Dragon Ball Super

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare
Dragon Ball Super
Dragon Ball Super.png
Informații generale
GenAcțiune
Aventură
Fantezie
FormatAnime
Regizor(i)Kimitoshi Chioka
Morio Hatano
Kōhei Hatano
Tatsuya Nagamine
Ryōta Nakamura
Creator(i)Akira Toriyama
VociMasako Nozawa
Ryō Horikawa
Toshio Furukawa
Hiromi Tsuru
Mayumi Tanaka
Takeshi Kusao
Țară de origineJaponia
Limbă(i)Limba japoneză
Disponibil în românădublat sau subtitrat
Nr. de sezoane5
Nr. de episoade131
Producție
Producător(i)Atsushi Kido
Osamu Nozaki
Naoko Sagawa
Tomosuke Teramoto
Satoru Takami
Shunki Hashizume
Hiroyuki Sakurada
Companie(i) de producțieToei Animation
DistribuitorNetflix
Crunchyroll
Hulu  Modificați la Wikidata
Perioadă de difuzare24 de minute
Difuzare
Canal originalFuji TV
Format imagine16:9 1080i HDTV
Difuzare originală5 iulie 2015-25 martie 2018
Legături externe
site web oficial
pagină Facebook
cont Twitter
Internet Movie Database
Instagram

Dragon Ball Super este o serie japoneză de manga și anime, care servește ca o continuare a originalului ' 'Dragon Ball' 'manga, cu complotul său general schiță scrisă de creatorul francizei Akira Toriyama. Manga este ilustrat de Toyotarou, cu poveste și editare de Toriyama și a început serializarea în Shōisha manga | shōnen manga revista V Jump 'în iunie 2015. Seria de televiziune anime a fost produsă de Toei Animation, cu episoade individuale scrise de diferiți scenaristi și difuzată pe Fuji TV din iulie 2015 până în martie 2018. A episodul de film teatral intitulat Dragon Ball Super: Broly a fost lansat în decembrie 2018, cu un al doilea film intitulat Dragon Ball Super: Super Hero , lansat în Japonia în 2022.

Seria relatează aventurile lui Goku în timpul timpului de zece ani după înfrângerea lui Majin Buu. [1] În urma reluării evenimentelor din filmele Battle of Gods (2013) și Resurrection 'F' (2015), unde Goku atinge puterile unui zeu, el trebuie mai întâi să învețe să folosească aceste puteri nou descoperite sub zeii universului său.

Complot[modificare | modificare sursă]

Format:Complot lung

La șase luni după înfrângerea lui Majin Buu, Goku lucrează ca fermier și familia și prietenii săi trăiesc pașnic. Cu toate acestea, Dumnezeu al Distrugerii Beerus se trezește după zeci de ani de somn. Beerus, împreună cu Îngerul asistentul și profesorul său, Whis, caută un războinic cunoscut sub numele de Zeul Super Saiyan, amenințând că va distruge Pământul dacă îl va pierde. [2] Goku se transformă în Zeul Super Saiyan cu ajutorul prietenilor săi. Goku se luptă cu Beerus și pierde, dar eforturile sale îl potolesc pe Beerus și el economisește planeta.

Ulterior, în timp ce Goku și Vegeta se antrenează, rămășițele armatei lui Frieza colectează Bile Dragonului și îl revigorează pe Frieza. După antrenament, Frieza se întoarce pe Pământ, în căutarea răzbunării. În ciuda realizării transformării Frezei de Aur, el este învins de Goku și Vegeta, care au stăpânit transformarea Super Saiyan Blue. În ciuda faptului, Frieza distruge Pământul, dar Whis inversează timpul, permițându-i lui Goku să-l ucidă pe Frieza.

Champa, fratele lui Beerus și Zeul Distrugerii Universului Șase, îl convinge pe Beerus să organizeze un turneu între cei mai buni luptători din universurile lor. Recompensa pentru câștigător este Super Dragon Balls, bile de dragon de dimensiuni planetare cu abilități de nelimitare aproape nelimitate. Champa intenționează să schimbe Pământul sterp al Universului Șase cu Universul Șapte pentru bucătăria lor. Goku și prietenii săi se alătură turneului. Turneul atinge punctul culminant într-un meci între Goku și Hit. Incapabil să lupte cu Hit la putere maximă, Goku renunță la meci. Hit pierde meciul final, iar Universul Șapte câștigă. Beerus dorește în secret ca Super Dragon Balls să refacă Pământul Universului Șase.

Goku se întâlnește și se împrietenește cu Lord Zenō, Omni-Regele tuturor universurilor și promite să-i aducă un prieten. Mai târziu, Future Trunks reapare, cu știri despre un inamic care seamănă cu Goku, cunoscut sub numele de Goku Black. Ei descoperă că Goku Black este Zamasu, un Supreme Kai ucenic din Universul Zece care a folosit Super Dragon Balls pentru a fura corpul lui Goku dintr-o cronologie diferită, ca parte a planului său de a obține nemurirea și de a șterge fiecare mortal. [3] În cele din urmă, Zamasu și viitoarea cronologie sunt șterse din existență de Future Zenō, care îl însoțește pe Goku înapoi până în prezent, unde devine prietenul prezentului Zenō. Viitorul Trunks pleacă pentru o cronologie alternativă.

Mai târziu, ambii Zenō susțin Turneul Puterii, unde se luptă echipe de luptători din opt din cele douăsprezece universuri, universurile învinse fiind șterse. [4] Goku, prietenii săi, Android 17 și un Frieza reînviat temporar se alătură turneului. Se luptă cu formidabili războinici, cum ar fi Universul Eleven Jiren. Goku atinge o nouă formă cunoscută sub numele de Ultra Instinct, permițându-i să lupte inconștient. [5] Turneul se încheie cu Goku și Frieza eliminându-l pe Jiren împreună cu ei înșiși, lăsând Android 17 ca câștigător. El primește o dorință din Super Dragon Balls și restabilește universurile șterse. Frieza este reînviată permanent.

