Discuție Utilizator:Duca~rowiki

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Limba moldovenească există "de facto" chiar dacă nu şi "de jure". Din moment ce pe plan internaţional nu spune nimeni nimic împotriva ei, se consideră acceptată.

În plus, ceea ce scrii tu nu ştiu ce este, în orice caz nu limbă română pentru că aceasta conţine diacritice. Da, sunt român dar trebuie să accept situaţia internaţională. -Mihai | Di | D 3 iulie 2005 21:55 (UTC)


Too late. Vote is already closed. I think. - Mihai | D 11 iulie 2005 14:45 (UTC)

Mihai, e invers, limba oficială a Moldovei este "de jure" moldovenească, dar de fapt (de facto) este româna. --Danutz

"Limba moldovenească"[modificare sursă]

Situaţia internaţională, deciziile guvernamentale sau declaraţile oficiale asupra legalităţii ("de jure") folosirii "limbii moldoveneşti", chiar şi cu litere chirilice, nu modifică cu nimic că, "de facto", în Rep. Moldova se vorbeşte limba română şi nimic altceva. Aceasta nu este opinia mea subiectivă, nu are nimic cu stalinismul sau alte consideraţii de ordin politic, este punctul de vedere al Lingvisticei, conform căruia nu există o limbă moldovenească, nici măcar un dialect, este vorba de limba romînă pur şi simplu, cu unele regionalisme (nici în Maramureş nu se vorbeşte vreo limbă maramureşeană, deşi există aici multe regionalisme aproape de neînţeles pentru alţii). De ce nu se ia contact cu instanţe competente, cum ar fi catedra de Filologie română a Universităţii sau cu forul cel mai înalt, Academia Română, care, la timpul său, pentru asta a fost creată. S-ar termina cu toate aceste discuţii sterile încărcate emoţional şi s-ar prezenta o argumentaţie ştiinţifică. MobyDick 5 iul 2005, 5:12 (UTC)

Your account will be renamed[modificare sursă]

20 martie 2015 10:07 (EET)

22 aprilie 2015 04:02 (EEST)