Discuție:Roșiorii de Vede

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Articolul Roșiorii de Vede este un subiect de care se ocupă Proiectul Orașele României, proiectul care se ocupă cu întreținerea și dezvoltarea articolelor despre orașele din România Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să vă înscrieți aici.
ÎnceputAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa Început pe scala de calitate.
MedieAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa medie pe scala de importanță.

Există în Wikipedia două articole Roșiori de Vede și Roșiorii de Vede chiar dacă unul este un ciot. Ele trebuie evident unite, Dar nu mi-e clar care este varianta corectă a numelui orașului Roșiori de Vede sau Roșiorii de Vede. Personal aș opta pentru varianta a doua. Aș ruga pe cineva din colectivul care se ocupă de localitățile din România să-mi lămurească dilema, pentru ca să pot face corecturile în mod corespunzător.

Afil 13 noiembrie 2006 17:08 (EET)[răspunde]

Basme si baliverne[modificare sursă]

Originea numelui, legata de Roșu Împărat de la Harap Alb citire, ori e o gaselnita draguta (dar nu neaparat pt. o enciclopedie), ori e adaugata de careva dupa recolta de prune. Hîc. La fel cu etimologia aia nastrusnica si nefondata pe nimic pt. "Russenart". (Tot e bine ca n-a tradus-o complet din germana, ca iesea "dupa felu' rusilor"). Hai sa ne-opintim un pic, sa-i dam de capat. La asa nume, Rosiorii de Vede, articolul merita mai multa atentie!

A se vedea si mult prea multele etichete "necesita citare" si "clarificare necesara". Spor! Arminden (discuție) 22 decembrie 2023 02:15 (EET)[răspunde]