Emily the Strange

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Emily the Strange este un personaj, o mascotă creată de Rob Reger pentru compania sa Cosmic Debris Etc. Inc.

Istorie[modificare | modificare sursă]

A apărut pentru prima dată pe autocolante distribuite la concerte, în magazinele de discuri și magazinele de articole pentru skateboarding în scopul de a promova Debris Cosmic, linie de îmbrăcăminte creată de artistul și skateboarder-ul Rob Reger, pilotul de curse Matt Reed și Nathan Carrico, care a proiectat-o pe Emily în 1991 pentru Santa Cruz Skateboards în Santa Cruz, California.

Extinderea mărcii[modificare | modificare sursă]

Franciza Emily the Strange are un catalog de comercializare destul de vast, incluzând îmbrăcăminte, articole de papetărie, autocolante și accesorii de modă. Toate produsele au un aspect distinctiv al lui Emily și frecvent conțin expresiile sale tipice cum ar fi, „Get Lost," „Be all you can’t be" și „Wish You Weren’t Here". Alianțe de parteneriate i-au inclus pe Jones Soda, Gibson Guitars și Manic Panic (produse de colorare a părului, unghiilor și extensii colorate).

Îmbrăcăminte[modificare | modificare sursă]

Emily Strange a fost o linie de îmbrăcăminte și accesorii populară timp de aproape 15 ani, cu vânzări în buticuri de specialitate. Produsele s-au găsit, de asemenea, și pe site-ul oficial al mărcii. Emily a apărut în Vanilla Sky și pe MADtv. Multe celebrități, printre care Julia Roberts, Britney Spears și Björk, au purtat marca. Din 2010, linia de îmbrăcăminte Emily the Strange este fabricată și distribuită de compania italiană Pier Spa.

Divertisment și ecranizare[modificare | modificare sursă]

Rob Reger a proiectat și a inclus benzile desenate Emily the Strange într-o broșură de 12 pagini pentru albumul Batbox a lui Miss Kittin în 2008.

Începând cu anul 2000, Rob Reger a încercat sa facă o ecranizare a lui Emily. În 2005, s-a raportat că Fox Animation ar face o acțiune / film de animație, cu Chris Meledandri și producătorul John Cohen. În 2008, s-a raportat că Mike Richardson, de la Dark Horse Entertainment, a fost ales ca și producător. În același an a fost raportat neoficial că filmul s-a mutat la Illumination Entertainment. În septembrie 2010, a fost raportat că Universal Studios a achiziționat drepturile, și că actrița Chloë Grace Moretz a fost distribuită în rolul lui Emily. În august 2011, a fost anunțat că Melisa Wallack, care a scris scenariul pentru Mirror Mirror, a fost angajată pentru a scrie adaptarea. Două luni mai târziu a fost confirmat faptul că filmul este într-adevăr în lucru la Illumination Entertainment.

Pisici[modificare | modificare sursă]

Emily este de obicei prezentată însoțită de patru pisici negre. „Sabbath", cel mai nou membru al familiei „ciudate", este recunoscut după lacrima de pe ureche și o mustață îndoită. „Miles", motanul cel mai artistic al grupului și, de asemenea, cel mai rapid, este identificat de urechi ascuțite, X-ul de pe ochiul drept și două mustăți ascuțite. „Nee Chee", gânditorul grupului (de asemenea, cunoscut sub numele de intrigant), este identificat prin niște dungi negre și albe pe coadă cauzate de o scurgere chimică și trei mustăți. „Mystery", lidera de grup și singura pisicuță dintre cei patru, pare a fi cea mai apropiată de Emily, și, prin urmare, considerată a fi pisica care a stat cel mai mult cu Emily. Mystery este identificată prin steluța de pe gulerul ei, mustață creață și, ocazional, o stea pe ochiul ei stâng.

Referințe[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]