Frieza și armata sa reconstruită caută Bile Dragonului. În timpul percheziției sale, Frieza întâlnește doi supraviețuitori Saiyan exilați, Broly și tatăl său Paragus, acesta din urmă dorind să se răzbune pe Vegeta pentru tatăl său exilat pe Broly înainte de distrugerea lumii de origine Saiyan. Broly îi copleșește atât pe Goku, cât și pe Vegeta, până când se fuzionează în „Gogeta”. Cu toate acestea, înainte ca Gogeta să-l poată ucide pe Broly, el este dorit să se întoarcă pe planeta pe care Frieza l-a găsit de către oamenii lui Cheie și Lemo. Frieza fuge de pe Pământ, jurând răzbunare. [a]

Goku și Vegeta sunt rugați de Patrula Galactică să-l recucerească pe fugarul Moro. În New Namek, Moro îi învinge și folosește bile de dragon ale namekienilor pentru a-și restabili abilitățile și a elibera toți infractorii aflați în custodia patrulei. Moro și condamnații fac furori în timp ce Goku și Vegeta se pregătesc pentru o revanșă. Goku învață să folosească Ultra Instinct după bunul plac, în timp ce Vegeta se îndreaptă spre Planet Yardrat. Moro își conduce armata pe Pământ, iar aliații lui Goku fac o poziție până când Goku și Vegeta ajung și îl copleșesc. În disperare, Moro fuzionează cu Pământul, amenințând că se va autodistruge. După ce a absorbit energia topită de noile puteri ale lui Vegeta, Goku îl ucide pe Moro, salvând Pământul.

Goku și Vegeta se întorc la antrenament. Pe măsură ce Whis îl antrenează pe Goku să stăpânească Ultra Instinct, Beerus îl antrenează pe Vegeta în Distrugere. Între timp, un mercenar cerelian numit Granolah află de la angajatorii săi, Heeters, că Frieza este în viață și jură să-l distrugă și să-și răzbune planeta de origine Cereal. Granolah folosește Dragon Ball-urile planetei sale pentru a deveni cel mai puternic războinic din univers, cu prețul duratei sale de viață. Heeters manipulează Goku și Vegeta pentru a lupta cu Granolah. În timp ce Goku și Granolah luptă, Vegeta îl recunoaște pe Granolah și își dă seama de înșelăciunea Heeters. Goku și Granolah sunt asortate, până când Goku câștigă avantajul cu Ultra Instinctul Perfecționat. Cu toate acestea, se dezvăluie că Goku lupta împotriva unei clone de iluzie, iar adevăratul Granolah îl dezactivează pe Goku. Vegeta intervine pentru a lupta cu Granolah. În timp ce se luptă, Vegeta deduce corect că Granolah își dobândise recent puterea imensă și nu s-a antrenat cu ea suficient de mult timp pentru ao controla. Pe măsură ce își compară experiența îndelungată în luptă cu cea a lui Granolah, Vegeta își canalizează zeul ki și se transformă într-o nouă formă de Dumnezeu al Distrugerii.

Producție[modificare | modificare sursă]

Pe lângă rolul său de creator al seriei, Akira Toriyama este, de asemenea, creditat pentru „povestea originală și conceptele de design ale personajelor” ale noului anime regizat inițial de Kimitoshi Chioka. [6] Toriyama elaborat despre implicarea sa în „Arcul Trunchiurilor Viitoare” spunând că a creat povestea pe baza sugestiilor departamentului editorial, „La fel ca și ultima dată, am scris schița generală a complotului, iar scenariștii au compilat și extins conținutul poveștii în episoade individuale , făcând diverse modificări și adăugiri și, în general, fac tot posibilul pentru a face povestea mai interesantă. "[7] Pe lângă noile personaje proiectate de Toriyama, alte personaje pentru „Universe Survival arc” au fost proiectate de Toyotarou, artist al versiunii manga, și câteva de ambele. [8]

Producătorul Toei Animation, Atsushi Kido, a lucrat anterior la Dragon Ball Z pentru o scurtă perioadă în timpul arcului Freeza, în timp ce producătorul Fuji TV Osamu Nozaki a spus că este fan al serialului încă din copilărie. [9] Morio Hatano, directorul serialului Saint Seiya Omega (episoadele # 1-51), a început să împartă creditul regizorului de serie cu Chioka începând cu episodul nr. 28, înainte de a o prelua complet cu # 47. De la episodul 47 până la 76, Morio Hatano a împărtășit rolul de regizor al seriei cu Kōhei Hatano (fără relație), un alt artist de storyboard și regizor de episod pentru serial.

Masako Nozawa își repetă rolurile ca Son Goku, Son Gohan și Son Goten. [6] Majoritatea distribuției originale își repetă roluri, de asemenea. [3] [10] Cu toate acestea, Jōji Yanami Rolurile de Kaiō-sama și narator au fost preluate la nesfârșit de Naoki Tatsuta începând cu episodul 12, astfel încât Yanami să poată lua concediu medical. [11] Kōichi Yamadera și Masakazu Morita revine și el s Beerus și, respectiv, Whis. [10]

Prima previzualizare a seriei a fost difuzată la 14 iunie 2015, după episodul 164 din „Dragon Ball Z Kai” ”. [12] A doua zi, imaginea promoțională principală pentru „Dragon Ball Super” a fost adăugată pe site-ul său oficial și a dezvăluit două personaje noi, < ref name = "cast"> Format:Citeză web </ref> care ulterior s-a dezvăluit că vor fi numiți Champa și respectiv Vados. [13] Un trailer de treizeci și al doilea care include noile personaje a fost încărcat pe site-ul oficial al seriei pe 26 iunie 2015. [14]

Anime-ul a început să fie difuzat pe 5 iulie 2015 și a fost difuzat duminică la ora 9:00. pe Fuji TV. Pe 19 ianuarie 2018, s-a dezvăluit că intervalul de timp al lui Super va fi înlocuit cu GeGeGe no Kitarō începând cu 1 aprilie , 2018. Conform Amazon Japonia, setul Blu-ray final a indicat sfârșitul seriei la episodul 131. [15] Seria s-a încheiat pe 25 martie 2018, cu conc. iluzia „Universe Survival Saga”. Fuji TV a declarat că nu s-au făcut planuri definite pentru continuarea seriei la o dată ulterioară sau întreruperea completă a acesteia. [16]

Producție și difuzare în engleză[modificare | modificare sursă]

