socială și ajunge, ulterior, membru al Armatei Salvării, în orașul Freiburg im Breisgau. Până în anul 1995, conduce, în calitate de asistent social, serviciul de misiune socială (die Insel și die Spinnwebe), la Freiburg. În anul 1997 Heinrich a fost ridicat la rang de ofițer al Armatei Salvării. Din anul 1997 și până în momentul depunerii candidaturii sale pentru Bundestag, Frank Heinrich conduce, împreună cu soția lui, corpul Armatei Salvării din orașul Chemnitz.

Frank Heinrich este căsătorit din anul 1987 și este tată a 4 copii.

Cariera politică[modificare | modificare sursă]

Din anul 2007, Frank Heinrich este membru al Uniunii Creștin Democrate din Germania (CDU). La alegerile pentru Bundestag din 2009, 2013 și 2017 obține, consecutiv, mandatul parlamentar pentru circumscripția Chemnitz. Începând cu anul 2009, Frank Heinrich este președinte al CDU Chemnitz.[5] În cadrul Bundestag-ului german, Heinrich este membru al facțiunii parlamentare CDU/CSU (CDU/CSU-Bundestagsfraktion), președinte al grupului parlamentar CDU/CSU din cadrul Comisiei pentru drepturile omului și ajutor umanitar (Ausschuss für Menschenrechte und humanitäre Hilfe) precum și membru în Comisia pentru muncă și aspecte sociale (Ausschuss für Arbeit und Soziales).[6]

Temele centrale ale activității politice a lui Frank Heinrich sunt: circumscripția sa, Chemnitz, în aspectele conectate competențelor sale din mediul politic (parteneriate economice cu țări africane, infrastructură, social/familie, drepturile copiilor, cercetare și științe, recomandări la nivel federal, etc.), Africa, prevenirea și combaterea traficului de persoane, libertatea religioasă și cooperare și dezvoltare. A fost unul dintre puținii politicieni ai Uniunii Creștin Democrate germane care, în octombrie 2010, a votat împotriva prelungirii duratei de funcționare a centralelor nucleare din Germania (Laufzeitverlängerung deutscher Kernkraftwerke).[7] Începând cu vara anului 2012 Heinrich susține, alături de doisprezece alți parlamentari CDU, egalizarea taxelor în cadrul Legii parteneriatului civil (Lebenspartnerschaftsgesetz). În vederea construirii parteneriatelor economice între Chemnitz și tările africane, Heinrich a inițiat, în iunie 2014, rețeaua „Mediul business întâlnește Africa” (Business trifft Afrika), împreună cu Camera de industrie și comerț a orașului Chemnitz (Industrie- und Handelskammer Chemnitz), rețea care se reunește anual și care și-a câștigat, deja, prestigiul.[8]

Publicații[modificare | modificare sursă]

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ http://www.assembly.coe.int/nw/xml/AssemblyList/MP-Details-EN.asp?MemberID=7893  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  2. ^ https://bundeswahlleiter.de/bundestagswahlen/2017/gewaehlte/bund-99/h.html  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  3. ^ basic data about the members of the Bundestag, accesat în  
  4. ^ a b basic data about the members of the Bundestag, accesat în  
  5. ^ Pagina web a Uniunii Creștin Democrate, Chemnitz; consultată la 29 iulie 2018.
  6. ^ Pagina web a Bundestag-ului, biografii Arhivat în , la Wayback Machine.; consultată la 29 iulie 2018.
  7. ^ Protocolul sesiunii plenare nr. 68 din 28.10.2010 a Bundestag-ului German, rezultatul final al votului prin apel nominal pentru extinderea duratei de funcționare a centralelor nucleare, pag. 82; consultată la 29 iulie 2018.
  8. ^ Pagina web a Camerei de industrie și comerț (IHK) Chemnitz | Business trifft Afrika 2018 Arhivat în , la Wayback Machine.; consultată la 29 iulie 2018.

Weblinks[modificare | modificare sursă]

Commons
Commons
Wikimedia Commons conține materiale multimedia legate de Frank Heinrich