Elisabeta, Ducesă de Hohenberg

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Stema Marelui Ducat de Luxemburg

Prințesa Elisabeta, Ducesă de Hohenberg (Elisabeth Hilda Zita Marie Anna Antonia Friederike Wilhelmine Luise; 22 decembrie 192222 noiembrie 2011) a fost prințesă luxemburgheză, fiica Marii Ducese Charlotte de Luxemburg și a Prințului Felix de Bourbon-Parma. A fost sora mai mică a fostului suveran al Marelui Ducat de Luxemburg, Marele Duce Jean.

Biografie[modificare | modificare sursă]

Prințesa Elisabeta s-a născut la Luxemburg și și-a petrecut copilăria la Londra în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Împreună cu sora ei mai mică, Marie Adelaide, a urmat școala romano-catolică Woldingham.

Născută Prințesă de Luxemburg, Prințesă de Nassau, Prințesă de Bourbon-Parma, ea s-a căsătorit la 9 mai 1956, la Luxemburg, cu Franz, Duce de Hohenberg (1927–1977). El a fost nepot al Arhiducele Franz Ferdinand de Austria rezultat din căsătoria morganatică a acestuia cu Sofia, Ducesă de Hohenberg. Amândoi au fost asasinați în 1914 la Sarajevo.

Elisabeta și Franz au avut doi copii:

  • Prințesa Anna (Anita) de Hohenberg (n. 18 august 1958, Castelul Berg), căsătorită în 1978 cu Romée de La Poëze Conte d'Harambure (au divorțat în 1998), s-a recăsătorit în 2005 cu Andreas von Bardeau.
  • Prințesa Sofia de Hohenberg (n. 10 mai 1960, Castelul Berg), căsătorită în 1983 cu Jean-Louis de Potesta.

După decesul soțului ei, Prințesa s-a întors la Luxemburg unde a și murit la vârsta de 88 de ani.

Legături externe[modificare | modificare sursă]