Fondatori ai școlii Hogwarts

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare

Salazar Viperin (Slytherin) a fost fondatorul Casei Viperinilor din filmul Harry Potter, de la școala de farmece și magie Hogwarts. A fost un vrăjitor foarte misterios. Un singur zâmbet îi apărea pe față(malefic).Putea vorbi limba șerpilor (reptomita). Pe lângă toate acestea, el dorea ca sortarea la Hogwarts să fie mai severă. Dar deoarece fondatorii casei Cercetașilor, Ochi-de-șoim și Astropufilor nu au fost de acord, el a hotărât să plece de la Hogwarts.

Un alt fondator a fost Godirc Cercetas( Gryffindor) acesta era de partea binelui. Cei care făceau parte din casa lui trebuiau sa fie curajoși si să dea totul pentru o armonie și o prietenie între oameni, lucru neacceptat de Salazar.

Un al treilea fondator a fost Helga Astropuf ( Hufflepuff)care avea în componența casei sale, copii care erau foarte ordonați, care făceau numai bine si pe care lumea îi considera niște "papă lapte".

Ultimul fondator din cei patru a fost Rowena Ochi-De-Șoim aceasta era o fată, ca si casa ei foarte inteligentă si care în armonie cu Helga și Godric au reușit să ducă Hogwarts pe calea cea bună.

Insemnele celor 4 fondatori erau: Godric-Leul, Salazar-Șarpele, Helga-Un bursuc, Rowena-Un Șoim.

Pozaciothp.JPG  Acest articol despre lumea lui Harry Potter este un ciot. Puteți ajuta Wikipedia prin completarea lui.