Discuție:Salcea

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

De readăugat[modificare sursă]

Populația așezării este în cea mai mare parte de naționalitate română. Există și o comunitate formată din rromi, care trăiesc în cartierele Salcea și Văratec. Din punct de vedere religios predomină cultul creștin ortodox 60%, secondat de o serie de culte neoprotestante: creștini după Evanghelie, penticostali, baptiști 40%.

În ceea ce privește aspectul economic se constată o transformare a localității. Dacă în perioada de dinainte de 1989, aproximativ 70% din populația activă își desfășura activitatea în unitățile industriale din municipiul Suceava, după 1990, acest procent s-a redus drastic, coborând la aproximativ 3%. Foștii muncitori au devenit fermieri și au continuat tradiția cultivării pământului, mai ales la Prelipca și Văratec. În prezent peste 96% din populația activă se ocupă cu activități agricole, iar restul lucrează în sectorul secundar și terțiar.

Aproximativ 65% din populația cu vârste cuprinse între 18-30 de ani a emigrat în alte țări ale Uniunii Europene pentru a-și căuta un loc de muncă. Acest lucru s-a reflectat în nivelul de viață al multor familii care sunt ajutate de membrii plecați în afara țării. Astfel a început să crească numărul utilajelor agricole din localitate (tractoare, remorci, semănători etc.), numărul caselor nou construite, produselor electrocasnice din gospodăriile populației și nu în ultimul rând numărul autoturismelor proprietate personală.

Din punct de vedere al instruirii, persoanele de peste 60 de ani, care reprezintă 35% din locuitorii orașului, au absolvit învățământul gimnazial, persoanele cu vârstă cuprinsă între 35 și 60 de ani, cu o pondere de 45% au ca pregătire școli profesionale și licee, segmentul de vârstă 15-35 de ani ce reprezintă 15% au absolvit cursurile liceale, postliceale și universitare, restul populației urmează cursurile școlilor din oraș.

Conform recensământului efectuat în anul 2011, populația orașului Salcea era de 8.770 de locuitori, ceea ce înseamnă că a înregistrat o ușoară creștere față de anul 2002, când în localitate trăiau 8.719 locuitori. Din punct de vedere demografic, Salcea se situează pe locul al zecelea între cele 16 centre urbane de pe raza județului Suceava.[necesită citare]

Dacă referenșiază cineva. --Hype supper (discuție) 14 august 2013 20:47 (EEST)[răspunde]