Discuție Wikipedia:GNU FDL

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Acestă Licenţă __conferă__ un fel de __"stânguri de autor"__, ceea ce înseamnă că lucrările derivate trebuie să fie şi ele libere în sensul de mai sus. Această Licenţă este inspirată de Licenţa Publică Generală GNU (GNU General Public License, GNU GPL), care este o licenţă similară concepută pentru a acoperi softul liber.

ar trebui sa fie ->

Acestă Licenţă rezervă un fel de "drepturi de autor"(copyleft), în sensul că lucrările derivate trebuie să fie şi ele libere. Această Licenţă este inspirată de Licenţa Publică Generală GNU (GNU General Public License, GNU GPL), care este o licenţă similară concepută pentru a acoperi softul liber.

User:Damas

Am să introduc cuvântul copyleft explicit în text, însă nu sunt de acord cu restul comentariilor. Jocul de cuvinte "drepturi de autor" -- "stânguri de autor" se pretează la fel de bine în română ca şi în engleză; mai mult, relativ recent a început ca jocul respectiv de cuvinte să fie şi tradus vizual, folosindu-se simbolul © oglindit. Nu văd de ce nu ar fi folosit şi în română. Cât despre "conferă" vs. "rezervă", mi se pare mai potrivit "conferă" în context, fiindcă în original se referă la întreaga licenţă, prin asta înţelegând atât drepturile cât şi obligaţiile; cuvântul "rezervă" nuanţează sensul prea tare în direcţia drepturilor în opinia mea. --Gutza 3 Iun 2004 09:35 (UTC)


Prezentatrea est sumară.Cum şi unde se poate complta? Ioansilvesan 3 martie 2008 10:51 (EET)[răspunde]
Care prezentare? Dacă vorbiţi de textul licenţei, el nu se poate completa, pentru că trebuie să urmeze cît mai fidel originalul. — AdiJapan 3 martie 2008 11:29 (EET)[răspunde]

Doresc să completez și să redenumesc pagina referitoare la Licența pentru Documentație Liberă GNU (GNU FDL), făcând-o mai asemănătoare cu pagina englezească http://en.wikipedia.org/wiki/GNU_Free_Documentation_License. Administrator, ați putea scoate, vă rog, statutul protejat al paginii ? Mulțumesc !

User:rsandu


Wrong interwiki[modificare sursă]

The interwikilink to the Catalan wikipedia is wrong, it points to the article instead to the wikipedia name space. --Seewolf (discuție) 24 noiembrie 2009 16:57 (EET)[răspunde]