Discuție:Pește

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search

Observatie[modificare sursă]

Imaginea este a unei balene (dupa text). Dupa fotografie a unui cetaceu (tot balena). Delfinii, balenele au caracteristic inotatoarea codala cu pozitie orizontala, fata de pesti care au aceiasi inotatoare in pozitionata vertical. In imagine inotatoarea codala este orizontala. --Jean 11 septembrie 2006 22:24 (EEST)

Observație la modificarea din 26 iunie 2015 02:20[modificare sursă]

Textul din sursa indicată [1]dă următoarele informații:

"Înainte de a face această descoperire, oamenii de știință au plasat o serie de senzori pe un pește-lună de pe coasta de vest americană. Ei au descoperit astfel că temperatura medie de la nivelul mușchilor era cu 5 grade Celsius mai mare decât aceea a apelor în care înota, la o adâncime cuprinsă între 45 și 300 de metri."

Concluzia este că temperatura mușchilor este cu 5 grade mai mare ca a mediului. Deci dacă apa are 15 grade mușchii au 20 de grade, iar dacă apa are 5 grade mușchii au 10. Asta nu înseamnă că acel pește are sânge cald precum păsările și mamiferele. Acestea indiferent de temperatura din mediul exterior au aceeași temperatură a corpului. Doar despre păsări și mamifere putem spune că au sânge cald și le încadrăm ca homeoterme. --Jean (discuție) 28 iunie 2015 06:34 (EEST)