Discuție:Râu

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Articolul Râu este un subiect de care se ocupă Proiectul Râuri, un spațiu de organizare pentru dezvoltarea articolelor despre ape curgătoare din toată lumea Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să vă înscrieți aici.
ÎnceputAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa Început pe scala de calitate.
TopAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa top pe scala de importanță.

Comentariul următor a fost transferat de la Discuție:Râul Colorado (dezambiguizare). Wars 17 octombrie 2006 18:23 (EEST)[răspunde]


  • 1. Problema pe care aș dori să o semnalez aici este extrem de frecvent întâlnită. Se referă la traducerea, de cele mai multe ori incorectă (sau, uneori, chiar aiurea) a noțiunii de river din engleză și rio din spaniolă.
  • 2. În ambele limbi semnificația cuvintelor river/rio variază foarte mult, în funcție de cazul concret al apei curgătoare respective, între un râu mic (sau râușor sau râuleț) până la un fluviu, navigabil evident de către vase "serioase", uneori respectabil de mari. Exemple există chiar în dezambiguizarea de față:
  • 3. Adevărul că engleza are nuanțe clare la denominarea apelor curgătoare:

spring (izvor) --> creek (pârâiaș) --> brooke (pârâu) --> rivulet (râușor) --> stream (râu, de fapt și corect) --> river (fluviu, corect)

  • 4. Analizarea corectă trebuie să țină evident cont de lungime, debit, afluenți, bazin hidrografic, etc ...
  • 5. De ce en.wiki nu folosește corect denominarea? Comoditate? Simplitate? Simplism? Neștiință? Uniformizare? Sau toate la grămadă? Sau altceva? Nevizibil ?

Wars 13 octombrie 2006 09:54 (EEST)[răspunde]

Avertisment imagine[modificare sursă]

Următoarele imagini au fost șterse de la Commons sau au fost marcate spre ștergere. Vă rugăm se eliminați din articol legăturile la această imagine. Dacă doriți, puteți lua parte la discuția din Wikipedia commons. Mesaj generat automat de CommonsTicker.

  • Maxim șters Image:Amazon_near_Manaus.jpg: Deleted because "In category [[:Category:Unknown as of 27 February 2008|Unknown as of 27 February 2008]]; no license/permission/source". using [[WP:TW|TW]];

-- CommonsTicker 6 martie 2008 08:48 (EET)[răspunde]

Intrebare introducere[modificare sursă]

Exista si rauri care dispar intr-un ponor pentru a urma un parcurs subteran reizvorand altundeva. Tehnic vorbind, sunt ele o clasa aparte? Cum le considera literatura de specialitate? Trebuie amintite langa cele care dispar in desert?Csiborg.mirco (discuție) 20 ianuarie 2011 17:10 (EET)[răspunde]

아이디어가 매우 훌륭하고 그게 전부입니다! Wikipedia 페이지에 입력할 수 있게 해주셔서 감사합니다! 안녕! 46.97.177.70 (discuție) 23 februarie 2022 14:14 (EET)[răspunde]

Buna ziua ! Am primit de la Victor Blacus o atentionare, potrivit careia am sters (si vandalizat ?!) o portiune din aceasta pagina (https://ro.wikipedia.org/wiki/R%C3%A2u) - un tabel ce continea detalii despre fluvii. Deci, chestii ce n-aveau legatura cu subiectul acestei pagini. Victor Blacus ma trage de urechi (fara sa cinteasca cu atentie ori sa verifice) ce anume s-a intamplat, precizandu-mi "ca n-am specificat motivul in campul pentru descrierea modificarilor". Zau ? Ba am facut-o ! Rog pe altcineva, care e utilizator inregistrat, sa intervina si sa analizeze in detaliu chestiunea asta, caci el mi-a mai anulat pana acum unele schimbari, BRUTAL, fara sa fie prudent (sau nepasandu-i ?). Si nu e vorba numai de ast om. Mersi ! Semnat, un tip sud-est european, feb. 2022.