Fountain Hills, Arizona

33°36′17″N 111°43′43″V (Fountain Hills, Arizona) / 33.60472°N 111.72861°V
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la Fountain Hills (Arizona))
Town of Fountain Hills, Arizona
—  Oraș  —
Fântâna cu jet vertical din Fountain Hills, Arizona, poate trimite apa vertical până la maximum 183 m, o dată la fiecare oră.
Fântâna cu jet vertical din Fountain Hills, Arizona, poate trimite apa vertical până la maximum 183 m, o dată la fiecare oră.
Sigiliul autorităților din Town of Fountain Hills, Arizona
Sigiliu
Town of Fountain Hills, Arizona se află în Arizona
Town of Fountain Hills, Arizona
Town of Fountain Hills, Arizona
Town of Fountain Hills, Arizona (Arizona)
Poziția geografică
Town of Fountain Hills, Arizona se află în SUA
Town of Fountain Hills, Arizona
Town of Fountain Hills, Arizona
Town of Fountain Hills, Arizona (SUA)
Poziția geografică
Coordonate: 33°36′17″N 111°43′43″V ({{PAGENAME}}) / 33.60472°N 111.72861°V

ȚarăStatele Unite ale Americii
StatArizona
ComitatMaricopa
Atestare Modificați la Wikidata

Suprafață[2]
 - Total47,2 km²
Altitudine581 m.d.m.

Populație (2006)
 - Total24,669 locuitori
 - Densitate491,9 loc./km²

Fus orarMST (-7)
Cod poștal85268-85269
Prefix telefonic480

Localități înfrățite
 - ZamośćPolonia

Prezență online
http://www.fh.az.gov/
OpenStreetMap relation Modificați la Wikidata

Poziția localității Town of Fountain Hills, Arizona
Poziția localității Town of Fountain Hills, Arizona
Poziția localității Town of Fountain Hills, Arizona

Fountain Hills este un oraș din Comitatul Maricopa, statul Arizona, Statele Unite ale Americii, situat în extremitatea estică a Zonei Metropolitane Phoenix.

Conform estimărilor din 2006 ale United States Census Bureau, populația orașului Fountain Hills era de 24.669,[3] făcând din acest oraș foarte nou al optulea dintre cele mai rapid crescătoare localități ale Arizonei, între ultimele două recensăminte, cel din 1990 și cel din 2000. În contrast cu orașul vecin, Scottsdale, din care a făcut parte în prima parte a dezvoltării sale urbane, multe case din Fountain Hills sunt spațioase, amintind de o zonă rurală.

Unul din punctele de atracție majoră ale orașului este fântâna orașului, numită simplu The Fountain, în română Fântâna, al cărui jet de apă vertical se poate ridica, atunci când condițiile atmosferice sunt propice, până la înălțimea maximă de 183 de metri. La data construcției, în 1971, respectiv pentru încă câțiva ani, The Fountain fusese fântâna cu cel mai înalt jet de apă vertical din lume; astăzi Fântâna ocupă un onorant loc patru pe aceeași listă.

Fountain Hills se învecinează cu una din rezervațiile nativilor americani din Arizona, Fort McDowell Indian Reservation. Observatorul astronomic numit Fountain Hills Observatory, al celebrului astronom amator Charles W. Juels, se găsește în apropierea orașului.

Istoric[modificare | modificare sursă]

A fost încorporat ca o municipalitate independentă în 1989, după ce fusese mult timp doar o zonă de dezvoltare urbană a nord-estului îndepărtat al orașului Scottsdale. Pentru o lungă perioadă de timp, o bună parte a pământului pe care se găsește orașul aparținuse unei ferme de creștere a bovinelor, dintre care 4,500 de acri (aproximativ 18 km2 au fost vânduți în 1968 lui Robert P. McCulloch. Orașul Fountain Hills se găsește pe pantele joase estice ale McDowell Mountains, care drenează apele înspre albia majoră a râului Verde River.

Guvernare[modificare | modificare sursă]

Fountain Hills este condus de un consiliu managerial.

Geografie[modificare | modificare sursă]

Conform United States Census Bureau, orașul are o suprafață totală de 47,3 km² (sau de 18.2 square miles), dintre care 99,73 % este uscat (47.1 km² sau 18.1 square miles) iar restul de 0.27 % este apă (adică 0.2 km²).

Orașe înfrățite[modificare | modificare sursă]

[4]

Galerie de imagini[modificare | modificare sursă]

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ 2016 U.S. Gazetteer Files 
  2. ^ 2010 U.S. Gazetteer Files, accesat în  
  3. ^ „Annual Estimates of the Population for All Incorporated Places in Arizona” (CSV). 2006 Population Estimates. U.S. Census Bureau, Population Division. 
  4. ^ Sister Cities information obtained from the Sister Cities International, Inc. (SCI)." Retrieved on November 26, 2006.

Legături externe[modificare | modificare sursă]



Orașul central al zonei metropolitane  • • • Phoenix

Orașe cu peste 100.000 de locuitori --- ChandlerGilbertGlendaleMesaPeoriaScottsdaleSurpriseTempe
Orașe cu peste 10.000 de locuitori -- AnthemApache JunctionAvondaleBuckeyeCasa GrandeEl MirageEloyFlorenceFountain HillsGoodyearGold CanyonLuke Air Force BaseMaricopaNew RiverParadise ValleyQueen CreekSun CitySun City WestSun Lakes
Localități peste 5.000 de locuitori - Black Canyon CityCarefreeCave CreekCoolidgeGila BendGuadalupeLitchfield ParkSuperiorTollesonWickenburgYoungtown
Comitate  • •MaricopaPinal • •