Sari la conținut

Discuție Utilizator:McGigi

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Ultimul comentariu: acum 17 ani de AdiJapan în subiectul Ştergeri

Bun venit!

[modificare sursă]

Vă mulţumim că v-aţi înregistrat ca utilizator. Probabil că la început veţi avea multe nedumeriri şi întrebări: ce este Wikipedia, cum se modifică articolele, ce putem şi ce nu putem scrie în ele, etc. Am pregătit o pagină de bun venit (←apăsaţi aici) pe care vă recomandăm s-o citiţi. De asemenea puteţi să ne întrebaţi la Cafenea. Nu vă fie teamă de greşeli, suntem aici pentru a vă ajuta.

În ce domenii aţi dori să contribuiţi? Poate să fie specialitatea dumneavoastră sau un domeniu pentru care aveţi o pasiune aparte. Aveţi la dispoziţie propria pagină de utilizator (vedeţi sus de tot unde scrie McGigi) în care să vă prezentaţi pe scurt dacă doriţi.

Ca să vă semnaţi simplu — doar în paginile de discuţii, nu şi în articole — scrieţi la sfârşitul mesajului patru tilde ~~~~ şi Wikipedia vi le va transforma automat în semnătură şi dată.

Sperăm să contribuiţi cu plăcere la acest proiect! —SCriBu msg 20 aprilie 2007 11:41 (EEST)Răspunde

Ştergeri

[modificare sursă]

Aveţi obiceiul neortodox de a şterge bucăţi din articole, uneori masiv, fără a da nici cea mai mică justificare. Exemple:

Ce să înţelegem? Erau afirmaţii greşite? Dacă da, vă rog să folosiţi paginile de discuţii sau măcar rubrica de descriere a modificărilor (pe care n-aţi completat-o nici măcar o dată!) ca să ştim şi noi dacă există o justificare temeinică pentru acele ştergeri sau dacă e doar vandalism. Mulţumesc. — AdiJapan  15 mai 2007 15:06 (EEST)Răspunde

Mulţumesc pentru explicaţii şi pentru cuvintele frumoase. Problema principală este că pentru cineva care nu cunoaşte acele subiecte (dar care vrea totuşi să apere articolele de vandalism) diferenţa între o contribuţie bună şi una rea nu este tocmai evidentă. Cînd vedem că dispar bucăţi de articole fără a primi explicaţii reacţia firească este să anulăm acele modificări. Avem de exemplu tot timpul probleme cu vandali care fac modificări subtile, de exemplu la numere (ani, populaţii, procente etc.) fără să ne spună de ce. La cîte articole sînt de supravegheat, verificarea validităţii acelor modificări cere un efort imens. De aceea vă rog să scrieţi întotdeauna la descriere modificări ce aţi schimbat şi de ce.
O parte din ştergeri le-am înţeles, de exemplu treaba cu Loja Masonică sau programul PSD-ului (deşi acolo se pare că lucrează cineva să formuleze articolul în stil mai enciclopedic), însă la altele nu. De exemplu la Dan Bordeianu aţi scos informaţii care, dacă sînt adevărate, sînt demne de păstrat în articol. Apropo, Wikipedia nu duce lipsă de spaţiu, iar pe cititori nu trebuie să-i menajăm scriind articole cît mai scurte. Cîtă vreme informaţiile sînt de natură enciclopedică atunci cantitatea lor poate fi oricît de mare. La Cabral Ibacka cred că m-am grăbit să vă anulez modificarea, probabil pentru că aţi şters inclusiv legăturile externe şi aţi scris „seriale de categoria B”; într-adevăr, articolul conţine şi informaţii care nu ţin de o enciclopedie. — AdiJapan  15 mai 2007 21:38 (EEST)Răspunde