Discuție:Recea, Brașov

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Articolul Recea, Brașov este un subiect de care se ocupă Proiectul Localitățile din România, un spațiu de organizare pentru dezvoltarea articolelor despre localitățile din România Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să vă înscrieți aici.
NeclasificatAcest articol încă nu a fost evaluat pe scala de calitate.
MedieAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa medie pe scala de importanță.

AUREL VIJOLI (12 FEBRUARIE 1902-1 IULIE 1981) Nascut in satul Telechi-Recea. Scoala primara si Gimnaziul in Vaida Recea. In 1921 bacalaureat la Liceul la Radu Negru-Fagaras In 1923 se angajeaza la Banca Nationala Romaniei unde prin perseverenta si seriozitate parcurge toate treptele ierarhice.In 1926 absolva Academia de inalte studii comerciale si industriale si Facultatea de Drept din Bucuresti. In 1939 obtine titlul de Doctor in Stiinte Eonomice si Administrative. In 1947,Guvernatoral BNR cind organizeaza C.E.C-ul,Reforma Baneasca din 1947. In 1952 dupa oeganizarea si realizarea cu succes a Reformei monetare este demis arestat si anchetatdur pina in 1955. Din 1957 este numit Ministru de finante pina in 1968. Fire deschisa si adept al lucrului bine facut a fost organizator,formator de colective profesionale inchegate,promotor al unoor metode originale in domeniul sau de activitate.

BARTOLOMEU VIJOLI (5 APRILIE-17 IULIE 1997) Nascut in satul Telechi Recea .Scoala primara o parcurge in Telechi-Recea si Gimnaziul il face in Vaida-Recea. Se angajeaza la Posta si Telegraful din Fagaras.Se distinge ,in 1924,ca cel mai bun telegrafistsi este selectat sa participe la concurs international in strainatate. Decesul mamei sale il impiedica sa participe. Acceptat la Scoala superioara de Posta Telefon Telegraf din Timisoara o absolva in 1929. Se transfera la Societatea Anonoma Romana de Telefoane din Bucuresti. Parurge treptele ierarhice, de la linior la Director generala servind la extinderea telefoniei inter-urbana,urbana si perfectionarea cu instalarea primelor centrale telefonice automate la Iasi,Ploiesti,Constanta,Bucuresti. In 1947 urma sa achizitioneze echipament perfectionat din strainatae dar sumele au fost redirectionate de noul regim spre alte ministere. In 1952 este demis si este somer 3 ani.Bun organizator si conducator lucreaza la virf in Constructii-Montaj si in Ceretarea stiintifica a telecomunicatiilor.