Discuție:Revolta de la Brașov

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

(Fără titlu)[modificare sursă]

Îmi pare rău că dezvoltarea acestui articol merge așa de greu, dar nu prea am timp. Vă rog să nu ștergeți eticheta „Dezvoltare”. Mulțumesc.

Nenea hartia (discuție) 29 martie 2010 15:25 (EEST)[răspunde]

Lucid și curajos[modificare sursă]

(adus de la Discuție:Werner Sommerauer)

  • Lucid pentru că a înțeles inevitabilul prăbușirii guvernării comuniste din România, atunci când asta nu era deloc clar. Majoritatea românilor au luat în considerare un regim comunist in România pe toată durata vieții lor (întrebați dacă doriți pe oameni de bună credință care au trăit înainte de 89 pentru exemple concrete).
  • Curajos pentru că nu s-a temut să facă sacrificii personale pentru convingerile lui și pentru că a făcut față anchetatorilor.

Cornelius Yukon (discuție) 5 decembrie 2022 02:29 (EET)[răspunde]

Când introduceți judecăți de valoare, atribuiți-le unei autorități morale. Dacă ele reprezintă părerea dvs., atunci e cercetare originală, care nu e permisă. Cercetarea se publică în reviste de specialitate, apoi poate fi inclusă la Wikipedia. În plus, un ton sec (WP:PDVN) este preferabil când e vorba de persoane care au făcut lucruri remarcabile, pe când laudele deșănțate se răsfrâng negativ, chiar dacă sunt binemeritate. Pentru că tonul neutru permite cititorului să-și formeze o opinie favorabilă, pe când laudele emfatice îl împing la scepticism față de interesele autorului articolului. --Mihai (discuție) 5 decembrie 2022 02:36 (EET)[răspunde]