Discuție Utilizator:Cionel

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Bun venit![modificare sursă]

Vă mulţumim că v-aţi înregistrat ca utilizator. Probabil că la început veţi avea multe nedumeriri şi întrebări: ce este Wikipedia, cum se modifică articolele, ce putem şi ce nu putem scrie în ele, etc. Am pregătit o pagină de bun venit (←apăsaţi aici) pe care vă recomandăm s-o citiţi. De asemenea puteţi să ne întrebaţi la Cafenea sau pe canalul IRC oficial (pentru detalii vezi Canal IRC). Nu vă fie teamă de greşeli, suntem aici pentru a vă ajuta.

În ce domenii aţi dori să contribuiţi? Poate să fie specialitatea dumneavoastră sau un domeniu pentru care aveţi o pasiune aparte. Aveţi la dispoziţie propria pagină de utilizator (vedeţi sus de tot unde scrie Cionel) în care să vă prezentaţi pe scurt dacă doriţi.

Ca să vă semnaţi simplu — doar în paginile de discuţii, nu şi în articole — scrieţi la sfârşitul mesajului patru tilde ~~~~ şi Wikipedia vi le va transforma automat în semnătură şi dată.

Sperăm să contribuiţi cu plăcere la acest proiect! 22 februarie 2009 20:02 (EET)

Bună ziua, Cionel. Aveți mesaje noi la Discuţie:Matematică.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Mesaj}}.

Convenţii de formatare[modificare sursă]

Vă urez şi eu bun venit la Wikipedia.

Tot legat de articolul Matematică, m-am uitat peste modificările pe care le-aţi făcut la secţiunea „Etimologie” şi aş avea următoarele observaţii legate de formatare:

  • Cuvintele despre care vorbim se scriu cu caractere cursive.
  • Sensurile cuvintelor se marchează cu ghilimele.
  • Transliterările cuvintelor (acolo unde e nevoie) se scriu imediat după forma originară, cu caractere cursive şi fără paranteze.
  • Numele limbilor nu se scriu cu iniţială majusculă.

În afară de ultima observaţie, unde nu încape îndoială, celelalte sînt doar recomandări conforme cu stilul obişnuit al lucrărilor de lingvistică apărute în condiţii îngrijite. În unele publicaţii este totuşi posibil să găsiţi şi alte convenţii. — AdiJapan 24 februarie 2009 10:25 (EET)[răspunde]

Mulţumesc. — AdiJapan 25 februarie 2009 06:29 (EET)[răspunde]

Previzualizare[modificare sursă]

Am observat că obişnuiţi să salvaţi în mod repetat, la intervale scurte de timp, pagina la care lucraţi, deşi aţi făcut numai mici modificări. Dacă doriţi să vedeţi ce efect au modificările făcute este suficient să folosiţi butonul de previzualizare (lîngă cel de salvare). În acest mod veţi evita încărcarea istoricului paginii cu versiuni intermediare şi veţi permite celorlalţi utilizatori să urmărească mai uşor modificările. Mulţumesc! — AdiJapan 28 februarie 2009 17:19 (EET)[răspunde]

Mulţumesc, mi-am dat seama. Sunt nou şi încă bâjbâi. Va fi mai bine în curând, promit! Intenţiile mele sunt bune, dar am foarte multe probleme secundare, care mă încurcă mult. Una, de exemplu, este aceea că în timpul săptămânii am Net-ul pe o reţea dial-up care merge extrem de încet. Alta ţine de timp şi mai sunt multe altele...

Cionel (discuţie) 28 februarie 2009 21:50 (EET)[răspunde]

Exemplu.

Cel mai simplu este să vă uitaţi ce imagini au celelalte Wikipedii la subiectul respectiv. O bună parte din imagini se găsesc la Commons, un proiect înrudit cu Wikipedia, unde sînt găzduite o mulţime de fişiere. De exemplu, pentru secţiunea „Spaţiu” de la Matematică, mergeţi la articolul omolog în engleză şi veţi găsi la aceeaşi secţiune cinci imagini. Apăsaţi pe fiecare imagine în parte şi veţi ajunge la pagina de prezentare. Iar acolo veţi descoperi că imaginile (toate în acest caz particular) se află stocate nu local la en.wp, ci la Commons, ceea ce înseamnă că le puteţi folosi şi la noi fără a copia fişierul aici. Scrieţi în articol exact acelaşi cod ca şi cînd fişierele s-ar afla la ro.wp. V-am pus alăturat un exemplu.

Puteţi merge şi direct la Commons şi căuta acolo imagini, fie după denumire sau cuvinte-cheie, fie răsfoind categoriile, de exemplu commons:Category:Surfaces.

La Wikipedia:Imagini aveţi mai multe detalii despre cum puteţi trimite propriile dumneavoastră fişiere şi despre ce opţiuni aveţi pentru includerea imaginilor în articole. Dacă aveţi probleme vă recomand să întrebaţi la Cafenea, pentru că acolo primiţi răspuns cel mai repede. Succes! — AdiJapan 18 martie 2009 09:01 (EET)[răspunde]