Ernesto Hoost

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Ernesto Hoost
NăscutErnesto Frits Hoost
(58 de ani)
Heemskerk, Țările de Jos
Alte numeMr. Perfect[1]
NaționalitateNeerlandez
Înălțime1,89 m (6 ft 2,4 in)
Greutate108 kg
CategoriaSupergrea
Baza de antrenamenteHoorn, Țările de Jos
ClubVos Gym (1987-2006)
Sokudo Gym (1981-1987)
Ani de activitate1983-2006, 2014 (Kickboxing)
Rezultate în kickboxingul profesionist
Total121
Victorii99
Prin knockout62
Înfrângeri21
Prin knockout11
Remize1
Alte informații
Elevi notabiliPaul Slowinski, Ashwin Balrak
Tyrone Spong, Pat Barry, Fedor Emelianenko, Ramazan Ramazanov, Joanna Jędrzejczyk[2]
Site webhttp://www.ernestohoost.nl/

Ernesto Frits Hoost (n. , Heemskerk, Olanda de Nord, Țările de Jos) este un fost kickboxer neerlandez. Campion mondial în K-1 de patru ori, Hoost este considerat unul dintre cei mai mari kickboxeri din toate timpurile. Debutând în 1993 la K-1 World Grand Prix 1993, unde a caștigat doar o singură victorie fata de titlul mondial, Hoost și-a anunțat retragerea treisprezece ani mai târziu pe 2 decembrie 2006 după turneul final K-1 World GP Final în Tokyo Dome, Japonia.

Biografie[modificare | modificare sursă]

Hoost sa născut în Heemskerk, Olanda de Nord, de origine surinameză.[3] În K-1 Grand Prix '93, inauguralul K-1 World Grand Prix, Hoost la învins pe Peter Aerts prin decizia în sferturile de finală, l-a eliminat pe Maurice Smith în semifinale și a avansat la finala turneului unde a fost eliminat de Branko Cikatic. Hoost a obținut o altă lovitură la un titlu la 19 decembrie 1993, când a câștigat Campionatul Mondial K-2, eliminând-ul pe Changpuek Kiatsongrit în patru runde. Acesta a fost singurul moment în care organizația K-1 a organizat un turneu K-2.

Hoost a ajuns la K-1 World Grand Prix Finals din nou în 1995, dar a pierdut în fața lui Peter Aerts printr-o decizie în patru runde. A continuat să câștige fiecare luptă în restul acelui an. În 1996, a pierdut la finala K-1 World Grand Prix din 1996 cu Andy Hug printr-o decizie split în patru runde. A devenit în cele din urmă campion mondial K-1 în 1997, când l-a bătut pe Hug printr-o decizie unanimă în trei runde.

Hoost nu a reușit să-și apere titlul la turneul K-1 World Grand Prix 1998, fiind eliminat în sferturile de finală de australianul Sam Greco din cauza faptului că nu a reușit să înceapă a treia rundă după o tăiere deasupra ochiului stâng; a fost cel dominat în lupta cu Greco.

În 1999, Hoost a câștigat cel de-al doilea titlu K-1 World Grand Prix, învingând-ul pe Mirko Cro Cop, prin knock-out tehnic în runda a treia. La 23 aprilie 2000, Cro Cop și-a răzbunat înfrângerea cu Greco când la bătut cu un knock-out tehnic.

Hoost a reținut pentru a treia oară titlul K-1 World Grand Prix Championship în 2000, învingându-l pe Ray Sefo. Până atunci, mulți fani K-1 sperăau o întâlnire între Hoost și Bob Sapp. Hoost s-a întors pentru a-și apăra coroana în 2001, învingându-l pe Stefan Leko. Cu toate acestea, a fost forțat să se retragă din turneu din cauza unei accidentări înainte de semifinale.

Rezultate în kickboxing[modificare | modificare sursă]

Kickboxing Record

Legend:       Victorie       Înfrângere       Egal/No contest       Note

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „Ernesto Hoost wil kinderboek schrijven”. telegraaf.nl. Arhivat din original la . Accesat în . 
  2. ^ „Joanna JEDRZEJCZYK new K-1 female European Champion”. wkfworld.com. . Arhivat din original la . 
  3. ^ „Ernesto Hoost: Op tijd gestopt”. Volkskrant.nl.