Fábio Braga

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Fábio Braga
Informații generale
Nume complet Fábio Farroco Braga
Data nașterii (31 de ani)
Locul nașterii Lisabona, Portugalia
Naționalitate Portugalia Portugalia
Înălțime 1,84 m
Post Mijlocaș defensiv
Informații despre echipă
Echipa actuală  Fluminense
Cluburi de juniori
Ani Club
 Internacional
2009-2011  Fluminense
Cluburi de seniori*
Ani Club Ap (G)
2012-  Fluminense 14 (0)
2014 América-RN (împrumutat) 4 (0)
2015 Poli Iași (împrumutat) 10 (1)
* Apariții și goluri pentru echipa de club doar în cadrul campionatului intern la data de 29 noiembrie 2015

Fábio Farroco Braga (n. 6 septembrie 1992, Lisabona) este un fotbalist portughez, care evoluează pe postul de mijlocaș defensiv la clubul brazilian Fluminense.

Carieră[modificare | modificare sursă]

Născut în Lisabona, Braga s-a mutat în Brazilia în anul 1995, la vârsta de doi ani. În 2009 se alătură echipei de juniori a clubului Fluminense, după o perioadă scurtă la juniorii lui Internacional,[1] și a fost promovat la prima echipă a clubului în cursul sezonului 2011-2012.[2]

Braga a debutat ca senior pe data de 21 ianuarie 2012, înlocuindu-l în partea finală a meciului pe Alejandro Martinuccio, într-un meci în care echipa sa a câștigat cu 3-0 în fața celor de la Friburguense, Fluminense câștigând, astfel, Campeonato Carioca.[3] A marcat primul său gol pe 28 aprilie, marcând primul gol din victoria cu 2-0 contra celor de la Volta Redonda.[4]

Braga și-a făcut debutul în Série A pe 20 mai, începând meciul care avea să se termine 1-0, contra celor de la Corinthians,[5] și a terminat sezonul cu opt meciuri jucate, în timp ce echipa sa a devenit campioană. În august 2013 s-a vorbit de o mutare la Modena,[6] dar înțelegerea a eșuat mai apoi.[7]

Pe data de 27 august 2014, după ce a fost folosit arareori, Braga a fost împrumutat la América-RN până în decembrie.[8] A apărut în doar patru meciuri pentru América-RN, care avea să retrogradeze în acel sezon.

În data de 28 ianuarie 2015, Braga s-a transferat la CSMS Iași, fiind împrumutat de către Flu. A marcat prima oară în data de 9 mai, marcând ultimul gol din victoria cu 2-0 în deplasare la Ploiești.

Viața personală[modificare | modificare sursă]

Tatăl lui Braga, Abel, a fost de asemenea fotbalist. Acesta a reprezentat Fluminense ca fundaș central.[1]

Palmares[modificare | modificare sursă]

  • Campeonato Carioca (2012)
  • Série A (2012)

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b „Filho de Abel Braga pode deixar o Fluminense” [Fiul lui Abel Braga ar putea părăsi Fluminense] (în portugheză). Lance!. . Accesat în . 
  2. ^ „Filho de Abel Braga treinará entre os profissionais do Flu” [Fiul lui Abel Braga se va antrena cu echipa mare Flu] (în portugheză). Lance!. . Accesat în . 
  3. ^ „Dancinhas e boas estreias: Flu inicia o Carioca batendo o Friburguense” [Dansuri și debuturi bune: Flu începe Carioca învingând Friburguense] (în portugheză). Globo Esporte. . Accesat în . 
  4. ^ „Fábio Braga marca pela primeira vez e se diz acostumado com a pressão” [Fábio Braga marchează pentru prima oară și spune că este obișnuit cu presiunea] (în portugheză). Globo Esporte. . Accesat în . 
  5. ^ „Com Libertadores à frente, reservas do Fluminense batem os do Timão” [Cu Libertadores în față, rezervele lui Fluminense înving Timão's] (în portugheză). Globo Esporte. . Accesat în . 
  6. ^ „Flu aceita proposta e volante filho de Abel Braga fica próximo do Modena” [Flu acceptă oferta și fiul lui Abel Braga se apropie de Modena] (în portugheză). UOL Esporte. . Accesat în . 
  7. ^ „Modena recua, não envia documentos e Fábio Braga deve seguir no Flu” [Modena dă înapoi, nu trimite documentele și Fábio Braga poate rămâne la Flu] (în portugheză). Lance!. . Accesat în . 
  8. ^ „Fluminense acerta empréstimo de Fábio Braga ao América-RN” [Fluminense acceptă împrumutul lui Fábio Braga la América-RN] (în portugheză). Globo Esporte. . Accesat în .