Discuție Utilizator:HURICANE

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Ultimul comentariu: acum 15 ani de Andrei Stroe în subiectul Karting

Bun venit![modificare sursă]

Vă mulţumim că v-aţi înregistrat ca utilizator. Probabil că la început veţi avea multe nedumeriri şi întrebări: ce este Wikipedia, cum se modifică articolele, ce putem şi ce nu putem scrie în ele, etc. Am pregătit o pagină de bun venit (←apăsaţi aici) pe care vă recomandăm s-o citiţi. De asemenea puteţi să ne întrebaţi la Cafenea sau pe canalul IRC oficial (pentru detalii vezi Canal IRC). Nu vă fie teamă de greşeli, suntem aici pentru a vă ajuta.

În ce domenii aţi dori să contribuiţi? Poate să fie specialitatea dumneavoastră sau un domeniu pentru care aveţi o pasiune aparte. Aveţi la dispoziţie propria pagină de utilizator (vedeţi sus de tot unde scrie HURICANE) în care să vă prezentaţi pe scurt dacă doriţi.

Ca să vă semnaţi simplu — doar în paginile de discuţii, nu şi în articole — scrieţi la sfârşitul mesajului patru tilde ~~~~ şi Wikipedia vi le va transforma automat în semnătură şi dată.

Sperăm să contribuiţi cu plăcere la acest proiect! 3 iunie 2008 21:50 (EEST)



Karting Timisoara[modificare sursă]

dekstop
dekstop



In 2006 kartingul a implinit 50 ani! Istoria kartingului incepe in august 1956 cand californianul Art Ingels asambla cateva tevi realizand un sasiu pe care il echipa cu un motor in 2 timpi de la o motocositoare si inventand astfel ceea ce numim de atunci KART.

Art Ingels este considerat `tatal kartingului` si nu isi imagina in acea vreme ca nventia lui va deveni obiectul principal al celui mai popular sport cu motor, practicat de milioane de oameni de toate varstele.

`Febra` kartingului s-a raspandit rapid pe tot teritoriul Statelor Unite ale Americii inainte de a ajunge in Europa. Dupa 3 ani de la `botezul` kartului, in USA existau deja 300 de producatori de kart-uri, si kartingul devine o ramura sportiva, a carei debut fulminant nu poate fi atribuit altui sport.

In Franta de exemplu, prima competitie are loc la Argenteuil in decembrie 1959, iar in 1961 federatia franceza de specialitate a eliberat aproape 13.000 de licente pentru pilotii “prinsi de febra kartingului”.In 1960 structurile federale se reunesc si stabilesc primele regulamente, iar in 1962, FIA ( Federatia Internationala de Automobilism ) creaza CIK ( Comisia Internationala de Karting ).

Doar din anii ‘70 kartingul a devenit o adevarata scoala de pilotaj pentru cei ce urmau sa fie virtuozii circuitelor de viteza. Piloti ca Ayrton Senna, Alain Prost, Ricardo Patrese sau Michael Schumacher sunt doar cativa dintre cei care se mandresc ca debutul lor in sporturile cu motor a fost in karting.

Astazi campionatul mondial este un adevarat `spectacol` al carui protagonisti sunt producatorii de material sportiv si candidatii pentru cariera de profesionisti in motorsport, dar kartingul nu se limiteaza doar la nivel de top. In toata lumea sunt organizate concursuri regionale si nationale la care pot participa toti iubitorii sporturilor cu motor, kartingul fiind cel mai la indemana si de departe cel mai sigur dintre acestea. Majoritatea dintre practicantii kartingului beneficiaza azi de circuite indoor sau outdoor, unde copil, tanar sau bunic fiind te poti bucura de senzatiille unice ce le ofera acest sport.

Pentru oricine, pilot consacrat sau pentru cei ce conduc un kart o singura data in viata lor, senzatia extraordinara care o traiesc este aceea de a simti foarte aproape partile mecanice in miscare si a face corp comun cu kartul.

Toate astea sunt adevarate de 50 ani incoace si continua sa

Karting[modificare sursă]

Vă mulţumim şi apreciem contribuţia dumneavoastră recentă la articolul Karting, dar noi nu putem accepta texte sau imagini supuse drepturilor de autor, fie de pe alte site-uri, fie din materiale tipărite. Puteţi încerca să rescrieţi articolul cu cuvintele dumneavoastră. Vă invităm să citiţi pagina de bun venit dacă doriţi să aflaţi cum puteţi contribui la enciclopedia noastră. Vă mulţumim încă o dată! --Andreidiscuţie 4 iunie 2008 19:34 (EEST)Răspunde

Sursa şi drepturile de autor ale imaginii Snv36203.jpg[modificare sursă]

  • Aţi trimis la Wikipedia fişierul Snv36203.jpg, care nu este însoţit de datele obligatorii — sursa imaginii şi licenţa sub care este disponibilă — sau la care aceste date sunt incomplete ori greşite. În această situaţie drepturile de autor sunt neclare.
  • Dacă dumneavoastră aţi creat imaginea, precizaţi acest lucru; în caz contrar trebuie să menţionaţi sursa ei (adresa sitului de internet, datele cărţii etc.) şi să justificaţi folosirea fişierului la Wikipedia.

Găsiţi o listă a indicaţiilor de drepturi de autor la pagina Wikipedia:Formate drepturi de autor pentru imagini. Dacă nu veţi furniza informaţiile necesare în decurs de o săptămână, imaginea va fi ştearsă fără alte avertizări prealabile.