Efteling

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare

Efteling este cel mai mare și mai popular parc tematic din Olanda și unul dintre parcurile care reprezintă Europa. Este, de asemenea, unul dintre cele mai vechi parcuri tematice din lume. E localizat în orașul Kaatsheuvel, municipiul Loon op Zand. A fost deschis în 1952.

Fiind un parc original, Efteling a încântat copiii cu tematica poveștilor cu zâne. Efteling atrage oameni de toate vârstele prin cultura sa, cântecele romantice și nostalgice și diferitele plimbări amuzante. Parcul a fost inițial unul natural, cu locuri de joacă, și o pădure a poveștilor cu zâne, inspirat din Disneyland. În 1992 Efteling a primit premiul IAAPA Applause pentru cel mai bun parc de distracții din lume.

Istorie[modificare | modificare sursă]

Efteling s-a deschis oficial în 31 mai 1952, când Pădurea poveștilor cu zâne (het Sprookjesbos), construit de către faimosul ilustrator german Anton Pieck, l-a declarat deschis. Inițial, Pădurea poveștilor cu zâne a fost casa a 10 povești cu zâne diferite. Toate au fost aduse la viață folosind desene originale de Anton Pierck foarte bine proiectate, având luminozitate, efecte sonore produse de regizorul german Peter Reijnders. "Viețile" poveștilor cu zâne au fost 'puse' împreună într-o atmosferă de pădure, dovedindu-se a fi un succes enorm. În 1952, Efteling a primit peste 240,000 vizitatori.

Niște argumente, spun că anul 1950 ar fi considerat anul oficial în care parcul s-a stabilizat cu adevărat, din moment ce în același an Fundația Parcului Natural al Eftelingului, a fost inclus. Alții preferă 1953 când Efteling a fost declarat 'deschis' de un guvernator oficial coincizând cu deschiderea unui al doilea mare restaurant existând și în ziua de azi ca 'De Ballonvaarder'.