Discuție:Maria Tănase

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search

Observație[modificare sursă]

în verziunea actuală Maria e născut in Decembrie, dar în toate publicățiile pe care am eu Maria e născut în Septembrie și nu in Decembrie. Schimb asta acum. Maurice Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 87.123.30.107 (discuție • contribuții).

Opinie[modificare sursă]

După părerea mea, finalul e melodramatic, nu mi se pare adecvat unei enciclopedii. --camelia boban

Debutul radiofonic[modificare sursă]

Conform fotocopiei a unei pagini de program radio (Programul posturilor europene pe săptămâna 20–27 Februarie 1938) aflată în Privighetoarea din „Livada cu duzi” vol. I (Maria Roșca), la pagina 77, reiese că debutul radiofonic al Mariei Tănase a avut loc pe 20 februarie 1938 (la 15:15 chiar...), nicidecum în 1937, cum scrie în cartea Maria Tănase și cîntecul românesc (Petre Ghiață), de unde a pornit și s-a propagat în alte documente biografice această informație eronată. — Sergiu S. (discuție) 26 noiembrie 2010 15:50 (EET)


Mii de scuze pt. greseala. Aveti dreptate. --Mircea82 (discuție) 26 noiembrie 2010 16:29 (EET)

Motivele revenirii la modificările efectuate de Ewan[modificare sursă]

Părerea mea este că imaginea ce exista deja în infocasetă era foarte bună din punct de vedere calitativ. Cea propusă de „Mecanicul” poate să existe doar ca... document, arhivă etc., dar nu să înlocuiască o fotografie mult mai clară...

Despre „Repertoriu”: existau deja câteva informații despre repertoriu în articol. Oricum, repertoriul Mariei Tănase poate fi dedus foarte ușor din discografie!

Sergiu S. (discuție) 3 august 2011 01:46 (EEST)