Discuție:Unirea României cu Bulgaria

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Ultimul comentariu: acum 2 ani de Super Dromaeosaurus în subiectul Traducere

Comentariu din timpul discuției de ștergere[modificare sursă]

În 1877, România a pornit, alături de Rusia, un război împotriva Imperiului Otoman. Înfrângerea Turciei Otomane a avut drept rezultat independența României și apariția pe harta lumii a Principatului Autonom al Bulgariei.

Conform volumului “Istoria politică a României sub domnia lui Carol I”, în iunie 1886, bulgarii i-au cerut oficial Regelui Carol I constituirea unei Confederații româno – bulgare și crearea unei armate comune.

Între 1886 și 1887 a fost pregătită în detaliu unirea României și Bulgariei,sub sceptrul lui Carol I. Rusia, care își vedea periclitate interesele în zonă, a amenințat imediat România și Bulgaria cu ocupația militară, dacă nu renunță la ideea confederației.

Pentru a evita un război, cele două state au abandonat proiectul pe 15 iunie 1887.

Traducere[modificare sursă]

La sugestia lui Super Dromaeosaurus, am tradus conținutul din engleză. L-am evaluat ca fiind de clasă B, dar cred că poate fi inclus și în A, și poate și candida ca articol de calitate, cum este și originalul. —Andreidiscuție 9 martie 2022 13:53 (EET)Răspunde

Mulțumesc foarte mult Andrei! Nu am nicio problemă cu acest articol să devină un candidat pentru articole de calitate. Super Dromaeosaurus (discuție) 9 martie 2022 19:48 (EET)Răspunde