Dragon Ball Super a primit un dub în limba engleză care a avut premiera pe canalul Toonami din Asia de Sud-Est și India pe 21 ianuarie 2017. Aceasta dubul este produs de Los Angeles, cu sediul în Bang Zoom! Divertisment pentru piața asiatică. [17] O previzualizare a primului episod al dubului englez difuzat la 17 decembrie 2016. [18] Producție pe Bang Zoom! dubul s-a încheiat după episodul 27, deoarece Toonami Asia și India au încetat transmiterea. [19] [20]

La 4 noiembrie 2016, Funimation a anunțat că compania a dobândit drepturile la „Dragon Ball Super” și va produce un dub în engleză, cu mulți membri ai distribuției lansărilor anterioare în limba engleză ale „Dragon Ball”. „mass-media care își repetă rolurile respective. Pe lângă anunțarea oficială a dubului, s-a anunțat, de asemenea, că vor transmite simultan seria pe platforma lor de streaming, „FunimationNow”. [21] [22] În decembrie 7, 2016, IGN a raportat că dubul Funimation în limba engleză a „Dragon Ball Super” va fi difuzat sâmbătă la Adult Swim la ora 20:00. cu un bis afișat în blocul lor Toonami mai târziu în acea noapte la 11:30 & nbsp; p.m. începând cu 7 ianuarie 2017 [23] [24] alături de " Dragon Ball Z Kai: The Final Chapters ". Acest lucru a fost confirmat ulterior pe pagina oficială de Facebook a lui Toonami. Premiera din Statele Unite a Dragon Ball Super a obținut 1.063.000 de spectatori pentru ora 20.00 afișare pe Adult Swim. [25]

Simcast-ul subtitrat în engleză al Dragon Ball Super a fost disponibil în America de Nord și Europa prin Crunchyroll și Daisuki. [26] După închiderea lui Daisuki, episoadele găzduite „Dragon Ball Super” au fost transferate pe site-ul web „Dragon Ball Super Card Game” în februarie 2018 și au fost disponibile până pe 29 martie 2019. [27] [28]

Cartoon Network Africa a început să difuzeze anime-ul în aprilie 2020 în Africa de Sud la 16:45 CAT

În Australia, ABC Me a început să difuzeze „Dragon Ball Super” pe 3 noiembrie 2018, cu un nou episod în fiecare sâmbătă la 14:45. În Regatul Unit, serialul a fost difuzat pe Pop de la 1 iulie 2019, cu episoade difuzate pentru prima dată la 19:00 în timpul săptămânii. [29] [30]

Muzică[modificare | modificare sursă]

Norihito Sumitomo, compozitorul pentru Battle of Gods și Resurrection F ', înregistrează' 'Dragon Ball Super' '. [31] O coloană sonoră originală pentru anime a fost lansată pe CD de Nippon Columbia pe 24 februarie 2016. [32]

Prima melodie tematică de deschidere pentru episoadele 1 până la 76 este Format:Nihongo4 De Kazuya Yoshii din [ [Maimuța Galbenă]]. Versurile au fost scrise de Yukinojo Mori, care a scris numeroase melodii pentru seria Dragon Ball . [33] A doua melodie tematică de deschidere pentru episoadele 77 - 131 este Format:Nihongo4 de enka cântăreață Kiyoshi Hikawa. Mori a scris versurile melodiei rock, în timp ce Takafumi Iwasaki a compus muzica. [34] [35]

Prima melodie tematică finală pentru episoadele 1-12 este Format:Nihongo4 de către trupa japoneză de rock Good Morning America. < ref name = "themes" /> A doua melodie tematică de finalizare pentru episoadele 13-25 este Format:Nihongo4 de grupul Key Talk. [36] Cântăreața pentru dub-ul englez al Funimation este Professsau Shyguy. [37] A treia melodie de final pentru episoadele 26 - 36 este Format:Nihongo4 de trupa Lacco Tower. Cea de-a patra melodie tematică pentru episoadele 37-49 este „Forever Dreaming” de Czecho No Republic. [38] Al cincilea sfârșit melodia tematică pentru episoadele 50 - 59 este Format:Nihongo4 de grupul idol Batten Showjo Tai. [39] A șasea melodie tematică finală pentru episoadele 60-72 este Format:Nihongo4 de Arukara. [40] Cel de-al șaptelea cântec tematic final pentru episoadele 73 - 83 este Format:Nihongo4 de The Collectors. [41] Cea de-a opta melodie tematică pentru episoadele 84-96 este „Boogie Back” de Miyu Inoue. Tema finală „Dragon Ball Super” de primăvară dezvăluită | publisher = Crunchyroll | data = 5 martie 2017 | data de acces = 9 aprilie , 2017}} < / ref> [42] Cel de-al nouălea cântec tematic pentru episoadele 97 - 108 sunt Format:Nihongo4 de Lacco Tower. [43] A zecea melodie tematică finală pentru episoadele 109-121 este Format:Nihongo4 de RottenGraffty . [44] [45] Cea de-a unsprezecea melodie tematică finală pentru episoadele 122-131 este „Lagrima” de OnePixcel. [46]

Media conexă[modificare | modificare sursă]

Manga[modificare | modificare sursă]

O serie însoțitoare manga ilustrată de artistul Toyotarou, care anterior a fost responsabil pentru adaptarea oficială manga "'Resurrection' F ', a început serializarea în numărul din august 2015 al' 'V Jump' ', care a fost lansat pe 20 iunie 2015. [47] [48] Toyotarou a explicat că primește principalele puncte de complot de la Toriyama, înainte de a desena storyboard-ul și completând detaliile între el. El trimite scenariul către Toriyama forevizuire, cine editează schița inițială, efectuează dialoguri și modificări de artă, înainte de a o trimite înapoi la Toyotarou, care ilustrează schița finală și o trimite la Shueisha pentru publicare. [49] În noiembrie 2018, după ce a trecut punctul final al seriei de anime Super , manga a început un arc de poveste original. [50] Shueisha a început să strângă capitolele în' '[[tankōbon] ] volume cu primul publicat pe 4 aprilie 2016. [51] Viz Media a început să posteze gratuit traduceri în engleză ale capitolelor manga pe site-ul lor web pe 24 iunie 2016. [52] O versiune tipărită a primului volum urmată în primăvara anului 2017.

