Dreptate pentru toți

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Dreptate pentru toți
...And Justice For All
Justice movieposter.jpg
Afișul filmului
Regizor Norman Jewison
Autor Barry Levinson
Valerie Curtin[*]
Scenarist Valerie Curtin
Barry Levinson
Producător Norman Jewison
Patrick J. Palmer
Columbia Pictures
Muzică Dave Grusin
Actori principali Al Pacino
John Forsythe
Christine Lahti
Jack Warden
Lee Strasberg
Premiera 29 - VI - 1979
Durata 119 min
Țara Statele Unite
Locul acțiunii courtroom[*]
Limba originală engleză
Disponibil în română subtitrat
Nominalizări Premiul Oscar pentru cel mai bun actor
Premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu original
Buget 4 milioane $
Încasări 33.300.000 $[1]
Pagina IMDb
Pagina Rotten-Tomatoes

Dreptate pentru toți (în engleză ...And Justice for All) este un film din 1979 regizat de Norman Jewison . Din distribuție fac parte Al Pacino , Jack Warden , Lee Strasberg , Jeffrey Tambor , Christine Lahti , Craig T. Nelson și Thomas G. Waites . Filmul a fost ultimul al actorului Sam Levene în vârstă de 75 de ani . Filmul a fost scris de Valerie Curtin și Barry Levinson .

Filmul include celebra scenă în care Kirkland strigă la Judecătorul Rayford , "You're out of order!You're out of order!The whole trial is out of order!They're out of order!" Scena finală din sala de judecată a fost filmată într-o singură dublă . Filmul prezintă multe scene din Baltimore .

Dreptate pentru toți a primit două nominalizări la Premiul Oscar pentru Cel mai Bun Actor (Pacino) și pentru Cel mai Bun Scenariu Original (Curtin și Levinson) . Pacino a primit de asemenea o nominalizare la Premiile Globul de Aur pentru prestația sa . A fost al doilea film în care Pacino a fost nominalizat la aceste premii și în care a jucat alături de profesorul său de actorie Lee Strasberg , celălalt film fiind Nașul Partea a II-a .

"Dreptate pentru toți este un film comic și totodată tragic... Nu numai din pricina a ceea ce se vede ci și din cauza a ceea ce se aude . Este un film de care Norman Jewison ar trebui să fie mândru că l-a făcut . Atuul său cel mai important este Al Pacino în rolul avocatului . Nenorocirea lui este că-i pasă de clienți și că-i pasă de societatea în care trăiește . De asemenea îi pasă că trebuie să apere pe cineva despre care știe că e vinovat . Activitatea îi este stânjenită de sistemul în care e obligat să lucreze . Al Pacino e singurul care își păstrează cumpătul când ceilalți o iau razna și singurul care unifică amestecul de intenții și de stiluri ale filmului ." - Robert Zarkin - 1980 (Films and Filming) .

Distribuție[modificare | modificare sursă]

Nominalizări[modificare | modificare sursă]

Premiul Oscar[modificare | modificare sursă]

Premiul Globul de Aur[modificare | modificare sursă]

Note[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]