Doina Ciobanu

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Doina Ciobanu
Date personale
Născută20 aprilie 1994
Chișinău
Cetățenie Republica Moldova Modificați la Wikidata
Ocupațiemodel Modificați la Wikidata
Data nașterii20 aprilie 1994
Locul nașteriiChișinău
Înălțime5 ft 9 in / 175.26 cm
Culoare părNaturally Brown / Cafiniu Natural
Culoare ochiBrown / Cafiniu
AgențieNext Management, The Society Management
Site web
https://doina.co
Prezență online

Doina Ciobanu (în rusă Дойна Чобану; n. , Chișinău, Republica Moldova) este o fashion bloggeriță și model, stabilită în Londra.[1] Cunoscută ca având una dintre cele mai puternice branduri personale în industria modei, în Marea Britanie,[2] precum și ca fiind una dintre „cele mai influente” în această industrie,[3] Ciobanu a avut prezentări de modă și a colaborat cu o listă de brand-uri de modă de lux, printre care se numără Agent Provocateur, Burberry, Versace.

Carieră[modificare | modificare sursă]

Ciobanu și-a lansat blog-ul de moda The Golden Diamonds în 2010, în perioada în care locuia în Republica Moldova.[4] În timp ce încă locuia în Republica Moldova, Ciobanu a refuzat să urmeze universitatea la Sorbona în Paris, pentru a se dedica în totalitate carierei de model.

După mutarea la Londra, în 2014, a semnat un contract cu managerul lui Kate Moss, ca și promotoare în mediul digital, în același an,[5][6][7] la scurt timp înainte de a semna, la nivel global, un contract cu Next Model Management, atât ca și promotoare dar și fotomodel, fiind prima moldoveancă care a făcut acest lucru și prima promotoare în mediul digital care să fi semnat un contract cu Next's London.[8][9] În Londra, pe lângă dezvoltarea platforma ei The Golden Diamonds, a contribuit ca și corespondentă și scriitoare pentru publicații precum Byrdie, Elle si The Guardian,[10][11] dar și ca public speaker la evenimente, cum ar fi WGSN Futures Awards, Festivalul de Marketing, Startup Grind[12] și Web Summit.[13][14] Activitatea ei mixtă în mediul online și prezența ei la un eveniment social în Londra, au etichetat-o drept „the super blogger legion”[15] și „mega-blogger”.

Activitatea ei, atât online cât și offline, a fost recunoscută de Forbes în topul 19 Young Entrepreneurs și în topul de antreprenori din România, 30 Under 30,[16][17] clasată de două ori ca fiind una dintre cele mai influente persoane în lumea modei,[18][19] dar și în topul Elle, Best Personal Style.[20][21]

Având prima prezentare de modă în Republica Moldova, echipa de management a lui Ciobanu a avansat promovarea acesteia pe o scară mai largă începând din 2015. Ulterior a condus campanii pentru branduri de lux, printre care Agent Provocateur, Bulgari, Bobbi Brown, Burberry, De Grisogono, Dior, Fendi, L'Oréal, La Perla, alături de Kendall Jenner,[22] Jimmy Choo, Paul Smith, Tom Ford[23] și Versace,[24] și a apărut în lucrările fotografilor Ellen von Unwerth[25][26] și Rankin.[27]

Stilul ei și performanța ei de modeling au promovat-o în publicații, cum ar fi Elle, Glamour, Harper 's Bazaar, Marie Claire, Tatler, The Telegraph și în ediții internaționale ale revistei de modă Vogue. Ciobanu a atras, de asemenea, atenția presei masculine, fiind clasată în revista AskMen în topul 99 Women, din 2016,[28] fiind etichetată de GQ Mexic drept una dintre „cele mai frumoase” bloggerițe[29] și a deveni o apariție frecventă în ediția Britanică GQ, adesea prezentată ca Hottest Women of the Week și la evenimentele sociale ale acestora.[30][31][32][33][34]

Viața personală[modificare | modificare sursă]

Ciobanu s-a născut la Chișinău, locuind acolo până la vârsta de 19 ani, înainte de a se muta în București și ulterior, la Londra.

