Format:Au-defaultsort

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

DEFAULTSORT[modificare sursă]

 Litera ă folosită la Wikipedia este situată după litera z și nu după litera a așa cum este la noi. Astfel, indexarea termenilor care conțin diacritice este dată peste cap. Pentru a evita ca termenii care încep cu ă să fie duși după litera z, se apelează la un subterfugiu și anume se adaugă înainte de caracterul diacritic litera anterioară din alfabetul românesc, formându-se grupuri de genul: aă, iî, sș, tț. Dacă întâlniți astfel de combinații la DEFAULTSORT să știți că nu este vorba de o greșeală, ci ele sunt folosite cu intenție pentru a indexa articolele dintr-o categorie după cum ar arăta normal în limba română. Vă rog să nu le mai modificați, pentru că ele au rostul lor. Mulțumesc.

Notă formate avertizare
  • Vă rugăm să verificați mai întâi lista mesajelor de avertizare înainte de a folosi orice format pe paginile de discuție pentru a atenționa un utilizator. Aplicarea celui mai potrivit format poate ajuta prin reducerea confuziei mesajului transmis.
  • Vă rugăm să nu uitați să introduceți mesajele de avertizare prin substituire. Substituirea se face astfel: în loc de {{au-defaultsort}} scrieți {{subst:au-defaultsort}}. Această precauție are avantajul că reduce ocuparea serverelor.

Mulțumim!