Discuție Utilizator:Mathy

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Ultimul comentariu: acum 17 ani de Laurap în subiectul Divizor

Bun venit![modificare sursă]

Vă mulţumim că v-aţi înregistrat ca utilizator. Probabil că la început veţi avea multe nedumeriri şi întrebări: ce este Wikipedia, cum se modifică articolele, ce putem şi ce nu putem scrie în ele, şi aşa mai departe. Am pregătit o pagină de bun venit (←apăsaţi aici) pe care vă recomandăm s-o citiţi. De asemenea puteţi să ne întrebaţi la Cafenea. Nu vă fie teamă de greşeli, suntem aici pentru a vă ajuta.

În ce domenii aţi dori să contribuiţi? Poate să fie specialitatea dumneavoastră sau un domeniu pentru care aveţi o pasiune aparte. Aveţi la dispoziţie propria pagină de utilizator (vedeţi sus de tot unde scrie Mathy) în care să vă prezentaţi pe scurt dacă doriţi.

Ca să vă semnaţi simplu — doar în paginile de discuţii, nu şi în articole — scrieţi la sfârşitul mesajului patru tilde ~~~~ şi Wikipedia vi le va transforma automat în semnătură şi dată.

Vă aşteptăm cu primele contribuţii! -- Pixi discuţie 4 noiembrie 2006 09:53 (EET)Răspunde

Legături interne[modificare sursă]

Vă rog să ţineţi cont de următoarea regulă de denumire pe wikipedia (obligatorie): titlul articolelor trebuie să fie la singular forma nearticulată, în domeniul pe care dvs scrieţi, matematica, asta s-ar traduce:

Dacă în text aveţi diverse forme ale unui cuvânt şi nu forma la sg nearticulat procedaţi astfel:

  • exemplu: pentru numere scrieţi [[număr|numere]] rezultatul va fi numere
  • exemplu: pentru numărul scrieţi [[număr]]ul va avea drept rezultat numărul
  • explicaţie: forma generală este [[X|Y]] unde X este ţinta legăturii, iar Y textul vizibil

Sper să nu fiu prea sâcâitor, dar acesta este regulamentul şi trebuie respectat. Pentru orice întrebări vă stau la dispoziţie. Succes! -- Pixi discuţie 4 noiembrie 2006 22:03 (EET)Răspunde

Încep să mă prind[modificare sursă]

de toate aceste amănunte, dacă e nevoie o să modific tot ce e necesar, dacă nu a fost deja modificat de alţii...

Pentru cei care lucrează la matematică există o diferenţă aici <math> a</math> şi <math>\ a</math> adică şi în plus vezi formatul TeX pentru tot felul de formule.


--Mathy 5 noiembrie 2006 14:52 (EET)Răspunde

Mulţumesc[modificare sursă]

Vă mulţumesc că aţi ţinut cont de ce v-am rugat mai sus. De contribuitori ca dvs. are nevoie wikipedia! Succes! -- Pixi discuţie 5 noiembrie 2006 19:33 (EET)Răspunde

Divizor[modificare sursă]

Dintre toate formulele pe care le prezentaţi: 2.3, sau 2•3 eu aş rămîne la 2 × 3. Nu din încăpăţănare (personal folosesc punctul sau nimic în cazul literelor - ab) ci pentru că aici îmi pare mai clar. Dacă vă uitaţi la Tabel de simboluri matematice o să vedeţi de exemplu, că semnul × se foloseşte şi pentru produs şi pentru produs cartezian şi pentru produs vectorial. La fel semnul minus, etc. Cu toate acestea n-am să intervin dacă vă veţi hotărî pentru o altă variantă.

Pentru estetica paginii v-aş recomanda folosirea spaţiilor, de exemplu, a | b şi nu a|b. Spor la lucru! – Laurap\ mesaj 6 noiembrie 2006 12:44 (EET)Răspunde

E ok. Dar mai am o recomandare: conform Wikipedia:Manual de stil, nu se scrie cu bold decît subiectul în chestiune (divizor de exemplu) şi asta doar în introducere. Literele îngroşate se mai pot folosi dar rar, în cazuri speciale cînd doriţi să scoateţi în evidenţă ceva. – Laurap\ mesaj 10 noiembrie 2006 14:56 (EET)Răspunde