Dragonflight

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Dragonflight
AnneMcCaffrey Dragonflight.jpg
Coperta romanului.
Volume
Weyr Search[*]
Dragonrider[*]
Informații generale
Autor Anne McCaffrey
Gen roman științifico-fantastic
fantezie
Serie Dragonriders of Pern
Ediția originală
Editură Ballantine Books
Ilustrator Michael Whelan
Țara primei apariții Statele Unite ale Americii
Data primei apariții iulie 1968
Format original Hardback & Paperback
Număr de pagini 309 pag.
ISBN 0-345-24776-0
OCLC 420010361
Cronologie
-
- {{{text}}}
-
Dragonquest
Dragonquest {{{text}}}

Dragonflight este un roman științifico-fantastic de Anne McCaffrey din 1968 care a fost prima oară publicat în revista americană Analog Science Fiction and Fact. Este primul roman din lunga serie Dragonriders of Pern.

Prima parte, "Weyr Search", a fost povestirea de pe coperta Analog din octombrie 1967, ilustrată de John Schoenherr.[1] A doua parte, "Dragonrider", a fost un foileton în două părți, prima parte apărută în decembrie '67.[2] Cele două povestiri unite au fost publicate de Corgi și Ballantine Books în 1968.[3]

În 1968, Weyr Search a fost nominalizat pentru Premiul Hugo și Nebula pentru cea mai bună nuvelă, câștigând Premiul Hugo. În anul următor onorurile s-au inversat: Dragonrider a fost nominalizat la Hugo și a câștigat Premiul Nebula[4][5].

Povestea[modificare | modificare sursă]

Information icon.svg Atenție: urmează detalii despre narațiune și/sau deznodământ.

Dragonflight prezintă povestea lui Lessa, singurul supravietuitor al familiei conducătoare nobile din Ruatha Hold de pe continentul nordic din Pern. În timp ce restul familiei ei este ucis de un uzurpator crud, Fax, ea supraviețuiește deghizându-se într-un servitor, dar, de asemenea, și cu ajutorul abilităților ei telepatice ereditare care fac pe alții s-o vadă mult mai în vârstă decât este cu adevărat. Ea călărește dragonul auriu Ramoth.

Note[modificare | modificare sursă]