Discuție:Raku (rapper)

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la Discuție:Raku (artist))
Articolul Raku (rapper) este un subiect de care se ocupă Proiectul Muzică românească, un spațiu de organizare pentru dezvoltarea articolelor despre muzica românească Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să vă înscrieți aici.
NeclasificatAcest articol încă nu a fost evaluat pe scala de calitate.
NeclasificatAcest articol încă nu a fost evaluat pe scala de importanță.

Exemple de erori in pagina[modificare sursă]

1. "Materialul discografic reprezenta o colecție de piese a interpreților afiliați la casa de discuri Urban Records". Propun corectarea, astfel: "...colectie de piese ale interpretilor...", deoarece colectia nu este a interpretilor ci a casei de discuri/label-ului iar piesele din colectie sunt ale interpretilor. E o problema de logica/ sens/ gramatica.

2. "Solo, raku a lansat" in loc de "Ca solist, raku a lansat" pentru ca pe acele materiale, raku nu este solist, avand piese in colaborare. Desi albumele sunt solo, nu canta ca solist ci alaturi de mai multe voci(mai multi cantareti) pe piese. In muzica Rap, cuvantul solist atasat unui rapper este anormal, neavenit, hilar si nepotrivit cu realitatea tehnica dupa cum am explicat. Aceasta exprimare apare de doua ori in pagina. Dar aici este o problema de subiectivitate creata de 'outsaiders' care pot prezenta subiecte ale muzici Rap fara sa cunoasca limbajul de specialitate, fiind in afara curentului, culturii respective.

3. Sectiunea "Biografie" (mai corect zis "Biografie artistica", avand in vedere ce fel de date contine) este un amestec intre "Biografie artistica" si fragmente notabile din "Discografie" (continutul fiind mai consistent in favoarea Discografiei).

4. "Stil muzical (titlu). Genul muzical abordat de raku este Rap." Ar trebui si in titlu sa fie tot "Gen muzical". Pentru ca stilul muzical inseamna cu totul altceva decat genul muzical (mai ales cand este vorba despre cultura Hip Hop si muzica Rap). https://en.wikipedia.org/wiki/Music_genre

5. In urmatoare fraza sunt doua ambiguitati si o greseala, in afara de "Ca solist" in loc de "Solo,...": "Ca solist, raku a mai lansat două albume de studio, ambele în 2011. Emite semnale a fost lansat pe situl oficial al rapperului, de unde putea fi achiziționat,[7] în timp ce În altă frecvență a fost lansat cu casa de discuri independentă Chill Brothers."

Starea reala: ambele albume au fost lansate pe site-ul amintit dupa cum se vede public. Ambele continand piese lucrate in colaborare cu diferite label-uri, asa cum reiese din copertele sau cartile tehnice ale albumelor ce pot fi verificate public.

Prima ambiguitate ce tine de exprimare este sintagma "albume de studio". Ce inseamna "albume de studio"? Toate albumele au fost de studio in faza de lucru. Adica lucrate in studio. Si apoi lansate, nu in studio. Nu au ramas "de studio", nu au fost ramase sau lansate in studio.

A doua ambiguitate: "'Emite semnale' a fost lansat pe site...in timp ce 'În altă frecvență' a fost lansat cu casa de discuri". Ce inseamna expresia "...lansate cu casa de discuri"? Ambele albume contin piese ce au fost lucrate impreuna si cu "casa de discuri" (de fapt in colaborare cu label-ul citat) si lansate tot pe site ca si alte albume lucrate in colaborare cu diferite label-uri, asa cum reise din copertele albumelor/ date publice. https://raku.ro/discografie.html

Greseala de informare: "casa de discuri independenta Chill Brothers" nu era casa de discuri ci label independent. Casele de discuri editeaza, multiplica, distribuie, licentiaza, etc. discuri, pe cand label-urile produc muzica dar daca nu editeaza si nu distribuie discuri sunt impropriu numite "case de discuri". https://www.discogs.com/label/80274-chill-brothers-records

Multumesc! Operator raku (discuție) 8 decembrie 2020 21:59 (EET)operator raku[răspunde]