Discuție Utilizator:Lexya

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Ultimul comentariu: acum 17 ani de AdiJapan în subiectul Wikipedia

Bun venit![modificare sursă]

Vă mulţumim că v-aţi înregistrat ca utilizator. Probabil că la început veţi avea multe nedumeriri şi întrebări: ce este Wikipedia, cum se modifică articolele, ce putem şi ce nu putem scrie în ele, şi aşa mai departe. Am pregătit o pagină de bun venit (←apăsaţi aici) pe care vă recomandăm s-o citiţi. De asemenea puteţi să ne întrebaţi la Cafenea. Nu vă fie teamă de greşeli, suntem aici pentru a vă ajuta.

În ce domenii aţi dori să contribuiţi? Poate să fie specialitatea dumneavoastră sau un domeniu pentru care aveţi o pasiune aparte. Aveţi la dispoziţie propria pagină de utilizator (vedeţi sus de tot unde scrie Lexya) în care să vă prezentaţi pe scurt dacă doriţi.

Ca să vă semnaţi simplu — doar în paginile de discuţii, nu şi în articole — scrieţi la sfârşitul mesajului patru tilde ~~~~ şi Wikipedia vi le va transforma automat în semnătură şi dată.

Vă aşteptăm cu primele contribuţii! - Anclation 23 octombrie 2006 10:58 (EEST)Răspunde

Wikipedia[modificare sursă]

Bună ziua şi bine aţi venit la Wikipedia. Aş dori să vă recomand ca înainte de a porni la scrierea unor articole de anvergură să citiţi totuşi manualul de stil (vedeţi mesajul de mai sus) şi să treceţi prin cît mai multe articole pentru a vă face o idee cum trebuie scris. Asta ca să evitaţi neplăcerea de a vă vedea contribuţiile anulate sau modificate drastic.

Am trecut prin articolele la care aţi contribuit pînă acum şi iată cîteva nereguli pe care le-am găsit:

  • Nu vă străduiţi să daţi articolului un aspect sofisticat, cu tabele, fonturi şi alte brizbrizuri. Lăsaţi-l cu aspectul lui implicit şi concentraţi-vă asupra conţinutului. Şi aşa cititorii îl vor vedea într-o paginare diferită de cea în care îl scrieţi dumneavoastră.
  • Nu vă semnaţi pe articole, pentru că ele nu vă aparţin. Vor veni şi alţi utilizatori şi vor schimba, adăuga, şterge, corecta etc. ceea ce aţi scris. Numele dumneavoastră apare în istoricul articolului, unde oricine poate vedea exact cine şi ce a scris în articol.
  • Celelalte Wikipedii nu se pot constitui în bibliografie. Vă puteţi folosi de ele ca să vă structuraţi materialul, puteţi chiar să traduceţi un articol din altă Wikipedie, dar numai dacă subiectul vă este familiar şi puteţi recunoaşte dacă acel articol este bine scris.
  • Nu ştergeţi ce au scris alţii decît dacă este greşit sau irelevant. Contribuitorii se ajută unul pe altul avînd ca scop comun scrierea unui articol bun.

Dacă aveţi nelămuriri puteţi să ne întrebaţi. Succes! — AdiJapan  23 octombrie 2006 16:58 (EEST)Răspunde