Discuție:Lacurile de acumulare de pe Crișul Repede

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Articolul Lacurile de acumulare de pe Crișul Repede este un subiect de care se ocupă Proiectul Arii protejate, o încercare de a îmbunătăți calitatea și acoperirea articolelor Wikipedia legate de zone naturale protejate Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să vă înscrieți aici.
NeclasificatAcest articol încă nu a fost evaluat pe scala de calitate.
NeclasificatAcest articol încă nu a fost evaluat pe scala de importanță.


Am găsit următoarele date într-un document Word postat sub trei semnături: dr. Andrei Indrieș; mast. Andrei Indrieș și stud. Robert Indrieș:

Pe râul Crișul Repede, în zona Tileagd, s-au realizat două lacuri de acumulare, unul la Lugașu de Jos iar celălalt la Tileagd, ambele date în folosință în anul 1989. - Lacul de la Lugașu de Jos are suprafața de aproape 10 kmp și este situat la altitudinea de 200 m iar cel de la Tileagd are aproape 15 kmp și se găsește la 190 m altitudine absolută față de Tileagd (cca 175 m altitudine). - Lacul de la Tileagd are luciul de apă de cca 600 ha, adâncimea maximă lângă baraj de 35 m. Lungimea ajunge la aproximativ 6 km iar lățimea 1 km. - Ambele baraje au câte 18 MW putere instalată. - Cele două lacuri, dispuse în sistem „cascadă” au rol multiplu: de apărare împotriva inundațiilor, de producere de curent electric, de alimentare cu apă, pescuit. --Miehs (discuție) 5 aprilie 2018 13:58 (EEST)[răspunde]