Filme[modificare | modificare sursă]

Un film de animație, Dragon Ball Super: Broly , a fost primul film din franciza Dragon Ball care a fost produs în cadrul cronologiei Super . Lansat pe 14 decembrie 2018, cea mai mare parte a filmului este plasată după povestea „Universe Survival” (începutul filmului are loc în trecut). Un afiș care prezintă noul stil de artă al filmului a fost lansat pe 12 martie 2018. [53] Un teaser care îl înfățișează pe Goku care se confruntă cu Broly a fost lansat o săptămână mai târziu. < ref> [http: //www.toei-animation-usa.com/newsAdmin/first-look-at-the-dragon-ball-super-movie-reveals-the-best-is-yet -to-come-67.html „PRIMA UITARE LA FILMUL „DRAGON BALL SUPER" REVELA CEL MAI BUN ESTE DE VENIT”] Verificați valoarea |url= (ajutor).  </ref> [54] Primul trailer a fost lansat la San Diego Comic-Con International 2018. [55] Al doilea trailer a fost lansat pe 4 octombrie 2018. The Versiunea în limba engleză a celui de-al doilea trailer a fost lansată pe 5 octombrie 2018. [56] [57]

Un al doilea film „Dragon Ball Super” a fost confirmat ca fiind în pre-producție începând cu 4 iunie 2019 de către executivul Toei, Akio Iyoku. Iyoku consideră că filmul „va fi probabil complet diferit de ''Broly''." Pe 8 mai 2021, Toei Animation a anunțat că al doilea film va avea o poveste originală și va fi lansat în 2022. [58] Pe 23 iulie 2021, titlul oficial al continuării a fost dezvăluit ca „Dragon Ball Super: Super Hero”. Noul Dragon Ball Super film este Dragon Ball Super: Superhero | url = https: //www.polygon.com/platform/amp/22584325/dragon-ball-super-hero-movie | url-status = live | website = Polygon}} </ ref>

Videoclip de acasă[modificare | modificare sursă]

În Japonia, seria anime a fost lansată pe Blu-ray și DVD de Happinet între decembrie 2015 și iulie 2018, fiecare „cutie” conținând, de asemenea, secvențe de credite de deschidere și închidere fără text și ambalate cu o broșură. [59] În America de Nord, Funimation a început să lanseze seria din iulie 2017, din nou atât pe DVD cât și pe Blu- ray, care conține atât versiuni japoneze dublate în engleză, cât și subtitrate în engleză; lansările Blu-ray conțin, de asemenea, interviuri cu distribuția engleză și secvențe de credite de deschidere / închidere fără text. Lansările localizate ale Funimation sunt distribuite în Regatul Unit și Australasia de Manga Entertainment și respectiv Madman Entertainment. == Marfa == Bandai a anunțat că o linie de jucării „Dragon Ball Super” va fi disponibilă în Statele Unite în vara anului 2017. [60] Bandai a anunțat și actualizarea Dragon Ball Super Card Game care începe cu un pachet de start, un pachet special care conține 4 pachete de rapel și o carte Vegeta promoțională și o cutie de rapel cu 24 de pachete. A fost lansat pe 28 iulie 2017. [61] O linie de șase jucării „Dragon Ball Super” Happy Meal au fost puse la dispoziție la restaurantele japoneze McDonald's în mai 2017. [62]

Recepție[modificare | modificare sursă]

Recepție anime[modificare | modificare sursă]

Primele impresii ale episodului de debut al seriei au fost în mare parte pozitive, calitatea animației fiind cea mai apreciată. [63] Richard Eisenbeis de la Kotaku a lăudat seria secvenței de titlu și a spus „Sinele meu din școala medie este atât de fericit acum, băieți.” [64] Jamieson Cox din The Verge a lăudat, de asemenea, secvența de titlu și a spus că intrarea „Dragon Ball Super” te va cere să cerșim lansarea sa în America de Nord ”. Cox a fost, de asemenea, surprins că, având în vedere cât de populară este franciza, seria nu s-a lansat la nivel internațional în același timp. El a numit-o „o mișcare care nu ar fi fără precedent”, dând Sailor Moon Crystal ca exemplu. [65]

Cu toate acestea, cel de-al cincilea episod a primit critici dure din partea publicului japonez și occidental datorită stilului său de animație slab comparativ cu cele patru episoade anterioare. Aceste probleme au continuat la episodul douăzeci și patru și la alte câteva episoade în continuare. Norihiro Hayashida, producătorul „Dragon Ball Kai” și „Resurrection” F ”, a considerat că criticile au fost exagerate. El a spus că oamenii criticau întreaga serie pe baza unor secvențe proaste realizate de noii animatori. El a continuat să explice o scădere a calității în industria anime-urilor, care crede că este rezultatul reducerii timpului acordat studiourilor pentru post-producție și nepermiterea recenziilor produsului final. [66] [67] [68]

În ciuda acestui fapt, „Champa Arc” a fost lăudat pentru îmbunătățirea animației sale. Episodul 39 a fost remarcat animație îmbunătățită și a lăudat secvențe de luptă. Attack of the Fanboy a raportat că „Dragon Ball Super” episodul 39 poate fi cea mai bună versiune a seriei până în prezent. episodul-39-recenzie-hit-vs-goku / | title = Dragon Ball Super Episodul 39 Recenzie: Hit vs Goku Fight dezvăluie o nouă tehnică | Attack of the Fanboy | date = 17 aprilie 2016 | work = Attack of the Fanboy | acces -date = 17 martie 2017 | language = ro-SU}} </ref> Lupta lui Goku și Hit „începe exploziv de la început”. [69] „Arcul Trunchiurilor Viitoare” a obținut, de asemenea, un răspuns pozitiv din partea fanilor și a criticilor. Shawn Saris de la IGN aclamă Episodul 66, afirmând că „Episodul 66 din„ Dragon Ball Super ”are câteva pași greșite, dar în cele din urmă duce la o mare bătălie finală cu Zamasu." [70] Anime News Network a criticat proasta animație și narațiune citată ca „telenovelă nerușinată” bazată pe manevrarea distribuției. [71]

