Discuție Utilizator:Xtrem.ro

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Ultimul comentariu: acum 17 ani de AdiJapan în subiectul Adventure race

Bun venit![modificare sursă]

Vă mulţumim că v-aţi înregistrat ca utilizator. Probabil că la început veţi avea multe nedumeriri şi întrebări: ce este Wikipedia, cum se modifică articolele, ce putem şi ce nu putem scrie în ele, şi aşa mai departe. Am pregătit o pagină de bun venit (←apăsaţi aici) pe care vă recomandăm s-o citiţi. De asemenea puteţi să ne întrebaţi la Cafenea. Nu vă fie teamă de greşeli, suntem aici pentru a vă ajuta.

În ce domenii aţi dori să contribuiţi? Poate să fie specialitatea dumneavoastră sau un domeniu pentru care aveţi o pasiune aparte. Aveţi la dispoziţie propria pagină de utilizator (vedeţi sus de tot unde scrie Xtrem.ro) în care să vă prezentaţi pe scurt dacă doriţi.

Ca să vă semnaţi simplu — doar în paginile de discuţii, nu şi în articole — scrieţi la sfârşitul mesajului patru tilde ~~~~ şi Wikipedia vi le va transforma automat în semnătură şi dată.

Vă aşteptăm cu primele contribuţii! -MihaitzaBot 18 ianuarie 2007 15:05 (EET)Răspunde

Adventure race[modificare sursă]

Articolul Adventure race nu este blocat, ci doar a primit un avertisment că include text de pe alt sit, deci o posibilă încălcare a drepturilor de autor. Problema este că la pagina http://www.xtrem.ro/articole/239/adventure-racing.html scrie „©2006 Xtrem.ro”. Dacă dumneavoastră sînteţi autorul acelui articol, atunci vă anunţ că punîndu-l la Wikipedia înseamnă că renunţaţi la drepturile de autor asupra lui şi că îl oferiţi sub licenţa liberă GNU FDL, care permite oricui să copieze, să modifice şi să folosească acest text după bunul plac (cu două obligaţii: menţionarea sursei şi a licenţei). Tot textul de la Wikipedia este eliberat sub această licenţă.

Există şi alte mici probleme la acest articol, dar aceasta legală ar fi cea mai grea. Aveţi două opţiuni:

  • fie lăsaţi textul în articolul din Wikipedia, dar atunci oricine va putea să-l modifice, să taie din el, să-l completeze, să-l rearanjeze, să-i pună poze etc., iar menţiunea de copyright de la pagina respectivă din http://www.xtrem.ro/ va fi incorectă,
  • fie reformulaţi în întregime textul copiat astfel încît să vă păstraţi drepturile de autor pe situl http://www.xtrem.ro/ şi în acelaşi timp să oferiţi o versiune diferită la Wikipedia.

Alegerea o veţi face în funcţie de cît de mult ţineţi la drepturile de autor -- de exemplu cît de mult vreţi să faceţi bani din situl xtrem.ro. Dacă scopul dumneavoastră nu este unul comercial, ci unul de promovare a acestor sporturi, atunci vă sfătuiesc să renunţaţi la menţiunea ©2006 Xtrem.ro şi s-o înlocuiţi cu o licenţă care permite copierea şi redistribuirea liberă a materialului de acolo: GNU FDL sau Creative Commons. — AdiJapan  18 ianuarie 2007 16:26 (EET)Răspunde