Evolution

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare

Evolution sau Novell Evolution (fost Ximian Evolution, înainte de achiziționarea companiei Ximian de către Novell în 2003) este software-ul oficial pentru gestiunea informațiilor personale, calendar și lucru colaborativ din mediul GNOME. Evolution combină funcționalitățile de client de e-mail, calendar, agendă electronică de adrese și gestiunea taskurilor. A făcut parte din GNOME începând cu versiunea 2.8 din septembrie 2004. Dezvoltarea software-ului Evolution este sponsorizată în principal de Novell.

Interfața utilizator și funcționalitățile sunt similare celor ale software-ului Microsoft Outlook. Printre funcționalități se numără suportul pentru iCalendar, indexare pe întregul text al tuturor mesajelor e-mail primite, filtre de e-mail implementabile în Scheme,[1] și o funcționalitate de „Search Folders” (căutări salvate care arată ca foldere de e-mail obișnuite).

Evolution se poate conecta la toate versiunile de Microsoft Exchange Server cu excepția lui Exchange 2007 prin interfața web și un add-on care a fost denumit Ximian Connector. Cu ajutorul lui gnome-pilot, el poate fi sincronizat cu dispozitive Palm Pilot, iar OpenSync îi permite sincronizarea cu telefoane mobile și cu PDA-uri.

Evolution este licențiat sub GNU General Public License și deci este software liber.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „Getting Really Organized with vFolders”. Ximian, Inc. Accesat în .