Discuție Utilizator:Luciiacob

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Ultimul comentariu: acum 17 ani de Laurap în subiectul Joseph Babiński

Bun venit![modificare sursă]

Vă mulţumim că v-aţi înregistrat ca utilizator. Probabil că la început veţi avea multe nedumeriri şi întrebări: ce este Wikipedia, cum se modifică articolele, ce putem şi ce nu putem scrie în ele, şi aşa mai departe. Am pregătit o pagină de bun venit (←apăsaţi aici) pe care vă recomandăm s-o citiţi. De asemenea puteţi să ne întrebaţi la Cafenea. Nu vă fie teamă de greşeli, suntem aici pentru a vă ajuta.

În ce domenii aţi dori să contribuiţi? Poate să fie specialitatea dumneavoastră sau un domeniu pentru care aveţi o pasiune aparte. Aveţi la dispoziţie propria pagină de utilizator (vedeţi sus de tot unde scrie Luciiacob) în care să vă prezentaţi pe scurt dacă doriţi.

Ca să vă semnaţi simplu — doar în paginile de discuţii, nu şi în articole — scrieţi la sfârşitul mesajului patru tilde ~~~~ şi Wikipedia vi le va transforma automat în semnătură şi dată.

Vă aşteptăm cu primele contribuţii! --Emily | msg. 26 mai 2006 14:12 (EEST)Răspunde

Răspunsuri[modificare sursă]

I-aţi pus lui Emily cîteva întrebări. Vă răspund eu ca să nu aşteptaţi pînă revine ea.

  • Semnături: într-adevăr, nu ne semnăm pe articole, aşa cum scrie şi în mesajul de bun venit de mai sus. Articolele, chiar şi cele pe care le-am scris singuri, nu ne aparţin. De altfel fiecare articol are un istoric, adică o listă cu toate versiunile anterioare, unde se poate vedea cine şi cu ce a contribuit.
  • Pentru a începe un articol trebuie să modificaţi un articol existent şi să introduceţi acolo o legătură spre articolul pe care doriţi să-l creaţi. Detalii la Wikipedia:Cum să creez o pagină.

Succes şi felicitări pentru contribuţia de pînă acum! — AdiJapan  1 iunie 2006 08:53 (EEST)Răspunde

Joseph Babiński[modificare sursă]

Felicitări pentru contribuţiile la Wikipedia. La articolul Joseph Babiński a trebuit să pun formatul care anunţă că articolul nu are diacritice, în speranţa că cineva le va completa. Pentru site-urile în alte limbi de la "legături externe" puteţi folosi formatul {{en icon}} sau {{fr icon}} etc. Articolele nu se semnează, numele celor care au adus contribuţii la articolul respectiv apar în istoric, iar istoricul îl puteţi accesa în partea de sus a ecranului, unde scrie articol, discuţie, modifică pagina, istoric. Dacă aveţi întrebări, vă rog, nu ezitaţi să le formulaţi. Felicitări încă o dată şi spor la lucru! -Laurap\ mesaj 3 iunie 2006 19:43 (EEST)Răspunde

Thx Laura ! ( Luci )

La en.wp la dată deces scrie 29 octombrie nu 13 decembrie. Am corectat în articol, după ce am verificat şi la pl.wp. E ok, nu? -Laurap\ mesaj 3 iunie 2006 19:53 (EEST)Răspunde

Da, ai dreptate. Scuze si multzam ! Acum mergeam si la data decesului pe pagina anului 1932 sa corectez, dar vad ca mi-ai luat-o inainte ! :) ( Luci )

Sinceră să fiu, aşteptam o promisiune în legătură cu diacriticele, dar nu-i nimic dacă nu se poate. Scrie tu articole iar eu o să pun semnele grafice! -Laurap\ mesaj 3 iunie 2006 20:05 (EEST)Răspunde

OK. La urma urmei...cât mă costă un ALT+SHIFT şi apoi un 'mic' chin să le dibuiesc pe tastatură ? Uff... ( Luci )

Avem două soluţii: 1. atunci cînd editezi, imediat sub caseta de editare ai semnele grafice, apeşi pe semn şi se face insertul în text, şi 2. citeşte aici: Wikipedia:Limba română conţine diacritice#Diacriticele în Wikipedia -Laurap\ mesaj 3 iunie 2006 20:21 (EEST)Răspunde

Avem deci o soluţie şi o regulă a site-ului :). Aleg soluţia 2: să folosesc tastatura: [= ă, ]=î, \=â, ;=ş, '=ţ. Tocmai am modificat: http://ro.wikipedia.org/wiki/Edward_Flatau, articol ce-l scrisesem mai devreme fără diacritice. ( Luci )

Joseph Babinski[modificare sursă]

  • Mulţumesc pentru preluarea articolului meu din en.wikipedia. Traducerea este acceptabilă, cu neurologia nu eşti tocmai familiarizat, de aceea câteva expresii neadecvate. MobyDick, alias "Excelsior", 4 iunie 2006, 11:14 (GMT)

Multumesc si eu ![modificare sursă]

Ptiu...doamne ce 'nefamiliarizat' cu neurologia sunt :)) Abia anul viitor am 'placerea' sa o studiez la facultate. Pana atunci, daca ma mai poticnesc de o biografie a unui neurolog te voi ruga sa arunci un ochi de specialist peste traducere, si pana nu apare 'erata' ta in articol, nici nu-l trimit. Multumesc frumos pentru corectii. Stiam eu ca am ce invata de pe Wikipedia :D ( Pt. MobyDick aka Excelsior ).