Discuție:X-plod

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

nu violeaza drepturile de autor, intrucat chiar cei de la x-plod doresc sa apara in paginile wikipedia, ei fiind autorii informatiei... bineinteles, pagina urmeaza a fi dezvoltata... pagina la care face referire suspiciunea de copyright este chiar a trupei x-plod, userul "comaroni" fiind si cel care gestioneaza pagina http://www.x-plod.ro. a se vedea ca doi dintre componentii trupei au acest nume: comaroni

notabilitatea acestui material o constituie chiar faptul ca o trupa de copii (9-13 ani) a patruns in peisajul muzicii rock alaturi de alte nume sonore ale genului, izbutind sa se impuna, starnind interesul mediei din romania, fiind prima trupa de copii care canta rock cu influente heavy metal si progressive..., de unde si ineditul acestui fapt

Drepturi de autor[modificare sursă]

Am primit un e-mail la OTRS Wikipedia prin care Bogdan Comaroni, titularul drepturilor de autor pentru materialele de la „X-plod - despre noi”, eliberează toate materialele de la pagina http://www.x-plod.ro/index.php?page=despre-noi, inclusiv fotografiile, sub licenţa GNU FDL. [Ticket#: 2008011710013125] — AdiJapan  17 ianuarie 2008 19:38 (EET)[răspunde]

Lui 92.80.125.187[modificare sursă]

Am pus în articol mai multe formate „necesită citare”, la acele afirmaţii care am considerat că trebuie susţinute prin citări ale surselor, adică acele informaţii care unui cititor (de enciclopedie!) pot părea îndoielnice, exagerate, hazardate, neplauzibile etc. Îl rog pe 92.80.125.187 să nu le scoată fără a le înlocui cu trimiteri la bibliografie. Nu trebuie uitat că la Wikipedia toate informaţiile trebuie să fie verificabile.

Am scos din articol nota cu titlul „Important” întrucît nu este compatibilă cu modul de lucru de la Wikipedia:

  • Aici orice utilizator poate să modifice textul articolul fără acordul manageriatului X-plod (!).
  • Corectitudinea informaţiilor se face conform surselor de încredere aşa cum sînt ele definite la Wikipedia, nu de către alte autorităţi.
  • Acceptul trupei X-plod pentru a copia conţinutul paginii http://www.x-plod.ro/index.php?page=despre-noi îl avem deja (v. o copie în secţiunea anterioară) şi nu trebuie precizat în articol.
  • Modificările care deteriorează articolul în loc să-l îmbunătăţească vor fi anulate oricum (v. Wikipedia:Vandalism), fără ca ameninţarea de anulare să fie trecută explicit în articol.
  • Articolele noastre, conform licenţei GNU FDL, pot fi copiate legal de oricine şi redistribuite. Atunci menţionarea numelui Wikipedia rămîne lipsită de sens în copiile respective.

Am scos dungile orizontale pentru că nu aşa arată articolele de la Wikipedia. Trebuie să avem un stil cît de cît uniform. În plus, cei care copiază articolele de la noi le redistribuie sub o cu totul altă formă grafică, deci încercările de înfrumuseţare nestandard se vor pierde.

Articolul a supravieţuit ştergerii (mai exact a fost recuperat după ştergere) numai pentru că din textul lui reieşeau indicii privind notabilitatea subiectului. Pentru a nu fi şters din nou autorii trebuie să aducă bibliografie (de exemplu articole de ziar, emisiuni TV, articole în reviste de specialitate) din care să rezulte caracterul remarcabil al trupei. Cele mai importante sînt aprecierile critice din partea specialiştilor domeniului. Înţeleg că asemenea surse există; ele trebuie precizate în articol.

În final aş vrea să-i rog pe cei care contribuie la acest articol să ţină cont că Wikipedia este o enciclopedie. — AdiJapan  18 ianuarie 2008 13:02 (EET)[răspunde]