Arcul final, „Universul de supraviețuire”, a obținut o recepție mult mai pozitivă decât arcurile anterioare. Mai multe episoade, cum ar fi 109/110 și 116, au fost citate drept unele dintre cele mai bune episoade din seria Super; [72] < ref> Saris, Shawn (). [http: //www.ign.com/articles/2017/11/21/dragon-ball-super-episode-116-the-sign-of-a-comeback-ultra-instincts -huge-explosion-review „Dragon Ball Super Episodul 116: "Semnul unei reveniri! Explozia uriașă a lui Ultra Instinct !!" Review”] Verificați valoarea |url= (ajutor).  </ref> În ciuda acestei laude, Jay Gibbs de la ComicsVerse a criticat serialul pentru narațiunea sa inconsistentă, după ce a auzit „o explicație într-un episod, apoi vedeți că explicație foarte invalidată câteva secunde mai târziu. "[73]

Episoadele 130 și 131 au fost editate live stream în diferite orașe din America Latină n țări, inclusiv Mexic, El Salvador, Bolivia, Ecuador, și Nicaragua gratuit în locurile publice. [74] [75] Proiecțiile publice au atras audiențe record, care au inclus umplerea stadioanelor din Mexic și din alte zone din America Latină țări, [76] cu fiecare proiecție care atrage publicul numerotat între mii și zeci de mii. [77]

Chiar dacă reacția fanilor a fost pozitivă, Dragon Ball Super a fost criticat de fani pentru că nu au sânge și sânge care erau prezenți în predecesorul său Dragon Ball Z . Acest lucru se datorează, totuși, faptului că serialul este orientat către o populație demografică mai tânără decât tranșele anterioare și, ca atare, cenzura nu ar permite afișarea unui astfel de conținut pe un program de televiziune destinat copiilor. [78] Un episod „Dragon Ball Super” a primit o reclamație majoră de la Broadcasting Ethics and Program Improvement Organization ca parte a povestea a implicat Maestrul Roshi care a făcut multiple atacuri sexuale asupra personaj feminin Yurin. [79]

Recompense[modificare | modificare sursă]

2017 Crunchyroll Anime Awards: [80]

 • Cea mai bună serie continuă - Dragon Ball Super - nominalizată

2018 Crunchyroll Anime Awards: [81]

 • Cea mai bună scenă de luptă (prezentat de Capcom) - Jiren vs. Goku - nominalizat
 • Cea mai bună serie continuă (prezentată de VRV) - Dragon Ball Super - Câștigător [82] [83]

Primire Manga[modificare | modificare sursă]

Toate cele patru volume ale adaptării manga din „Dragon Ball Super” ' au fost prezentate pe lista săptămânală a Oricon a celor mai bine vândute manga; volumele unu și două au vândut 29.995 și respectiv 56.947 de exemplare în săptămânile lor de debut. [84] [85] Volumul trei a fost al patrulea cel mai bine vândut pentru săptămâna sa, cu 92.114 de exemplare vândute, [86] și volumul patru a fost al patrulea săptămână, cu 150.889. [87] Conform Nielsen BookScan, versiunea în limba engleză a volumului 1 a fost al doilea roman grafic cu cele mai bune vânzări din mai 2017, [88] nouă iunie, [89] the paisprezece iulie, [90] și data de 18 august. [91] Dragon Ball Super volumul 4 a ajuns la NPD Lista romanelor grafice BookScan pentru ianuarie 2019. [92]

În Japonia, volumul tankōbon al manga 1 și 2 a vândut 594.342 de exemplare Format:Începând cu, [93] volumul 3 a vândut 236.720 de exemplare Format:Începând cu, [94] volumul 4 vândut 267.417 exemplare Format:Începând cu, [95] volumul 5 a vândut 400.000 de exemplare Format:Începând cu, [96] volumul 6 a vândut 216.871 de exemplare Format:Începând cu, [97] volumul 7 a vândut 208.796 de exemplare Format:Începând cu, [98] volumul 8 a vândut 314.269 de exemplare Format:Începând cu [99] și volumen 15 au vândut 150.971 de exemplare Format:Începând cu. [100] [101] Aceasta se adaugă la cel puțin 3.289.401 exemplare tankōbon vândute în Japonia Format:Începând cu. Tom Speelman de la ComicsAlliance a menționat că Toyotarou 'Versiunile condensate și modificate ale arcurilor Bătălia zeilor și Învierea F 'au făcut mult mai ușor de parcurs și au adăugat suspans. El a mai spus că pentru prima dată nu poate decide dacă anime-ul sau manga-ul sunt superioare. [102]

Note[modificare | modificare sursă]

 1. ^ După cum este descris în filmul din 2018 Dragon Ball Super: Broly .

Referințe[modificare | modificare sursă]

