Discuție:Miss România

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Ultimul comentariu: acum 2 luni de Nenea hartia în subiectul Completări

Completări[modificare sursă]

Am adus câteva completări articolului și am corectat mai multe erori. Ar mai fi multe de făcut, mai ales că sursele actuale de pe internet conțin nenumărate erori. Am corectat anii 1929-1933 conform numeroaselor articole din revistele vremii, însă n-am umblat la informațiile despre anii 1934 și 1935, deși și acelea sunt cu siguranță greșite. N-am găsit nici o referire la presupusele câștigătoare din acei ani nici la Arcanum, nici la Biblioteca Națională. Despre actrița Tita Cristescu, spre exemplu, unele ziare din anii '30 spun că ar fi fost prima „Miss România”, aleasă în 1926, iar altele scriu că ea ar fi participat de fapt la un concurs de frumusețe oarecare. Mi-a fost imposibil să dau de vreo Dorothée Christesco, Dorothée Cristescu, Doroteea Cristescu, etc, deși Arcanum are un bun OCR.
Alte erori apar în secțiunea Miss România după 1990, unde sunt listate atât câștigătoare ale concursului oficial, a cărui licență o deține Gavrilă Inoan, cât și câștigătoare ale concursului paralel, organizat de Bucharest Fashion Week (exemplu).
Din păcate, eu nu sunt foarte interesat de acest subiect. Dacă altcineva va avea chef și va găsi ceva timp să mai corecteze și să completeze articolul, mulțumiri anticipate. --Nenea hartia (discuție) 5 martie 2024 22:27 (EET)Răspunde