Discuție Utilizator:89.114.55.37

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Ultimul comentariu: acum 16 ani de AdiJapan în subiectul Am remediat problemele

Alecsandri, Coşbuc[modificare sursă]

Bună ziua. Aţi introdus legături externe spre vasilealecsandri.eu şi spre georgecosbuc.eu, dar de la siturile respective nu rezultă cine sînt autorii biografiilor. Ştiţi mai mult decît se vede acolo? S-ar zice că autorii sînt cei de la audiocarti.eu, însă nu le cunoaştem decît adresa de la Yahoo, nu şi numele sau competenţa în istoria literaturii române.

De asemenea, siturile respective permit ascultarea înregistrărilor audio (care într-adevăr ar fi fost utile) doar pe baza unui abonament plătit, ceea ce contravine cu criteriile impuse la Wikipedia legăturilor externe.

Pînă la lămurirea situaţiei am şters cele două legături externe. — AdiJapan 31 ianuarie 2008 08:18 (EET)Răspunde

Buna ziua,
Am rectificat problemele pe siteul www.GeorgeCosbuc.eu
Va rog sa il vizitati si sa confirmati daca se poate inscrie sau nu.
De asemenea, am vizitat celelalte 2 siteuri din legaturi externe din pagina George Cosbuc. Nu apare in acele pagini cine sunt autorii biografiilor si ce competente au in literatura romana. Puteti sa imi spuneti de ce se face aceasta discriminare ?
Cu respect,
Ciocea Valentin Marian.
e-mail : contact[at]audiocarti.eu
Acum la http://www.georgecosbuc.eu/ scrie că autorul biografiei este Valentin M. Ciocea (adică dumneavoastră), cercetător principal în cadrul Editurii AudioCarti. Dar asta nu rezolvă problema, pentru că tot nu ştim ce competenţe aveţi. Vă rog să vedeţi pagina Wikipedia:Surse de încredere, pentru afla ce fel de surse sînt acceptabile la Wikipedia. Citiţi vă rog şi Wikipedia:Legături externe pentru a vedea care legături externe sînt recomandate şi mai ales care nu.
Despre articolul George Coşbuc aţi avut dreptate: legătura spre ICI nu era legitimă, pentru că ICI are competenţe în informatică, nu în literatură. Cealaltă legătură, spre romanianvoice.com, era în regulă, pentru că nu face decît să depoziteze textele operelor lui Coşbuc, fără a face vreo afirmaţie suplimentară care să necesite cunoştinţe de specialitate. Nu era vorba de o discriminare, verificasem doar ultima modificare la articol, nu şi restul. — AdiJapan 31 ianuarie 2008 17:02 (EET)Răspunde

Am remediat problemele[modificare sursă]

Dupa cum puteti vedea in aceasta pagina : http://www.georgecosbuc.eu/asculta.php am adaugat 3 inregistrari audio cu unele din cele mai cunoscute poezii ale lui G. Cosbuc.

In ceea ce priveste competenta mea in Istoria Literaturii Romane, cum pot face aceasta dovada ?

Valentin

Chestiunea cu înregistrările este secundară. Într-adevăr, acum se pot asculta trei poezii, dar nu acolo era problema cea mare, ci la informaţiile biografice despre Goşbuc. Aţi citit paginile pe care vi le-am recomandat, cele despre surse de încredere şi despre legăturile externe?
Competenţa unui specialist se poate verifica prin publicarea unor cărţi în domeniu, prin aprecierea de care se bucură din partea celorlalţi specialişti etc. În plus, şi specialiştii recunoscuţi, cînd scriu biografii de scriitori, precizează de unde au obţinut informaţiile, pentru ca şi alţii să le poată verifica. Iată ca exemplu aici de unde a luat Titu Maiorescu informaţiile despre data şi locul naşterii lui Mihai Eminescu.
Dacă îmi daţi voie să fac şi un comentariu cu totul personal, recitarea celor trei poezii ale lui Coşbuc este şcolărească, cu o intonaţie nefirească şi cu ritmul rupt de pauze inutile între versuri. Vă recomand să ascultaţi pentru comparaţie cele cîteva înregistrări de la http://www.romanianvoice.com/poezii/poeti/cosbuc.php, realizate de actori cunoscuţi precum Florin Piersic, Octavian Cotescu etc. — AdiJapan 4 februarie 2008 12:55 (EET)Răspunde
    Vad ca linkul la ICI a fost sters si adaugat din nou. Deci.. discriminare ?