 1. ^ [http: //www.toei.co.jp/ release / movie / 1200211_979.html „映 画 『ド ラ ゴ ン ボ ー ル Z』 2013 年 3 月 30 日 (土) 超 拡 大 公開!”] Verificați valoarea |url= (ajutor). Accesat în . 
 2. ^ { {cite web | url = http: //www.toei-anim.co.jp/tv/dragon_s/episode/list/ | script-title = ja: あ ら す じ | ド ラ ゴ ン ボ ー ル language | language = ja | publisher = Toei Animation | access -date = 16 iulie 2015}}
 3. ^ a b [http: //www.toei-anim.co.jp/tv/dragon_s/about/staffcast.html#sc20150701 作品情報] Verificați valoarea |url= (ajutor) [Credits] (în japoneză). Toei Animation. Accesat în .  Eroare la citare: Etichetă <ref> invalidă; numele "credits" este definit de mai multe ori cu conținut diferit
 4. ^ [https: //web.archive.org/web/20170204084933/http: //www.idigitaltimes.com/dragon-ball-super-animes-new-arc-releases-february-universe -survival-saga-promo-575061 „Dragon Ball Super 'Anime's New Arc Lansează în februarie”] Verificați valoarea |archive-url= (ajutor). iDigitalTimes.com. . Arhivat din [http: //www.idigitaltimes.com/dragon- ball-super-animes-new-arc-releases-februarie-univers-survival-saga-promo-575061 original] Verificați valoarea |url= (ajutor) la . Accesat în . 
 5. ^ [http: //www.animenewsnetwork.com/news/2016-12-16/dragon-ball-super- anime-shows-story-visual-for-universe-survival-arc / .109977 „Dragon Ball Super Anime Reveals Story, Visual for 'Universe Survival' Arc”] Verificați valoarea |url= (ajutor). Anime News Network. .  Parametru necunoscut |acces -date= ignorat (ajutor)
 6. ^ a b Eroare la citare: Etichetă <ref> invalidă; niciun text nu a fost furnizat pentru referințele numite ANN
 7. ^ [http: //corp.toei-anim.co.jp/en/press/detail. php? id = 539 „Dragon Ball TV Anime 30th Anniversary News - Partea 2!”] Verificați valoarea |url= (ajutor). Toei Animation. . Accesat în . 
 8. ^ „超 SCOOP3 新 章 「宇宙 サ バ イ バ ル 編」 サ バ イ バ ル !! 全 12 宇宙”. V Jump (în japoneză). Shueisha (April 2017): 36–37. . ASIN B01N6Y2ZTB. 
 9. ^ Format:Citează comunicatul de presă
 10. ^ a b Eroare la citare: Etichetă <ref> invalidă; niciun text nu a fost furnizat pentru referințele numite cast
 11. ^ [http: //www.animenewsnetwork.com/news/2015-09-25/naoki-tatsuta-temporarily-replaces-jouji-yanami-as-kaio-narrator-in-dragon-ball-super-anime/.93369 „Naoki Tatsuta îl înlocuiește temporar pe Jouji Yanami ca Kaiō / Narator în Dragon Ball Super Anime”] Verificați valoarea |url= (ajutor). . Accesat în .  Parametru necunoscut |lucru= ignorat (ajutor)
 12. ^ [http: //www.animenewsnetwork.com/ știri / 13.06.2015 / dragon-ball-super-tv-anime-teased-in-1st-preview-video / .89247 „Dragon Ball Super TV Anime Tachinat în primul videoclip de previzualizare”] Verificați valoarea |url= (ajutor). . Accesat în .  Parametru necunoscut |lucru= ignorat (ajutor)
 13. ^ [http: //natalie.mu/comic/news/151265 「ド ラ ゴ ン ボ ー ル 超」 キ ャ ラ 登場 の ビ ジ ュ ア ル 、 V Website ャ ン で は マ ン ガ 版 始 動] Verificați valoarea |url= (ajutor). Natalie (în japoneză). . Accesat în . 
 14. ^ [http: //www.animenewsnetwork.com/news/2015-06-26/dragon-ball-super-extended-commercial-introduces-new-characters/. 89751 „Comercialul extins al Dragon Ball Super introduce personaje noi”] Verificați valoarea |url= (ajutor). Anime News Network. . Accesat în . 
 15. ^ Format:Citație
 16. ^ [https: //japantoday.com/category/entertainment/bye-for-now-goku! -Dragon-ball-super-to-make- way-for-new-gegege-no-kitaro-anime „Pa deocamdată, Goku! „Dragon Ball Super" pentru a face loc noului anime „Gegege no Kitaro"”] Verificați valoarea |url= (ajutor). Japan Today. .  Parametru necunoscut |data de acces= ignorat (ajutor)
 17. ^ [https: //www.animenewsnetwork.com/daily-briefs/2016-11-29/bang-zoom-produces-toonami-asia-dragon- ball-super-english-dub-for-se-asia / .109293 „Bang Zoom produce Toonami Asia's Dragon Ball Super English Dub for SE Asia”] Verificați valoarea |url= (ajutor). Anime News Network. . Accesat în . 
 18. ^ [http: //www.animenewsnetwork.com/news/2016- 11-28 / toonami-asia-premieres-dragon-ball-super-anime-on-January-21 / .109258 „Toonami Asia Premieres Dragon Ball Super Anime on 21 January”] Verificați valoarea |url= (ajutor). Anime News Network. 28 November , 2016. Accesat în 29 noiembrie 2016.  Verificați datele pentru: |date= (ajutor)
 19. ^ [https: //twitter.com/TamaraRyanVO/status/936375218200702976 „Nu am fost sunat de aproape 6 luni, deci presupun că nu”] Verificați valoarea |url= (ajutor).  Parametru necunoscut |ultimul= ignorat (ajutor); Parametru necunoscut |acces-dat= ignorat (ajutor); Parametru necunoscut |limba= ignorat (ajutor); Parametru necunoscut |dat= ignorat (ajutor); Parametru necunoscut |site web= ignorat (ajutor); |first1= lipsă |last1= în Authors list (ajutor)
 20. ^ [https: //www.facebook.com/story.php? Story_fbid = 1792215214405175 & id = 1505770013049698 „DUPĂ ANIMAX INDIA, ALTE CANALE PREFERATE VĂ MUSCĂ DUSURILE CURTĂ!”] Verificați valoarea |url= (ajutor). Accesat în .  Parametru necunoscut |Website= ignorat (posibil, |website=?) (ajutor)
 21. ^ Funimation, ed. (). [http: // www. funimation.com/blog/2016/11/04/dragon-ball-super-subtitled-episodes-begin-streaming-today-on-funimationnow-with-new-simulcast-episodes-starting-november-5-2016/ „"DRAGON BALL SUPER" EPISODELE SUBTITLATE ÎNCEP STREAMING-UL DE FUNIMAȚIE ACUM CU NOILE EPISODE SIMULCAST ÎNcepând cu 5 NOIEMBRIE 2016. Funimation to Produce English Dub of New Series”] Verificați valoarea |url= (ajutor). Funimation. Accesat în .  Parametru necunoscut |Language= ignorat (posibil, |language=?) (ajutor)
