Discuție:Software (dezambiguizare)

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search

Dezvoltator[modificare sursă]

Cuvântul Dezvoltator NU există in limba româna. În consecință, propun să ștergem aceasta pagină pentru a nu crea confuzie.Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 216.239.45.4 (discuţie • contribuţii).

Zi zău! Compactforever Discuţie 14 iulie 2010 20:10 (EEST)
Și atunci cum se zice în limba română? Că să ștergem un articol, dacă are conținut, pentru a nu crea confuzie, e cam caraghios, nu? -- Victor Blacus (discuţie) 14 iulie 2010 20:41 (EEST)
E în DEX, nu E-n DEX! Se cuvine nuanţată discuţia, atunci când "există un conţinut", cum zice Blacus, care trebuie să primească un nume adecvat! Nici "maus" sau "software" nu au fost altădată în DEX şi totuşi sunt folosite în fiece minut! La urma urmai ce-i pus în DEX este hotărât tot de oameni, bineînţeles, competenţi. Dacă prin o discuţie rezonabilă, la obiect se conclude (în acord) că, dezvoltator=dezvoltător atunci s-ar cuveni sa cadă DEX-tabu-ul! Wikipedia oferă un cadru de discuţie destul de adecvat pentru a rezolva astfel de cazuri. Personal nu văd motive justificante pentru a nega echivalenţa dezvoltător = dezvoltator. S-ar putea adopta convenţia "wikipedică", astfel încât, dezvoltator (forma cu "a") să fie folosită doar ca substantiv, în timp ce "dezvoltător" să funcţioneze paralel ca adjectiv şi substantiv (pentru evitarea "confuziilor").--WernescU (discuţie) 14 iulie 2010 23:46 (EEST)