A refuzat să studieze la Universitatea din Paris, dar a ales să finalizeze, la distanță, facultatea de Științe Politice și Istorie din cadrul Universității Libere Internaționale din Moldova.[35][36]

Stabilită în Londra, a menținut un interes pentru viața politică în Republica Moldova și a declarat că se va întoarce acolo pentru a fi activă în acest sector.[37] Ciobanu vorbește limba engleză, română și rusă și în prezent învață limba franceză și spaniolă.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „Doina Ciobanu; Gala amfAR 2016 en Milan Fashion Week”. Vogue. Accesat în . 
  2. ^ „Doina Ciobanu: CoolBrands”. SuperBrands. Arhivat din original la . Accesat în . 
  3. ^ „Fashion blogger reveals how she swapped life in Eastern Europe to become one of the UK's biggest influences”. Daily Mail. Accesat în . 
  4. ^ Smith, Kristie. „Doina Ciobanu: From Dior to Politics”. The Arcadia Online. Arcadia Magazine. Accesat în . 
  5. ^ „Doina Ciobanu, femeie de succes la doar 20 de ani. De ce a hotarat sa se mute la Bucuresti”. Acasa TV. Arhivat din original la . Accesat în . 
  6. ^ „Moldoveanca sexy care apare in Vogue, dar nu e model. La 21 de ani a semnat un contract cu fostul agent al lui Kate Moss”. Stirile Pro. Accesat în . 
  7. ^ „Doina Ciobanu”. Milk Management. Arhivat din original la . Accesat în . 
  8. ^ „Doina Ciobanu a semnat un contract cu una dintre cele mai mari si de succes agentii de modeling din lume. Afla cum i-a reusit acest lucru”. acasa TV. Arhivat din original la . Accesat în . 
  9. ^ „Bloggerița Doina Ciobanu, între Londra, New York și Cuba. Detalii despre contractul semnat cu NEXT Models”. diez. Accesat în . 
  10. ^ „Doina Ciobanu: Author”. Byrdie. Accesat în . 
  11. ^ Cartner-Morley, Jess. „Fashion week job swap: could I become an Instagram star?”. The Guardian. Accesat în . 
  12. ^ „Meet Doina Ciobanu (The Golden Diamonds)”. Startup Grid. Accesat în . 
  13. ^ „Doina Ciobanu Festival of Marketing Speaker”. Centaur Communications. Accesat în . [nefuncțională]
  14. ^ „Doina Ciobanu la WEB Summit 2016”. Accesat în . 
  15. ^ „My Blogger Life: Doina Ciobanu Shares Her Fashion Week Style Rules”. Grazia. Accesat în . 
  16. ^ „Doina Ciobanu”. LMPR. Arhivat din original la . Accesat în . 
  17. ^ „Forbes „30 sub 30", ediția 2017”. Forbes. Accesat în . 
  18. ^ Harper’s Bazaar Romania (May–June 2013)
  19. ^ Harper’s Bazaar Romania (November–December 2013)
  20. ^ Elle Romania (December 2013)
  21. ^ „Elle Style Awards 2016”. ELLE Romania. Arhivat din original la . Accesat în . 
  22. ^ „Freedom Panty”. La Perla. La Perla. . Arhivat din original la . Accesat în . 
  23. ^ „The Beauty Prep With Doina Ciobanu”. Harrods. Accesat în . 
  24. ^ Stavropoulos, Amanda. „Who's That Girl: You Saw Her in Every Street Style Photo During Fashion Month”. Who What Wear. Accesat în . 
  25. ^ Petrarca, Emilia (). „Supermodels Agree: Spaghetti Is a Hot Trend”. The Cut. Accesat în . 
  26. ^ Hood, Bryan (). „Sexy spaghetti shoots are a thing now”. New York Post. Accesat în . 
  27. ^ „INSTAMOMENT: Shooting with Rankin”. The Golden Diamonds. Accesat în . 
  28. ^ „Doina Ciobanu - Crush List: Top 99 Women 2016”. AskMen. Accesat în . 
  29. ^ „Doina Ciobanu”. GQ Mexico. Arhivat din original la . Accesat în . 
  30. ^ „Hottest women of the Cannes Film Festival”. GQ. Accesat în . 
  31. ^ „Hottest women of the week”. GQ. Arhivat din original la . Accesat în . 
  32. ^ „Hottest women of the week”. GQ. Accesat în . 
  33. ^ „It's party o'clock: the Huawei Watch launch”. GQ. Arhivat din original la . Accesat în . 
  34. ^ „Hottest women of the week”. GQ. Accesat în . 
  35. ^ Ciofoaia, Georgiana. „Modă și diplomație”. Forbes. Forbes Romania. Accesat în . 
  36. ^ Dangmann, Madeline (). „Doina Ciobanu - Diversität statt Schubladendenken”. Vogue. Condé Nast Germany. Arhivat din original la . Accesat în . 
  37. ^ Harper’s Bazaar Romania (May–June 2014. Pages 122-124)

Legături externe[modificare | modificare sursă]