Florian Schneider

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Florian Schneider
Florian Schneider.JPG
Florian Schneider în 2004
Date personale
Nume la naștere Florian Schneider-Esleben
Născut (71 de ani)[1] Modificați la Wikidata
Düsseldorf, Germania Modificați la Wikidata
Părinți Paul Schneider-Esleben[*] Modificați la Wikidata
Cetățenie Flag of Germany.svg Germania Modificați la Wikidata
Ocupație muzician, vocalist
Activitate
Origine Dusseldorf, Germania
Gen muzical Krautrock
Muzică electronică
Instrument(e) flaut, clape, chitară, percuții, vioară, vocoder
Ani de activitate 1968 - 2008
Prezență online

Florian Schneider-Esleben (n. 7 aprilie 1947) a fost unul dintre membrii fondatori ai trupei de muzică electronică Kraftwerk. El a fondat Kraftwerk împreună cu Ralf Hutter în 1970. A părăsit grupul în 2008.

Instrumentul său de bază a fost flautul electronic. De asemenea, a cântat și la vioară (modificată de el însuși) și s-a implicat și în folosirea sintetizatoarelor.

Într-un interviu din 1991, Schneider a spus: "Am studiat serios până la un nivel sigur, apoi m-am plictisit. Voiam lucruri noi, am descoperit că flautul era prea limitat. Pe urmă am cumpărat un microfon, apoi boxe, apoi sintetizatoare. Așa că am renunțat de tot la flaut. A fost un fel de proces...".

Inclinația lui Schneider pare să fie spre design-ul sunetului și vocea robotizată.

Este cunoscut ca fiind serios, foarte tăcut față de colegul său Ralf Hutter, aparent parcă nici nu-i plac turneele trupei. În interviuri (foarte rar adresate lui) răspunde scurt și sarcastic la întrebările ce îi sunt adresate.

În prezent, Schneider locuiește în Meerbusch-Buderich, lângă Düsseldorf, și are o fiică pe nume Lisa. El este fiul arhitectului Paul Schneider-Esleben.

Pe 21 noiembrie 2008, Florian părăsește trupa Kraftwerk, deși niciun zvon nu era clar în privința asta. Pe data de 5 ianuarie 2009 site-ul oficial al fanilor Kraftwerk, Techno Pop, a confirmat oficial plecarea lui Schneider de la trupă.

  1. ^ "Florian Schneider", Internet Movie Database, accesat în 13 octombrie 2015