Discuție Utilizator:Ladyfest-ro

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Ultimul comentariu: acum 17 ani de AdiJapan în subiectul Variante de Ş şi Ţ

Bun venit![modificare sursă]

Vă mulţumim că v-aţi înregistrat ca utilizator. Probabil că la început veţi avea multe nedumeriri şi întrebări: ce este Wikipedia, cum se modifică articolele, ce putem şi ce nu putem scrie în ele, şi aşa mai departe. Am pregătit o pagină de bun venit (←apăsaţi aici) pe care vă recomandăm s-o citiţi. De asemenea puteţi să ne întrebaţi la Cafenea. Nu vă fie teamă de greşeli, suntem aici pentru a vă ajuta.

În ce domenii aţi dori să contribuiţi? Poate să fie specialitatea dumneavoastră sau un domeniu pentru care aveţi o pasiune aparte. Aveţi la dispoziţie propria pagină de utilizator (vedeţi sus de tot unde scrie Ladyfest-ro) în care să vă prezentaţi pe scurt dacă doriţi.

Ca să vă semnaţi simplu — doar în paginile de discuţii, nu şi în articole — scrieţi la sfârşitul mesajului patru tilde ~~~~ şi Wikipedia vi le va transforma automat în semnătură şi dată.

Vă aşteptăm cu primele contribuţii! -- Pixi discuţie 26 octombrie 2006 19:24 (EEST)Răspunde

Variante de Ş şi Ţ[modificare sursă]

Bună ziua. Am văzut că în contribuţiile dumneavoastră folosiţi ambele tipuri de diacritice pentru Ş şi Ţ: atît sedila cît şi virguliţa. Deşi strict vorbind sedila este incorectă în limba română, la Wikipedia folosim numai versiunile cu sedilă pentru că numai ele pot fi afişate corect de toate browserele. Variantele cu virguliţă se văd ca pătrăţele sau semne de întrebare în Internet Explorer, folosit de majoritatea vizitatorilor. În plus, chiar şi în alte browsere, variantele cu virguliţă sînt afişate cu un corp de literă distinct, ceea ce le scoate în evidenţă. De aceea v-aş ruga să folosiţi şi dumneavoastră peste tot numai Ş-urile şi Ţ-urile cu sedilă.

Cînd majoritatea browserelor vor fi putea afişa corect versiunile corecte de diacritice vom înlocui automat, cu un robot, toate aceste litere în toate paginile. Pînă atunci trebuie să avem răbdare.

Toate cele bune. — AdiJapan  30 ianuarie 2007 07:50 (EET)Răspunde

Bună Adi!

nu știu să fac distincție între sedile și virgulițe, în schimb iată explicația. Eu lucrez de pe un Macbook pentru care am găsit caractere românești Unicode .... care într-adevăr în unele softuri se văd va pătrățele (în word în windows, de exemplu). Cum eu safari, nu pot vizualiza în Explorer ...

Întrebarea este ce să fac ... o posibilitate este de a folosi butoanele de la baza căsuței în care sunt autorate textele, nu?

Numai bine,

Bori LF-roBori Ladyfest-roBori LF-ro

Văd că pînă acum aţi folosit două metode de a redacta: la paginile Portal:LGBT/Introducere şi Heterosexism aţi scris cu Ş-urile şi Ţ-urile recomandate de Wikipedia, iar la celelalte fie cu cele rele, fie le-aţi amestecat (la Heteronormativitate). Ca test puteţi verifica în Word sub Windows care se vede fără pătrăţele.
N-aş vrea să vă pun să folosiţi butoanele de sub caseta de editare, pentru că e mult mai incomod decît tastatura. Dacă pînă la urmă nu reuşiţi să scrieţi cu literele recomandate, scrieţi cum puteţi şi se va găsi cineva din cei care văd pătrăţele să le înlocuiască.
Îmi pare rău că trebuie să suferiţi dumneavoastră cu atît mai mult cu cît de fapt problema asta a apărut numai din vina Windowsului (şi a autorităţilor româneşti de standardizare care n-au bătut cu pumnul în masă cînd trebuia). Vă mulţumesc pentru înţelegere. — AdiJapan  2 februarie 2007 14:59 (EET)Răspunde