Discuție Utilizator:85.250.158.130

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Ultimul comentariu: acum 15 ani de Gutza în subiectul Contribuţii

Bună ziua, domnule Falco. În niciun caz nu aş vrea să fiu superior cuiva care oricum este, cum foarte bine aţi spus, foarte departe de mine din toate punctele de vedere. Wikipedia reprezintă pentru mine un mijloc de a învăţa cum să respecţi şi să aplici nişte reguli, cum să comunici eficient cu ceilalţi (indiferent de vârstă participanţilor la dialog) şi nu în ultimul rând o resursă foarte bogată în informaţii (şi aici mă refer nu numai la Wikipedia românească, ci şi la cea englezească sau franţuzească). Aplicând politicile şi regulile Wikipedia nu este de ajuns, consider că este nevoie şi de experienţă acumulată de-a lungul timpului tot contribuind la această enciclopedie. Să nu credeţi că, de cum am început contribuţia la Wikipedia, am şi început să aplic regulamentul şi politica oficială (un motiv ar fi că încă nu le cunoşteam îndeajuns), ci a fost nevoie de un timp destul de mare pentru ca să fiu urmărit de comunitate, iar mai apoi aceasta să-şi dea acordul cu privire la acordarea unui alt statut decât cel de simplu utilizator. Odată experienţa câştigată şi acumulată, abia de atunci am putut să iau unele decizii privitoare la conţinut, disputul dintre utlizatori sau alte astfel de lucruri specifice, de altfel, oricărei comunităţi. Din mesajul pe care dumneavoastră l-aţi postat pe pagina mea de discuţii am înţeles nemulţumirea dumneavoastră cu privire la anularea de către mine a unor mesaje la pagina de dicuţii a articolului Evrei. Din punct de vedere al regulamentului Wikipedia aţi comis trei mari greşeli:

  1. În primul rând, odată arhivate, dicuţiile nu se mai continuă în paginile arhivate, ci se încep alte dialoguri pe pagina de discuţie a articolului în cauză.
  2. Aţi contribuit fără să vă înregistraţi, ceea ce mie mi-a indicat că aţi putea fi un posbili vandal (Înţeleg însă că aţi fost blocat pe o perioadă de trei luni, iar blocarea încă nu a expirat; nicio problemă, însă trebuia să spuneţi măcar cine sunteţi, lucru pe care aici l-aţi omis şi aţi semnat ca anonim.)
  3. Aţi lansat nişte acuzaţii la adresa unor utilizatori/întregii comunităţi numai prin una din afirmaţii: „Aţi gãsit mijlocul de a ascunde incultura şi abuzurile voastre de vãzul cititorilor, cel putin în ceea ce priveste pe marele gunoier «să nu dăm nume»”.

Eu, aplicând politica, am anulat imediat mesajul tocmai din motivele expuse mai sus. Wikipedia nu permite astfel de jigniri, cum de altfrl niciun forum nu permite.

Sincer, mie îmi pare rău că un om ca dumneavoastră nu contrbuie constructiv, ci numai cu atacuri la persoană. Am înţeles clar că sunteţi un om de mare valoare, dar, din păcate, nu vă puteţi abţine şi lansaţi mereu astfel de atacuri, încălcând astfel nu numai regulamentul Wikipedia, ci şi legile statutului. Foarte frumos puteţi fi dat în judecată oricând pentru acele acuzaţii.

Sper ca atitudinea dumneavoastră să capete altă formă şi să puteţi contribui cu plăcere în continuare. Cu respect, — Sebi talk 20 octombrie 2008 16:06 (EEST)Răspunde

Răspuns

Dragã dle Sebi,

Mi-a fãcut plãcere mesajul tãu, dar din el se vede foarte clar cã nu cunosti tot istoricul relatiilor mele cu colegii tãi de enciclopedie. Trebuie atunci sã te informez cã, dupã ce am contribuit, ca nimeni altul la diferite articole de biologie (in special de entomologie), mi-am aruncat ochii asupra articolului "Evreii" a lui Arie Inbar (Leonard) si mi-am expus pãrerile mele foarte competente si documentate, asupra acestui fals popor. Fiind o simplã sectã religioasã, am crezut cã pot interveni - asa cum s-a cerut de catre AdiJapan si Stroe, sau de cãtre altii, sã se rectifice cele spuse in mod nedocumentat, agramat si absurd. Cititi bine arhivele 1 si 2, si veti constata ca, in urma primele mele mici interventii in articol, huliganul de Leonard mi-a atribuit cele mai josnice si grave insulte, care nu au fost niciodatã sanctionate de cãtre colegii tãi. In schimb, eu am fost cel sanctionat permanent, stiindu-se foarte bine cã mi-am adus cele mai importante contributii entomologice la aceasta enciclopedie si în mod foarte civilizat. Au mai fost si alti utilizatori care au remarcat pãrtinirea lor fata de Leonard, marele gunoier al bibliei evreiesti, care a extras gunoiaele din biblie si le-a depozitat in wikipedia, fiind sustinut de cãtre alti pretinsi filozofi (printre care si unii români). Acesta este sensul foarte corect, definit de DEX pentru decrepitudinile cerebrale ale sale. Deci, daca le rãspund, conform codului penal nu sunt cel care ar putea fi sanctionat, oricat ar dori unii sã se foloseascã - poate - de el contra mea. Mie nu mi-e fricã de huligani. In ceea ce priveste interventiile mele la cele arhivate, trebuie sã vã spun sincer cã nu am cunoscut aceste norme, dar a trebuit sã-mi exprim pãrerea cã astfel, cei ce-l protejeazã pe Leonard au fãcut o mârsãvie, privând cititorii sã cunoascã adevãrurile spuse de mine referitor la mijloacele sale de "editurã", la imensa sa inculturã, la comportamentul sãu de mahalagiu si la articolul sãu, pentru care acestia îi vor da probabil si o medalie de merit. De asemenea, trebuie sã faceti distinctie între cei ce se consacrã culturii si stiintei, si cei care au o anumitã înclinatie (meritorie) pentru tehnicã, pentru informaticã. Dar la wikipedia româneascã, acestia din urmã se considerã cei mai în mãsurã sã intervinã în datele culturii. Le-am scris de multe ori, dar sentimentul lor de grandoare si de stãpâni ai acestei enciclopedii, îi fac sã nu tinã seama de pãrerile credibile ale oamenilor de culturã. Cu cele mai bune sentimente si cu speranta cã veti avea totusi de invãtat ceva din spusele mele.

Falco

Contribuţii[modificare sursă]

D-le Falco,

Aveţi la dispoziţie pagina dumneavoastră de discuţii (Discuţie utilizator:Falco) unde vă puteţi exprima nemulţumirile, puteţi cere să fiţi deblocat, sau puteţi cere orice altceva vă dă dumneavoastră prin cap -- ba mai mult, puteţi face toate acestea ca utilizator înregistrat, nu ascunzându-vă în spatele anonimatului aşa cum o faceţi acum. (Ca utilizator blocat vă puteţi modifica propria pagină de discuţie, dar nu altele). --Gutza DD+ 20 octombrie 2008 17:33 (EEST)Răspunde