Discuție:Stăpânul inelelor

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Arda.Tengwar.svg Articolul Stăpânul inelelor este un subiect de care se ocupă Proiectul Pământul de Mijloc, o inițiativă de a construi un compendiu cuprinzător și detaliat de informații despre J.R.R. Tolkien și Pământul de Mijloc. Pentru a participa, numai editați articolul sau vedeți pagina proiectului și pagina sa de discuție. Nu ezitați să ne întrebați despre proiect și să ne dați sugestii!
✓ AC Acest articol a fost evaluat ca clasa AC pe scala de calitate.
Top Acest articol a fost evaluat ca unul dintre cele mai importante pe scala de importanță.
Steaua articolelor de calitate Stăpânul inelelor este un articol de calitate; acesta, sau o versiune anterioară a acestuia, a fost identificat ca fiind unul dintre cele mai bune articole produse de către comunitatea Wikipediei. Articolul este încă deschis îmbunătățirilor; așadar, dacă considerați că îl puteți îmbunătăți, puteți să o faceți.
8 februarie 2008 Propunere articol de calitate Promovat

Părerea mea este că titlul ar trebui să rămână în limba engleza. Brayn - ThinkTank Product 31 iulie 2007 17:42 (EEST)

Eu nu sunt de aceeași părere. Suntem români, atunci pe cât posibil folosim limba română. --Dan-Valeriu (Kdanv) 31 iulie 2007 17:45 (EEST)
Brayn -> Concluzii putem găsi și în secțiunea cafenea, unde subiectul a fost discutat mai pe larg: http://ro.wikipedia.org/wiki/Discut%C4%83_la_cafenea#Limb.C4.83_titluri

Avertisment imagine[modificare sursă]

Următoarele imagini au fost șterse de la Commons sau au fost marcate spre ștergere. Vă rugăm se eliminați din articol legăturile la această imagine. Dacă doriți, puteți lua parte la discuția din Wikipedia commons. Mesaj generat automat de CommonsTicker.

-- CommonsTicker 23 aprilie 2008 05:47 (EEST)

Titlul[modificare sursă]

Nu ar trebui să fie scris „Stăpânul inelelor”?--Mycomp (discuție) 23 octombrie 2009 10:31 (EEST)

Din câte văd pe coperțile cărților din imaginea asta, scrie „Stăpânul Inelelor”, cu majuscule.Sebimesaj 18 mai 2010 16:21 (EEST)
În imagine toate literele sunt majuscule (STĂPÂNUL INELELOR). În „Îndreptarul ortografic, ortoepic și de punctuație” pe care-l am la îndemână (Academia Română, 1996), nu este un paragraf aparte pentru titlurile cărților, dar este următorul paragraf: „Titlurile publicațiilor se scriu cu inițială majusculă numai la primul cuvânt: România liberă”. Cred că acest paragraf ne poate servi ca îndrumar.--Mycomp (discuție) 29 mai 2010 13:42 (EEST)
Dacă priviți cu atenție veți observa că literele „S” și „I” din imagine sunt puțin mai mari decât restul.Sebimesaj 29 mai 2010 20:04 (EEST)

"Hobbitul-ului" ???