 22. ^ Anime Rețea de știri, ed. (). [http: //www.animenewsnetwork.com/news/2016-11-04/ funimation-license-dragon-ball-super-plans-english-dub / .108465 „Licențe Funimation Dragon Ball Super, Plans English Dub”] Verificați valoarea |url= (ajutor). Anime News Network (în engleză).  Parametru necunoscut |data de acces= ignorat (ajutor)
 23. ^ Dornbush, Jonathon (). [http: //www.ign.com/articles/2016/12/07/dragon-ball-super-english-dub-to-premiere-on- adult-swims-toonami-in-ianuarie „Dragon Ball Super English Dub la premiera pe Adult Swim's Toonami in ianuarie”] Verificați valoarea |url= (ajutor). IGN. Accesat în . 
 24. ^ Format:Cită web
 25. ^ Peters, Megan (). [http: //comicbook.com/2017/01/10/dragon-ball-super-toonami-premiere-ratings-released/ „Dragon Ball Super Toonami Premiere Evaluări lansate”] Verificați valoarea |url= (ajutor). Comicbook.com. Accesat în . 
 26. ^ Hodgkins, Crystalyn (). [https: //www.animenewsnetwork.com/news/2017-05-28/crunchyroll-adds-more-catalog-titles- add-dragon-ball-super-for-europe / .116692 „Crunchyroll adaugă mai multe titluri de catalog, adaugă Dragon Ball Super pentru Europa”] Verificați valoarea |url= (ajutor). Anime News Network. Accesat în . 
 27. ^ [https: //archive.today/20180318161535/http: //motto.daisuki.net/information/detail.html „DAISUKI END AVIZ DE SERVICIU”] Verificați valoarea |archive-url= (ajutor). Daisuki. Arhivat din [http: //motto.daisuki.net/information/detail.html original] Verificați valoarea |url= (ajutor) la . Accesat în . 
 28. ^ [http: //www.dbs-cardgame.com/anime/ „Anime”] Verificați valoarea |url= (ajutor). Dragon Ball Super Card Game. Accesat în .  |archive-url= malformat: flag (ajutor)
 29. ^ Osmond, Andrew (). [https: //www.animenewsnetwork.com/news/2019-06-20/dragon-ball-super-will-screen-on-pop-channel/. 148061 „Dragon Ball Super Will Screen pe canalul POP”] Verificați valoarea |url= (ajutor). Anime News Network (în engleză). Accesat în . 
 30. ^ [https: //web.archive.org/web/20190626175800/https: //www.tvguide.co.uk/search.asp? Title = Dragon + Ball + Super & submit.x = 22 & submit.y = 11 „Dragon Ball Super”] Verificați valoarea |archive-url= (ajutor). TVGuide.co.uk. TVGuide.co.uk. Arhivat din [https: / /www.tvguide.co.uk/search.asp?title=Dragon+Ball+Super&submit.x=22&submit.y=11 original] Verificați valoarea |url= (ajutor) la 26 iunie 2019. Accesat în 26 Iunie 2019.  Verificați datele pentru: |access-date= (ajutor)
 31. ^ Seeto, Damian (). [http: //attackofthefanboy.com / news / composer-returns-to-score-dragon-ball-super-tv-series / „Composer Returns To Score Dragon Ball Super TV Series”] Verificați valoarea |url= (ajutor). attackofthefanboy.com.  Parametru necunoscut |data de acces= ignorat (ajutor)
 32. ^ 日本 コ ロ ム ビ ア | ド ラ ゴ ン ボ ー ル 超 オ リ ジ ナ ルサ ウ ン ド ト ラ ッ ク, ed. (). [http: //sp.columbia.jp/prod-info/COCX-39463-4/ „日本 コ ロ ム ビ ア | ド ラ ゴ ン ボ ー ル 超 オ リ ジ ナ ル サ ウ ン ド ト ラ ッ ク”] Verificați valoarea |url= (ajutor).  Parametru necunoscut |data de acces= ignorat (ajutor)
 33. ^ [http: //www.animenewsnetwork.com /news/2015-05-19/kazuya-yoshii-good-morning-america-to-perform-theme-songs-for-dragon-ball-super/.88325 „Kazuya Yoshii, Good Morning America to Interpret Theme Songs Pentru Dragon Ball Super”] Verificați valoarea |url= (ajutor). Anime News Network. . Accesat în . 
 34. ^ [http: //www.crunchyroll.com/anime-news/2017/02/04/ zeii și eroii-dragon-ball-super-universal-survival-arc-adunați-pentru-noi-deschideri-de-previzualizare-shot „Zeii și eroii din „Dragon Ball Super - Universal Survival Arc" s-au adunat pentru nou Opening Preview Shots”] Verificați valoarea |url= (ajutor). Crunchyroll. . Accesat în . 
 35. ^ [http: //www.animenewsnetwork.com/news /2017-02-04/dragon-ball-super-new-opening-sequence-previewed-in-screenshots/.111849 „Noua secvență de deschidere a Dragon Ball Super Previzualizată în Screenshots”] Verificați valoarea |url= (ajutor). Anime News Network. 4 februarie , 2017.  Parametru necunoscut |data de acces= ignorat (ajutor); Verificați datele pentru: |date= (ajutor)
 36. ^ Crunchyroll, ed. (). [http: //www.crunchyroll.com/anime-news/2015/10/01-1/video-keytalk-performs-new-ed-song-for-dragon-ball-super „VIDEO : KEYTALK cântă o nouă melodie ED pentru „Dragon Ball Super"”] Verificați valoarea |url= (ajutor). Accesat în . 
 37. ^ [https: //twitter.com/ProfessorShyguy/status/864185592116105216 „Aș vrea să mulțumesc @FUNimation pentru că m-am cântat noul Dragon Ball Super outro! Deci foarte suprarealist, deci foarte rad”] Verificați valoarea |url= (ajutor). @ ProfessorShyguy. . Accesat în .  Parametru necunoscut |Last= ignorat (posibil, |last=?) (ajutor); |first1= lipsă |last1= în Authors list (ajutor)
 38. ^ [http: //attackofthefanboy.com/news/dragon-ball-super- introduce-new-theme-april / „Dragon Ball Super pentru a introduce o nouă temă în această aprilie”] Verificați valoarea |url= (ajutor). attackofthefanboy. . Accesat în . 
 39. ^ [https: //www.animenewsnetwork.com/news/2016-06-19/batten-showjo-tai-performs-new-dragon-ball-super-ending-theme/.103384 „Batten Showjo Tai interpretează un nou dragon Ball Super Ending Theme”] Verificați valoarea |url= (ajutor). Anime News Network. . Accesat în . 
