Discuție:Lungime de undă

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

"În cazul luminii c este 299.792.458 m/s în vid (valoare exactă, prin definiţia metrului) şi doar puţin mai mică în aer. În cazul undelor sonore propagate în aer c este 343 m/s la temperatura de 20°C."

Eu stiam ca "c" este o constanta si reprezinta viteza luminii in vid. AMDATi * 31 iulie 2008 09:25 (EEST)[răspunde]

Imi pare rau sa va anunt ca atunci cand vorbim de unde sonore nu mai vorbim de nici un c. C este viteza undelor electromagnetice, iar sunetul nu are aproape nici o legatura cu undele electromagnetice in afara de faptul ca ambele sunt unde. Undele sonore nici macar nu se pot propaga in vid spre deosebire de undele electromagnetice si au nevoie de un mediu in care sa se propage. Acestea fiind spuse as vrea sa corectez putin articolul Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Buggy9326 (discuţie • contribuţii).
Am văzut destule cărţi în care viteza oricăror unde, inclusiv a celei sonore, este notată cu c. Litera vine de la celeritas („viteză”) şi nu are nimic particular cu lumina. Dar ca să nu mai fie obiecţii am modificat formula şi am pus v în loc. — AdiJapan 11 februarie 2010 19:09 (EET)[răspunde]