Discuție Utilizator:GringoCroco

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Bine aţi venit![modificare sursă]

Vă mulţumim că v-aţi înregistrat ca utilizator la Wikipedia. Probabil că la început veţi avea multe nedumeriri şi întrebări: cum se modifică articolele, ce putem şi ce nu putem scrie în ele, şi aşa mai departe. Am pregătit o pagină de bun venit (←apăsaţi aici) care vă poate îndruma. De asemenea puteţi să ne întrebaţi la Cafenea. Nu vă fie teamă de greşeli, suntem aici pentru a vă ajuta.

În ce domenii aţi dori să contribuiţi? Poate să fie specialitatea dumneavoastră sau un domeniu pentru care aveţi o pasiune aparte. Aveţi la dispoziţie propria pagină de utilizator (vedeţi sus de tot unde scrie GringoCroco) în care să vă prezentaţi pe scurt dacă doriţi.

Ca să vă semnaţi simplu — doar în paginile de discuţii, nu şi în articole — scrieţi la sfârşitul mesajului patru tilde ~~~~ şi Wikipedia vi le va transforma automat în semnătură şi dată.

Vă aşteptăm cu primele contribuţii! TSO1D 11 aprilie 2006 03:18 (EEST)[răspunde]

Sedilă românească[modificare sursă]

Denumirea „sedilă românească” o cunosc de la George Pruteanu: [1]. Înainte de a scrie articolele respective l-am întrebat cum se numesc diferitele diacritice româneşti, tocmai pentru a folosi termenii corecţi. Din păcate acum nu-l mai putem întreba de unde a scos termenul „sedilă românească”. Este posibil ca acesta să fie prin cărţi care n-au ajuns pe internet, aşa cum e posibil ca G. Pruteanu să fi scos termenul din burtă, deşi nu avea obiceiul acesta.

În orice caz, termenul nu este o invenţie a Wikipediei. — AdiJapan 8 noiembrie 2008 05:03 (EET)[răspunde]

Aţi făcut bine că aţi întrebat, dar cred că n-aţi întrebat ce trebuia. Ceea ce încercăm nu este să-i dăm la cap lui Pruteanu, ci să aflăm cum numesc specialiştii acest semn diacritic, în română. Virgulă? Virguliţă? Sedilă? Vedeţi bine că în cel puţin de patru dicţionare el se cheamă sedilă şi nici unul din ele nu dă la virgulă şi vreun sens de semn diacritic. Iar cuvîntul virguliţă lipseşte cu desăvîrşire. Eu personal sînt total de acord că denumirea sedilă este greşită, numai că Wikipedia se bazează pe surse, nu pe ce credem noi cu convingere.
În articolele Ş şi Ţ (şi care or mai fi) vom face modificările atunci cînd vom afla denumirile date de surse. Dacă nu găsim surse pentru termenul „sedilă românească”, îl ştergem. — AdiJapan 11 noiembrie 2008 17:50 (EET)[răspunde]