 40. ^ [http: //www.animenewsnetwork.com/news/2016-09-21/rock-band-arukara -pe formes-new-dragon-ball-super-ending-theme / .106723 „Rock Band Arukara interpretează o nouă temă Dragon Ball Super Ending”] Verificați valoarea |url= (ajutor). Anime News Network. . Accesat în . 
 41. ^ [http: //www.crunchyroll.com/anime-news/2016/12/06-1/the-collectors -perform-new-dragon-ball-super-end-theme „COLECTORII Realizează o nouă temă de finalizare „Dragon Ball Super"”] Verificați valoarea |url= (ajutor). Crunchyroll. . Accesat în . 
 42. ^ [http: //www.animenewsnetwork.com/news/2017-03-05/miyu-inoue-sings-new-dragon-ball-super-ending-theme-song /.113003 „Miyu Inoue cântă o nouă melodie tematică Dragon Ball Super Ending”] Verificați valoarea |url= (ajutor). Anime News Network. . Accesat în . 
 43. ^ [http: //www.crunchyroll.com/anime-news/2017/06/05/ lacco-tower-return-for-new-dragon-ball-super-end „Lacco Tower Returns For New "Dragon Ball Super" Ending”] Verificați valoarea |url= (ajutor). Crunchyroll. 5 iunie 2017. Accesat în 2 iulie, 2017.  Verificați datele pentru: |access-date= (ajutor)
 44. ^ Comicbook, ed. (). [http: //www.animenewsnetwork.com/news/2016-12-07/japanese-comic-ranking-november-28-december-4/.109623 „Clasamentul japonez de benzi desenate, 28 noiembrie - 4 decembrie”] Verificați valoarea |url= (ajutor). Accesat în .  Parametru necunoscut |lucru= ignorat (ajutor); Parametru necunoscut |data de acces= ignorat (ajutor)
 45. ^ { {citează știri | url = http: //www.animenewsnetwork.com/news/2017-06-07/japanese-comic-ranking-may-29-june-4/.117156 | title = Clasamentul japonez de benzi desenate, 29 mai - 4 iunie | lucru = Anime News Network | data = 7 iunie 2017 | access-date = 10 iunie 2017}}
 46. ^ -08 / japanese-comic-ranking-octombrie-30-noiembrie-5 / .123781 „Clasament japonez de benzi desenate, 30 octombrie - 5 noiembrie” Verificați valoarea |url= (ajutor). .  Parametru necunoscut |lucru= ignorat (ajutor); Parametru necunoscut |data de acces= ignorat (ajutor)
 47. ^ [https: // icv2.com/articles/markets/view/37660/may-2017-bookscan-top-20-adult-graphic-novels „MAY 2017 BOOKSCAN — TOP 20 ADULTE GRAFICE NOVELS”] Verificați valoarea |url= (ajutor). ICV2. .  Parametru necunoscut |data de acces= ignorat (ajutor)
 48. ^ [https: //icv2.com/articles/news/view/37955/june-2017- bookscan-top-20-adult-graphic-romanes „IUNIE 2017 BOOKSCAN - TOP 20 ADULTE GRAFICE NOVELS”] Verificați valoarea |url= (ajutor). ICV2. . Accesat în . 
 49. ^ [https: //icv2.com/articles/news/view/38140/july-2017-bookscan-top-10-adult-graphic-novels „IULIE 2017 BOOKSCAN TOP 20 NOUE GRAFICE ADULTE”] Verificați valoarea |url= (ajutor). . Accesat în .  Parametru necunoscut |maga zine= ignorat (ajutor)
 50. ^ Format:Cite revista
 51. ^ [https: //www.animenewsnetwork.com/news/2019-02-21/dragon-ball-super-manga-tops-us-monthly-bookscan-january-list/.143700 „Dragon Ball Super Manga Topuri Listă lunară lunară US Bookscan”] Verificați valoarea |url= (ajutor). Anime News Network (în engleză). . 
 52. ^ [https: //www.animenewsnetwork.com/news/2017-06-14/japanese-comic-ranking-june-5-11/.117479 „Clasament benzi desenate japoneze, 5-11 iunie”] Verificați valoarea |url= (ajutor). Anime News Rețea. .  Parametru necunoscut |ultimul= ignorat (ajutor); Parametru necunoscut |primul= ignorat (ajutor)
 53. ^ [https: //www.animenewsnetwork.com/news/2017-07-06/japanese-comic-ranking-june-26-july-2/. 118505 „Clasamentul japonez de benzi desenate, 26 iunie - 2 iulie”] Verificați valoarea |url= (ajutor). .  Parametru necunoscut |primul= ignorat (ajutor); Parametru necunoscut |lucru= ignorat (ajutor); Parametru necunoscut |ultim= ignorat (ajutor)
 54. ^ Ressler, Karen (). [https: //www.animenewsnetwork.com/news/2017-11-29/japanese-comic-ranking-november-20-26/.124633 „Japanese Comic Clasament, 20–26 noiembrie”] Verificați valoarea |url= (ajutor). Anime News Network . 
 55. ^ [https: //www.animenewsnetwork.com/news/2018-04-06/manga-with-biggest-1st-printings-from-kodansha-shogakukan-shueisha- 2017-2018 / .130071 „Manga cu cel mai mare 1 Tipăriri de la Kodansha, Shogakukan, Shueisha: 2017–2018”] Verificați valoarea |url= (ajutor). Anime News Network. . 
 56. ^ [https: //www.animenewsnetwork.com/news/2018-06-27/japanese-comic-ranking-june-18-24 /.133482 „Clasamentul japonez de benzi desenate, 18–24 iunie”] Verificați valoarea |url= (ajutor). Anime News Network. . 
 57. ^ [https: //www.animenewsnetwork.com/news/2018-09-26/japanese-comic-ranking- accept mber-17-23 / .137339 „Clasament japonez de benzi desenate, 17–23 septembrie”] Verificați valoarea |url= (ajutor). Anime News Network. . 
 58. ^ [https: //www.oricon.co. jp / rank / obc / w / 2020-12-14 / „Clasament săptămânal de benzi desenate (30 noiembrie 2020 - 06 decembrie 2020)”] Verificați valoarea |url= (ajutor). Oricon (în japoneză). . Accesat în . 
 59. ^ [https: // www.oricon.co.jp/rank/obc/w/2021-04-12/ „Clasament săptămânal de benzi desenate (29 martie 2021 - 04 aprilie 2021)”] Verificați valoarea |url= (ajutor). Oricon (în japoneză). . Accesat în . 
 60. ^ [https: //www.oricon.co.jp/rank/obc/w/2021 -04-19 / „Clasament săptămânal de benzi desenate (05 aprilie 2021 - 11 aprilie 2021)”] Verificați valoarea |url= (ajutor). Oricon (în japoneză). . Accesat în . 
 61. ^ [http: //comicsalliance.com/dragon-ball-super-anime-manga-review/ „Screen & Page: Summon the Super Saiyan God In 'Dragon Ball Super'”] Verificați valoarea |url= (ajutor). ComicsAlliance. . Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]